DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 9. března 2018

Home » » Recenze/review - SENTIENT HORROR - The Crypts Below (2018)

Recenze/review - SENTIENT HORROR - The Crypts Below (2018)


SENTIENT HORROR - The Crypts Below
EP 2018, Testimony Records

for english please scroll down

Posmrtné ztuhnutí, děs v očích. Ruce a nohy trčící jako odhozené loutky. Postupně se rozkládající těla, žalující tváře s jednoduchou otázkou - proč? Procházím se krajinou plnou mrtvol, pomalu mě pohlcuje nekonečný močál bolesti. Další masakr, další smrt. Kdy tohle skončí? Odpověď nepřichází.

Nové album amerických death metalistů SENTIENT HORROR předkládá mnoho odpovědí na otázky spojené se smrtí a životem v záhrobí. Ctitelé takových kapel, jako jsou EDGE OF SANITY, GRAVE, DISMEMBER, ENTOMBED, ale i třeba GOREFEST, CARCASS, do nás nasypali pravověrný death metal staré školy takovým způsobem, že jsem měl pocit, jakoby mě někdo porcoval na malé kousky.  Ruku mi podala samotná Smrt. 

 

Samozřejmě, deska je určena spíše pro pamětníky starých časů, než fanoušky současných death metalových postupů. Hodně se mi líbí propojení temných melodických linek se surovými rytmy. Skladby mají jasný mrtvolný výraz a v podzemí se rozhodně neztratí. Vyzdvihnout musím i monumentální obal od Juanjo Castellana. Splněny byly všechny mé podmínky pro syrový chorobný zážitek. SENTIENT HORROR na mě útočí postupně, dostávají se mi pod kůži, drásají moje nervy. Jedná se přesně o ten kus shnilého a zapáchajícího masa, který musí udělat dobře snad každému, kdo má rád pravý, ryzí death metal. Masakrující deska, která vás vezme na nekonečný výlet na onen svět. Skvěle!



Asphyx says:

Post-mortem stiffness, horror in the eyes. Hands and legs are protruding like dropped puppets. Gradually decomposing bodies, complaining faces with a simple question – why? I walk through the landscape full of dead, slowly absorbing the endless swamp of pain. Another massacre, another death. When this will end? The answer is not coming. 

The new album by American death metal band SENTIENT HORROR gives us many answers for the questions related to death and life in graves. The worshipers of bands like EDGE SANITY, GRAVE, DISMEMBER, SHOWS, but also GOREFEST, CARCASS they gave us the orthodox old-school death metal in such a way that I felt like somebody was cutting me into small pieces. The death itself has gave me her hand.

Of course, the album is intended for older fans who like the good old days rather than for fans of today´s death metal practices. I really like the connection between dirty melodic lines and raw rhythms. The songs have a clear dead expression and will definitely not be lost in the underground. I also have to highlight the monumental cover by Juanjo Castllano. All my conditions met for a raw morbid experience. SENTIENT HORROR attack on my gradually, they go under my skin and track my nerves. There are 5 pieces of dirty and smelly meat that must feel well to anyone who likes the real, clear death metal. A massacre album that takes you to an endless trip to another world. Great!

TRACKLIST
1. Enter Crypts Below (3:39)
2. Bled Dry By The Night (3:47)
3. Hatchet Crimes (3:32)
4. Hell Marked (4:14)
5. Darkday (Edge Of Sanity - Cover) (5:34)

LINE-UP
Matt Moliti - lead guitar, vocals
Jon Lopez - rhythm guitar
Tyler Butkovsky- bass
Evan Daniele - drums

Share this games :

TWITTER