DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 27. března 2018

Home » » Recenze/review - GOLGOTHAN REMAINS - Perverse Offerings to the Void (2018)

Recenze/review - GOLGOTHAN REMAINS - Perverse Offerings to the Void (2018)


GOLGOTHAN REMAINS - Perverse Offerings to the Void
digital 2018, vlastní vydání

Dostal jsem obrovskou chuť na pořádnou porci zkažené krve, špíny a hniloby. Odkryl jsem víko od staré rakve, vylouhoval snad stoleté tělo. Překapal, rozdrtil a nakonec pil z kalichu hořkosti. Ovál mě mrtvolný zápach, brodil jsem se po kolena v mokvajících bažinách nepropustných myšlenek. Potkal jsem Smrt, Satana i paní Bolest. 

Prvotina australských tmářů GOLGOTHAN REMAINS je volně inspirována kapelami jako IMMOLATION, INCANTATION, DEAD CONGREGATION, FUNEBRARUM, DISMA, FATHER BEFOULED, CRUCIAMENTUM. V jejich skladbách se potkávají temnota se špínou a řemeslnou zručností. Pokud máte rádi alba plné death metalového zla, tak rozhodně neváhejte.



Nejvíc mě asi fascinuje celková morbidní nálada celé desky. Chorobami nasáklý zvuk dodává na ještě větší uvěřitelnosti. Album doslova masakruje, drtí vše živé v okolí několika kilometrů. Marně jsem hledal nějaká slabá místa, pocitově se dostavuje jen tíseň, strach a nihilismus. Na počátku byla tma a GOLGOTHAN REMAINS se v ní zrodili. V bolestech, v nekonečných křečích, aby pak byli vysláni na náš svět ničit svým death metalem. Pokud rádi sledujete hrobníkovu lopatu, jak zajíždí do zmrzlé země, myslím, že byste mohli být spokojeni. Za starého hrobu trčí jako němá výčitka kostnatá ruka. Kývá se do rytmu, kyne všem nemrtvým. Zlo zase jednou zvítězilo nad světlem! Hniloba, špína, smrt! Skvělé album až po okraj narvané hnisem.


sumarizace:

Kdyby mrtví uměli mluvit, určitě by novinku GOLGOTHAN REMAINS vychválili do samého pekla. Na Perverse Offerings to the Void nalezneme jen samé chorobné, plesnivé skladby. Australané se zhlédli v pravém, nefalšovaném old school death metalu. Nezapomínají ani na doomové pasáže a tak musí být spokojen každý milovník procházek po hřbitově. Nálada celé desky je velmi pochmurná, černo šedá a připomíná návštěvu močálu. Kráčíte spolu s kapelou po zahnívajících tělech, modlíte se k obráceným křížům a marně čekáte alespoň na nějaký náznak světla. Nahrávka mi pronikla do žil jako zkažená krev. Plně mě ovládla a rozsekala na malé kousíčky. Takhle nějak si představuji pravý, reálný okultní death metalový obřad. Kosti jsou poskládány do úhledných hromad, lebky svítí daleko do noci. Svět je prohnilý, zkažený a opět vydal další zprávu o zlu. To bylo zhudebněno na nové desce GOLGOTHAN REMAINS. Zapalte ohně a modlete se! Vynikající záhrobní album!

Asphyx says:

If dead people could talk they would love this new album by GOLGOTHAN REMAINS to the hell and beyond. On the album Perverse Offerings to the Void you can only find songs which are sick, morbid and moldy. These Australian guys have found themselves in the real old school death metal. They do not forget about doom passages and that´s why every fan of walks around graveyards has to be satisfied. The mood of songs at this album is gloomy, black and white and it will remind you a swamp trip. You would walk with the band around and there would be putrescent death bodies, you will pray to upside down crosses and you will wait hopelessly for a sign of a light. This album went through my body into my blood like a bad blood. It controlled me and cut me into little pieces. This is how I visualize the true and real occult death metal ritual. Bones are laid and shaped neat scads, skulls shine through the night. The world is putrid and rotten and there is another message about evil. All of this was composed on the new album by GOLGOTHAN REMAINS. Light up fires and pray! An excellent afterlife album.



Tracklist:
01. Vehemence (Through Pain Divine) 
02. From Chaos It Has Come 
03. Vile Blasphemy 
04. Bone From Dust 
05. Phantom Earth 
06. Void 
07. Timeless Eradicator 
08. Looped Depraved Spell 
09. Golgothan Remains 
10. Flagellation (Torrid Tongues)

band:
M. - Guitars
C. - Vocals
D. - Bass
A. - Drums

Share this games :

TWITTER