DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 17. května 2018

Home » » Recenze/review - CIST - The Frozen Casket (2018)

Recenze/review - CIST - The Frozen Casket (2018)


CIST - The Frozen Casket
EP 2018, Metal Race Records

Mám zase pocit, že se mnou rozmlouvají nemrtví. Hovoří tiše, temně, zastřeně. Lámou mi kosti, trhají maso od šlach. Pálí mě dlaně, v předtuše dalších stigmat. Beru do rukou tvoji lebku. Usmíváš se. Víš moc dobře, že jsem starý hledač, tulák po záhrobí, který si vybírá ty nejohavnější kousky hudby. Death metal zní všude kolem. Je šílený, mokvající, pohlcující.

Rusové CIST byli pro mě velkou neznámou, ale již první společné setkání dopadlo nad očekávání dobře. Pokud jste jako já ctitelé starých desek PESTILENCE, DEATH, případně OBITUARY, myslím, že budete spokojeni jako já. Old school death metal zdá se jen tak nezemře!


S "The Frozen Casket" jsem navýsost spokojený. Cítím z něj pradávnou sílu a energii. Oddanost stylu, opravdovost. Připomíná mi obrovskou bestii, která byla o hladu uvězněná dlouhou dobu v kleci. Na novém albu se probudila, aby ničila, drtila, aby vás rozpárala od břicha až k hlavě. Rusové nejsou ničím výjimeční, ale v podzemí se rozhodně neztratí a nakopou s klidem zadek i o hodně slavnějším kapelám. Baví mě poslouchat všechno to zhudebněné zlo, rád se dívám na rozpadající se kosti, užívám si mrtvolně temnou atmosféru, velmi dobrý zvuk i chorobně znějící vokál. Prosévám v rukou svůj vlastní prach, naplno se oddávám stínům. Takhle zní peklo, tvrdím to stále dokola. CIST vydali skvělé EP. Ostré, špinaví, devastující! Jako smrt. Velmi dobře!


sumarizace:

"The Frozen Casket" je klasickou, tradiční odpovědí na otázky smrti. Skladby mají jasný cíl. Zničit nás, vyhladit. Cítím v nich sílu, energii, tmu a zasahují mě přímo do mé hlavy. Vypadá to, že v Rusku moc dobře rozumí své hrobnické práci! Zvuk je jasně čitelný a zároveň špinavý jako ústa šelmy, která právě prokousla své oběti tepnu. O obalu netřeba diskutovat, je jedním slovem parádní. Osobně řadím nové album CIST k velmi povedeným deskám. Nechybí mi vlastni nic, abych si užil tenhle krásný souboj Smrti a Satana. Ruští maniaci sice nepřinášejí nic nového, ale řemeslo zvládají na výbornou. Death metal, který vás doslova roztrhá a zničí! 




Asphyx says:

"The Frozen Casket" is a classic, traditional answer on death question. The songs have a clear aim – to destroy us and kill the humankind. From those songs I feel the power, energy, darkness and they hit me right into my head. It seems like in Russia they know how to do a real grave digging job! The sound is clearly readable and at the same time dirty like the mouth of a beast which has just bitten its victim´s artery. We do not have to discuss the cover because it is just amazing. Personally, this album by CIST is very nicely done. It does not lack anything to enjoy the beautiful fight between the Death and Satan. Those Russian maniacs do not bring anything revolutionary but they do their craft very good. Death metal which will destroy you!

tracklist:
01. Antisceptic
02. Incubation
03. Injected Obsession
04. Mitosis Simulation
05. Cryonesia

Share this games :

TWITTER