DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 6. června 2018

Home » » Recenze/review - MICAWBER - Beyond the Reach of Flame (2018)

Recenze/review - MICAWBER - Beyond the Reach of Flame (2018)


MICAWBER - Beyond the Reach of Flame
CD 2018, Prosthetic Records

Podej mi prst a já ti utrhnu celou ruku. Doba je zlá a lidi závistiví. Musíš bojovat, být stále ve střehu. Jinak nepřežiješ v naší smečce. Víš to, víš? Tak proč mi zase nabízíš otevřenou dlaň?

MICAWBER jsou opravdoví zabijáci. Letos nám opět předkládají natlakovanou směs deathu, energie a tmy. Pokud máte rádi smrt vyhlazením, tak neváhejte ani chvilku. Po téhle smršti nezůstane jedno oko ve své jamce. Zpěvák řve velmi vypjatým způsobem, vše se pohybuje na hraně "snesitelnosti". Moderní prvky jsou vloženy, obal parádní a zvuk poplatný době. Zdá se, že zde máme vynikající záležitost, která by mohla oslovit i mladší ročníky. 



Američtí šílenci mají velký cit pro melodie, pro stavbu skladeb. Jsou jako mechanické kladivo, které nepřestává bít, drtit, ničit. Připadám si, že mě někdo zavázal do obrovského pytle na odpadky a teď do mě mlátí železnou tyčí. "Beyond the Reach of Flame" je velmi propracovaným, zběsilým albem, které mi proniklo do hlavy až po delší době. Jednotlivé vrstvy zaschlé krve jsem odkrýval postupně, pomalu, ale o to víc zážitků ve mě zůstalo. Tohle je ultimátní smrtící kov s odleskem progrese. Vhodný pro léčbu duševních chorob, frustrací. Bohužel, jako vedlejší účinky musím zmínit četné zlomeniny, které vám po poslechu zůstanou. Napadají mě stále dokola slova jako devastující, tsunami, masakr, rána kladivem do hlavy, death, thrash, progrese, smrt, spletité, vynikající! Totální devastace mysli! Skvěle!



sumarizace:

Americká, progresivní death metalová kapela MICAWBER, je skupinou, ze které doslova tryská talent na všechny strany. Jejich nové album "Beyond the Reach of Flame" je po okraj narvané nápady, energií a tlakem. Pokud rádi u hudby přemýšlíte a ochutnáváte z pestré palety bohatého talíře extrémního metalu, bude vám určitě chutnat. Fascinuje mě lehkost a samozřejmost, s jakou je album nahrané. Poslech je srovnatelný s pohledem do kaleidoskopu. Pestré riffy, zajímavé bicí a všemu nasazuje korunu vokál, vytažený až odněkud ze samého nitra. Songy působí velmi vyrovnaně, chutně, naléhavě a přesto jsou až uklidňující. Deska se tak pro mě stává jakousi meditací. Progresivní death metal, který připomíná průlet vesmírem. Vynikající záležitost. Noblesní album! Velmi doporučuji! 


Asphyx says:

Talent gushing right and left, this is the USA, progressive death metal band MICAWBER. Their new album "Beyond the Reach of Flame" is to the brim full of ideas, energy and pressure. If you like thinking by listening and tasting from a variet range of rich menu of extreme metal, you will definitely like it. I am fascinated by the lightness and obviousness the album is recorded. Listening is comparable with the view into a kaleidoscope. Colourful riffs, interesting drums and vocals, pulled up from somewhere inside. Songs are tasty, urgently, however, relaxing. The album is for me a kind of meditation. Progressive death metal, resembling the flight through the universe. Excellent stuff! I recommend very much!

Tracklist:
1. Full Denim Jacket 
2. Beyond The Reach Of Flame 
3. The Starless Sky 
4. Icon Of Extinction 
5. King Of Ash 
6. In Shadow And Light 
7. Funeral March 
8. The Currents Of Causality

band:
Derek DeBruin - Guitar
Leighton Thompson - Vocals/Guitar
Tyler Lachowicz - Drums
Marv - Bass


Share this games :

TWITTER