DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 9. června 2018

Home » » Několik otázek - rozhovor s death/grind metalovou skupinou PROLAPSED.

Několik otázek - rozhovor s death/grind metalovou skupinou PROLAPSED.



Několik otázek - rozhovor s death/grind metalovou skupinou PROLAPSED.

Odpovídal Roman.

Ave, představ prosím našim čtenářům vaši kapelu. Kdy byla založena, jaký styl muziky hrajete apod.?

Ahoj Jakube. Kapela Prolapsed vznikla začátkem roku 2015. Koncem roku 2014 se rozpadla kapela Desperate Times ve které jsme hráli společně s Vojtou (kytara) a Pavlem (bicí). Už nás nebavil metalcore a chtěli jsme hrát death metal s prvky grindcoru. Tak jsme hned z kraje roku 2015 začali zkoušet a po dvou zkouškách byl na světě první song (Stairing Eyes), který nás natolik bavil že jsme se rozhodli ve skládání pokračovat. Od té doby hrajeme death/grind a těch songů už budou za chvíli skoro dvě desítky. První dva roky jsme hráli jen ve třech - dvě kytary, dva vokály a bicí a někdy v polovině roku 2017 se k nám přidal i Ďuri na basu, který už pomalu začíná drtit třetí vokál. Takže jsme teď ve složení: Roman (kytara, vokál), Vojta (kytara, vokál), Ďuri (basskytar, backing vocal) a Pavel (bicí).


Kde a za jakých podmínek jste novou desku nahrávali, kdo měl na starosti zvuk, produkci, mastering?

Desku jsme nahrávali koncem roku 2016 v Davos records u Otyna (Hellyum, ex Pigsty, ex Melancholy Pessimism, ...). Otyn měl na starosti kompletní zvuk desky od náběrů přes mix až po mastering.

Jakým nákladem a na jakých nosičích byla novinka vydána (CD, digital, vinyl, kazeta)?

Album Sexual Assaults vyšlo v nákladu 500 ks na CD. Je možnost ho také zakoupit jako digital na Bandcampu a brzo by mělo být na Spotify, Apple music, Deezer apod.


O čem pojednávají texty, kdo je jejich autorem a jakým způsobem vznikaly?

Nemáme nějaký jednotný styl textů, kterým bychom texty směřovali. Většina textů je mix antikřesťanských, morbidních a úchylných záležitostí. Máme rádi srandu a nadsázku, takže bych v tom určitě nehledal nějakou hloubku. Texty skládám já s Vojtou a většinou vznikají po několikátém pivu v hospodě nebo zkušebně.

Kdo vytvořil logo kapely, kdo se stará o grafiku a webové stránky? Co vy a sociální sítě? Přikládáte těmto věcem velký důraz?

Logo kapely vytvořil Vaizal Bahari, který dělal logo pro spoustu zahraničních i tuzemských kapel. (https://www.facebook.com/Vaizal-Rotten-Art-534317893290294/) . Co se týče grafiky na albu Sexual Assaults, tak tu nám udělal náš kamarád Honza Šafránek z Hlinska. Webové stránky zatím nemáme, ale jsou v plánu během letošního roku.

Bez sociálních sítí to už dnes skoro nejde. Pro začínající kapelu je to podle mě nejjednodušší způsob jak se dostat mezi lidi a jak se prezentovat. Ne každý má to štěstí (nebo smůlu) nás vidět někde na koncertě, nebo se dostat k naší muzice jinou cestou. Takže určitě se těmto věcem snažíme přikládat velký důraz.


U jakého labelu jste svoji desku vydali a proč právě tato společnost? Jste spokojeni s tím, jak vás label zastupuje, propaguje a stará se o vás?

Desku jsme vydávali u Immmortal Souls Productions. Vlastně to byla celkem i náhoda proč jsme desku vydali pod tímto labelem. Zrovna v tu dobu, kdy jsme se po nějakém labelu poohlíželi jsem se potkal s Jurem (ISP, Slova Metal Army) na koncertě Benighted, který jsme pořádali v Bratislavě. Říkal jsem mu tam že máme s Prolapsed nahraný materiál, který bychom rádi vydali a tak jsem mu posílal nějaké ukázky. Pár dní na to jsme se domluvili na spolupráci a 22.února pod ním vyšla naše deska. Určitě jsme se spoluprací ve většině směrů spokojeni. Díky němu je naše deska distribuovaná nejen v ČR a na Slovensku, ale i v zahraničí.

Které kapely patří mezi vaše vzory, kde berete inspiraci?

Kdyby to šlo shrnout do pár vět, tak by to bylo super (haha). Každopádně všichni posloucháme hlavně death metal a grindcore. Když bych měl vypíchnout alespoň nějaké hlavní kapely, tak to můžou být například Deicide, Entombed, Cryptopsy, Dying Fetus, Asphyx, Cannibal Corpse, Carcass, Grave, Obituary a další. Z tuzemských kapel máme určitě rádi Fleshless, Melancholy Pessimism, Tortharry, Krabathor a milion dalších.



Posílali jste svoji nahrávku na firmy (na které), jaká byla odezva?

Vlastně jsme se k tomu ani nedostali, jelikož jsme se hned napoprvé dohodli s Immortal Souls Productions.

Kolik máte za sebou koncertů, kde hrajete nejraději (klub, festival) a které vystoupení považujete za nejlepší?

Máme za sebou něco okolo dvaceti koncertů a spoustu dalších před sebou (doufáme). Nedokážu asi říct, kde hrajeme nejraději. Každá jedna akce má své kouzlo a každá jedna akce nás baví. I když možná nejraději hrajeme doma v Hlinsku, kde pořádáme festival Pořezanej ksicht, který bude letos mít třetí ročník (https://www.facebook.com/events/840973802771918/ ).

Jaké máte plány do budoucna, čeho chcete s kapelou dosáhnout?

No, jelikož letos v září jedeme znova k Otynovi do studia nahrávat novou desku, tak se snažíme co nejvíce soustředit na ní. Takže se určitě můžete těšit na novou desku (slibujeme že bude brutálnější a rychlejší), která vyjde někdy začátkem roku 2019. Už teď máme naplánováno několik akcí na letošní i příští rok. Rádi bychom v budoucnu odehráli alespoň 20-30 akcí za rok v Česku i v zahraničí + samozřejmě chceme tvořit nové songy. Chtěli bychom dosáhnout toho, aby naše hudba dělala potěšení nejen nám, ale i co nejvíce fanouškům z celého světa.

Na jakých kontaktech vás fanoušci najdou?

Bandcamp:

Facebook:

Bandzone:

Email:
prolapsed@email.cz

Děkuji za rozhovor.

Share this games :

TWITTER