DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 5. dubna 2018

Home » » Recenze/review - CONFESSOR A.D. - Too Late to Pray (2018)

Recenze/review - CONFESSOR A.D. - Too Late to Pray (2018)


CONFESSOR A.D. - Too Late to Pray
EP 2018, Nihilistic Holocaust

Bylo mi umožněno vstoupit do archívu plného starých zaprášených knih. Usedl jsem a otevřel svazek v černé vazbě. Na titulní stránce zářil nápis Starý poctivý death metal. Nalistoval jsem stránku s odkazem na francouzské maniaky CONFESSOR A.D., začal číst a naplno propadl peklu.

Thrashem a špínou načichlý death metal ve starém prašivém provedení zní v podání francouzské skvadry bezbožníků velmi uvěřitelně. Cítím z něj ohavnou touhu po otevřených hrobech, nadšení pro záhrobí i opravdu dobře odvedené řemeslo. Skladby mají v sobě hnilobně mokvající podklad, černou jiskru i nebývale ostrou sílu ničit. Už nesedím v archívu sám, jsou zde se mnou nemrtví.



"Too Late to Pray" je albem, které ctí staré pořádky bezezbytku. Jakoby pocházelo odněkud z období osmdesátých a devadesátých let. Nevím, jestli jste někdy navštívili katakomby plné mrtvých rozkládajících těl nebo jste viděli exhumaci ostatků padlých kněží, ale nálada je hodně podobná. Kapela se pohybuje někde na pomezí mezi deathem, blackem a thrash metalem. Rozpadají se prašivé kosti, čtu si znovu o morových ranách. Jsem proklet, zohaven a nakonec vystaven jako hříšník na náměstí. Hoď kamenem ty, kdo jsi bez viny! Obětujeme spolu s kapelou temnotě, zapalujeme po nocích nekonečné ohně velebící peklo. Už dlouho se známe se Smrtí, víme co od ní čekat. "Too Late to Pray" je přesně tou esencí pradávného prachu usazeného na dřevěných rakvích, kterou budu vždy obdivovat, poslouchat a  s chutí nasávat její atmosféru. Skvělé album!


sumarizace:

Peklo zase hoří! Není divu, když nám k tomu hrají francouzští maniaci CONFESSOR A.D.. Kapela, která připomíná dávné thrash/black/death metalové poutníky ze starých časů je přesně tím typem skupiny, která musí chytnout za srdce všechny milovníky old schoolu. Pojďte si spolu se mnou zavzpomínat na dobu, kdy se ještě hrálo reálně, bez pozlátek a zbytečností. "Too Late to Pray" je hodně syrovou, nekompromisní deskou, nahranou snad v samotné márnici. Jako bychom právě potkali dámu, zvanou Smrt. Hudba je tady hodně stará, plesnivá, ošklivá a nepostrádá jakousi černou jiskru, kterou jsem vždy u kapel obdivoval. Málokdo umí vyvolat samotného Satana. CONFESSOR A.D. se to povedlo. Vítejte na exkurzi v samotném pekle. Podávat se budou jen ty nejkrvavější kousky pokrmů. Nejlepší je, že Hádova říše v podání téhle francouzské mašiny, je velmi přitažlivá, nakažlivá a zákeřná. Líbí se mi tady a místo toho, abych dál něco psal, tak si nahrávku raději znovu pustím. Starodávná deska, nahraná s neskutečným feelingem! Album, které odtrhává maso od kostí! Skvěle!

Asphyx says:

The Hell is on fire! And it is like this because of CONFESSOR A.D., the maniacs from France. A band which reminds the old thrash/black/death metal pilgrims from the old days who were the exact type of band which catch your heart if you are a fan of the old school music. Let´s bring back in memories the times when music was played in real way without any gloss or disutility. "Too Late to Pray" is a very raw uncompromised album which must have been recorded in a mortuary. It´s like we just met lady whose name is Death. The music is very old, moldy, ugly and it doesn´t lack of black sparkle which is the main thing I have always admired about bands. There is only a few band which are able to call the Satan itself. CONFESSOR A.D. made it happen. Welcome on an excursion to the Hell. There will be served only the bloodiest meals. The best thing is that Hades world which is created by this French band is very magnetic, catchy and cruel. I like it here and instead of writing something I´m going to play this record again. An old album which is recorded with an unbelievable feeling! An album which would chop your meat of bones! Great!

tracklist:
1. Deafening Confession
2. Haunting Enemies
3. Hipster Killer
4. Silent War 
5. Endless Night

Share this games :

TWITTER