DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 5. června 2018

Home » » Recenze/review - DREADFUL FATE - Vengeance (2018)

Recenze/review - DREADFUL FATE - Vengeance (2018)


DREADFUL FATE - Vengeance 
CD 2018, I Hate Records & To The Death

Bylo, nebylo. Rozpadl jsem se v prach. Zůstala jen má duše. Černá a šílená. Průhledný obraz mě samého se potácí mezi hroby. Ve smrti je každý nakonec sám. Ani já nejsem výjimkou. Ještě, že mi zůstalo staré prokletí. Thrash a death metal. Dnes volím švédské maniaky DREADFUL FATE. Jsou mi věrnými průvodci na onom světě.

Pohrobci starých bardů se do toho umí opravdu opřít. Nikde nic nepřebývá, vše je osekáno na dřeň. Ostré riffy, neurvalost, špína a sněť. Hnijeme zaživa ve svých tělesných schránkách. Jsem moc rád, že jsou zde pořád podobné smečky, které dokáží rozproudit naši zkaženou krev v žilách. Peklo existuje!



Z alba "Vengeance" lze zaslechnout vlivy klasického německého thrashe (KREATOR, SODOM, PROTECTOR), ale i třeba ozvěny takových BATHORY, DESTROYER 666, NOMINON, INTERMENT. Zkrátka a jednoduše, jedná se přesně o ten dřevní a pravěký thash/death, u kterého se budu pokaždé kroutit jako červ právě vylezlý z čerstvé mrtvoly. Rád se procházím po starých pohřebištích a s chutí poslouchám podobnou hudbu. Přes to vlak nejede a nic s tím neudělám. Líbí se mi jak zvuk, tak obal, nezbytné pózy v promo materiálech, ale hlavně rezavé nápady a tlak, kterých je na albu velký dostatek. Chtěli jste zemřít v křečích? Sami a zničení životem? Tak máte možnost, tahle deska vás pohřbí zaživa! Vynikající!


sumarizace:

"Vengeance" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na švédské death metalisty DREADFUL FATE. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Švédští uctívači old school death/thrash metalu jsou opět zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD DREADFUL FATE absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Old school death/thrash metal, který vás na věky prokleje! Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Excelentní nahrávka!

Asphyx says:

"Vengeance" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these Swedish death/thrash metal band DREADFUL FATE. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These Swedish maniacs which worship old school death/thrash metal are back! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by DREADFUL FATE something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house. Old school death/thrash metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Excellent record!


TRACKLIST
1. Vengeance (2:15)
2. Death Sentence (2:37)
3. Altar Of Cruelty (4:06)
4. Unholy Lust (3:19)
5. Witches Hammer (3:49)
6. Hour Of Reprisal (3:13)
7. Eternal Fire (2:47)
8. The Final Sacrifice (3:47)

LINE-UP
Bestial - Screams
Total Destruction - Bass
Death Ripper - Guitar
Corpse Skelethor - Battery

Share this games :

TWITTER