DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. ledna 2018

Home » » Report, photos, video - SELF-HATRED, SÓL - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 17. 1. 2018

Report, photos, video - SELF-HATRED, SÓL - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 17. 1. 2018

Self - hatred
VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos



club: Divadlo pod Lampou

Běžím zimní krajinou. Bahno, mráz v kostech a ševelící vítr v korunách stromů. Doběhnu na místo, kde se protahuji. Započnu strečink, křupe mi v kolenou. Zaujme mě NĚCO, co leží kousek vedle "mé" mýtiny pod keřem. Vítr zaduje jak v hororovém filmu a jdu pomalu zjistit, co se stalo. Leží tam chudák, utýraný malý pes. Morda rozevřená, skelný vyhaslý pohled. Chvíli stojím v šoku a ptám se sám sebe i toho šílenýho Boha, co to tady prý řídí, jak mohl něco takového dopustit? Co za zvrhlého magora mohlo tolik ublížit nevinnému tvorovi?


Sól
Snažím se vyhýbat lidem, kteří čpí síru, snažím se nechodit na místa, kde cítím špatné vibrace. Záměrně, asi skoro jako každý, vytěsňuji ošklivé zážitky ze svého života. Jenže pak se stane podobná situace a já najednou marně hledám nějaký záchytný bod. Doběhnu domů, musím do sklepa, abych vzal lopatku a jdu psa pohřbít. Asi se to nesmí, ale o to teď nejde - prostě mu to dlužím, za nás, za lidi. Snad ti bude dobře aspoň v psím nebi, pokud nějaké existuje. 


Self- Hatred
Zapnu doma internet a snažím se naladit na doomový večer v Divadle pod Lampou, kam jsem se rozhodl vyrazit. Hrají tam mí oblíbenci SELF-HATRED a Bělorusové WOE UNTO ME, které jsem ještě naživo neslyšel (a kteří nakonec bohužel nedorazili). Z informační dálnice na mě ale útočí další hnis. Kde se bere mezi lidmi tolik špíny? Levice versus pravice. Tahle kapela je hnusná, tohle je debil  - jen útoky, každej je chytrej až to bolí a mezitím nezbytné kozy a prdele. Nemám náladu na nic a tak si dám raději dobrou svačinu a natáhnu chvilku nohy nahoru. Hi-fi věž a kniha, pryč od veškerého šílenství kolem, pryč od mrtvých utýraných psů, pryč od ubohosti a ujetých myšlenek.


Sól
Sól
Zklidním se a je mi najednou tak nějak hezky na duši. Oproštěn od všeho si broukám staré CANDLEMASS. Dokonce jsem si vyhrabal jedno z posledních triček z dávných dob, které mi ještě je a už stojím dole na zastávce tramvaje. Pár neomalených dělníků z východu v teplákách, ani nevrlých důchodkyň s trvalými na hlavách, mě už nemůže rozhodit. Potřebuji si odpočinout. Možná i spočinout. Až na věky, amen!


Self- hatred
Self- hatred

Self- hatred

Self- hatred
Jsem na místě a jsem moc rád, že v klubu potkávám milé tváře. Pár sýčků a neustále nespokojených jedinců také vidím, ale už dávno jsem se jim naučil vyhýbat. Vidím i jedno děvče, které mi na sociální síti ukázalo už úplně všechno. Znám veškeré detaily jejího těla, tak si myslím, že jsme jako ti kamarádi. Ani na můj úsměvavý pozdrav neodpoví. Svět se asi fakt posral a zaslouží už jen pohřbít. Pod Lampou je to pořád stejný a čekám s pivem v ruce na hudbu. Panychida může začít.

Plzeňské SÓL bych s dovolením vynechal. Jejich hudbě zdá se vůbec nerozumím a vlastně mi ani nic neříká. Vyfotím pár obrázků a jdu raději na další pivo. 





Na SELF-HATRED jsem se těšil. Zatím mě ještě nikdy nezklamali. Pánové spustili první skladbu a já byl opět na lesní pěšině. Zmrzlý, ovívaný studenými záchvěvy temných melodií. V žilách mi náhle kolují na jemno nasekané částečky ledu. Plzeňané byli naléhaví, bolestiví, s ostrými hroty v melodiích, které mě příjemně drásaly páteř. Vidím kapelu po X-té a pokaždé jsou trošku odlišní. Dnes chemie zafungovala víc do tmy (mimochodem, pro mě po hodně dlouhé době kapela, které neskutečně slušela čeština - zazněla a sedla do hudby, jakoby tam patřila odnepaměti). Byl to bez debat krásně smutný zážitek. Jakoby se klub najednou ocitl uprostřed zimního hřbitova. Padaly ke mě z pódia černé chuchvalce beznaděje. Úžasně pochmurná show! Sad, royal black/doom metal which burnt like the strongest cold.







Na WOE UNTO ME jsem se také těšil, ale počasí a okolnosti nám bohužel nebyli nakloněni. Ucpaná dálnice D1 byla důvodem, že kapela nemohla přijet. Bylo nabídnuto vrácení části vstupného, což jsem pochopitelně odmítl.

Návštěvnost bych velmi hrubě tipl na padesát doomu chtivých fanoušků. Samé známé tváře, dalo by se také říci a pro mě osobně jeden z důvodů, proč se vyplatí na podobné akce chodit. Pokec s kamarády, vzpomínání na "staré dobré časy" a pivko, to vám žádný internet nenahradí. Se zvukem jsem byl spokojen a označil bych jej za solidní.


old school doom - support Candlemass
Nevím, jak to máte s koncerty vy, ale já nechci slyšet názory někoho jiného bezprostředně po ukončení vystoupení. Mám své emoce nastavené tak, že ve mě ještě chvilku doznívají. Musím si utřídit myšlenky, nechat vše působit. Taky se vyspat a pak až sednout ke klávesnici. Jsem moc rád, že se v Plzni pořádají doom metalové koncerty. Snad nikdy se mi nestalo, že bych odešel nespokojen.



Nadšený, i když pořád ještě zachumlaný do myšlenek, jsem odcházel i ze středeční Lampy. Opakuji to stále, ale připomenu raději ještě jednou. Jsem jen pouhý fanoušek, který nahlíží na hudbu s pokorou. A jako takovému se mi doomová seance moc líbila. Už teď se těším na další! Děkuji za hloubavý zážitek a alespoň chvilkové zastavení a zklidnění v dnešním šíleném světě! Klaním se pořadatelům, bylo mi dobře! 

Share this games :

TWITTER