DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 8. dubna 2018

Home » » Recenze/review - BEFOULED - Refuse to Rot (2018)

Recenze/review - BEFOULED - Refuse to Rot (2018)


BEFOULED - Refuse to Rot
CD 2018, Great Dane Records

Zohavené tělo, nalezené u cesty, vyprávělo dlouhý příběh plný utrpení. Smrti v této podobě se všichni bojíme. Násilný čin uprostřed noci. Jakoby okolní stromy žalovaly nad jedním zmařeným osudem. Oči vyklované až na kost. Údy zkroucené do podivné pozice. Kde se ukrýváš, Smrtko? Tvá duše trpí a nenalezne nikdy klid. Dokud nedopadnou tvého vraha. Dokud tě nepohřbí. Dokud nepřejdeš na druhou stranu.

První dlouhohrající deska norských death metalistů je šílená ze své podstaty. Starobou nasáklé songy jsou nebývale temné, energické, pohlcující. Potkává se v nich pradávný death metal ve stylu DISMA, CONVULSE, KRYPTS, COFFINS s krvavými, morbidními prvky. Praštil vás už někdo znenadání kladivem do hlavy? A pukla vám lebka? Pokud po podobném zážitku toužíte, mohu vám novinku "Refuse to Rot" jen doporučit.


"Refuse to Rot" zní poctivě, reálně, s chřestivým zvukem, mrtvolným nátiskem a pravým tlakem. U podobných nahrávek mám pocit, že mi někdo přiložil k puse brokovnici, odříkal temnou modlitbu a rozstřelil mi mozek po místnosti. BEFOULED vystihli ducha a podstatu starého death metalu devadesátých let bezezbytku. Nekompromisně, krutě, ostře, syrově. Víc pro mě netřeba. Za moji maličkost velká spokojenost. Odpadává mi maso od kostí, hniji a rozkládám se. Nechtěli mě pohřbít na hřbitově, že prý jsem prokletý. Nevadí, dokud budou hrát podobné kapely, s klidem se nechám pohodit u cesty, rozdrtit na prach a rozložit se do poslední buňky. Old school death metal, u kterého vám odumře mozek! Velmi dobře!


sumarizace:

"Refuse to Rot" od norských BEFOULED je albem, u kterého se samy otvírají staré hroby. Death metal, který je nám zde předkládán je ostrý, nekompromisní, starý, ošklivý a šíleně návykový. Vydejte se spolu s kapelou na výlet do dávných dob, kdy se ještě hrálo poctivě, reálně a skupinám nechybělo nadšení. Oceňuji velmi dobré, chytlavé nápady, pořádně plesnivý zvuk a hlavně určitou jiskru, kterou cítím z každé skladby. Tohle je muzika pro všechny pamětníky, kteří ještě nezapomněli na to, jak správně death metalem nakopat všem zadky. Mírně se rozkročte, rozpusťte své vlasy, zvedněte ruce a začněte pařit. Starý smrtící kov z devadesátých let opět ožívá. A to pěkně hlasitě a ostře. Kdo z vás si vykope vlastní hrob? Songy plné záhrobí, které jsou nabroušené, jako rezavá kosa. Z nahrávky jsem doslova nadšený a užívám si ji plnými doušky. Old school death metal, který rozmetá vše živé i neživé! Skvělá hrobnická práce!


Asphyx says:

"Refuse to Rot" from Norwegian BEFOULED is an album that opens old graves. Death metal presenting here is sharp, uncompromising, old, ugly and insanely addictive. Come with the band on a trip to ancient times, when it was played fair, really and groups don't miss enthusiasm. I appreciate very good, catchy ideas, really moldy sound and the spark I feel from each song. This is music for all contemporaries who haven't forgotten how to kick all asses with death metal. Stand with your legs apart, pick up your hands and start partying. Old death metal from the nineties comes to life again. And it's pretty loud and sharp. Who wants to dig his own grave? Songs full of Crypt, sharp like a rusty scythe. I'm excited about this recording and I enjoy it. Old school death metal, that will explode everything animate and inanimate! Great gravedigger job!


tracklist:
1.Intro 01:00
2.Refuse to rot 03:12
3.Wither ways 02:52
4.Pulverize 02:56
5.Tales from the tomb 03:16
6.Chainsaw rituals 03:48
7.Feast on the flesh 02:54
8.Rest in pieces 03:20
9.Just buried 03:18
10.Torned open 04:20
11.Warpath 04:28
12.Enter the crypt 03:38

band:
HENNING HAUGEN: DRUMS (Songwriter and all instruments in studio)
FREDRIK W. AAS : VOCALS (Lyrics and all vocals in studio)
OLE OLSEN: BASS (Live member)
ROBIN LARSEN: GUITAR (Live member)
THOMAS ERIKSEN: GUITAR (Live member)

Share this games :

TWITTER