DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 6. července 2018

Home » » Recenze/review - FUNERAL MIST - Hekatomb (2018)

Recenze/review - FUNERAL MIST - Hekatomb (2018)


FUNERAL MIST - Hekatomb
CD 2018, Norma Evangelium Diaboli

Nevím kolik čerstvých hrobů jste otevřeli vy, ale já jsem pokaždé napnutý. Očekávám vyděšené tváře zaživa pohřbených, útrpnou atmosféru. Hlavním průvodním jevem je ale zápach rozkládajících těl, který mě pokaždé ovane a je pro mě znamením, že jsem na správném místě. Švédští FUNERAL MIST byli v kobkách uloženi dlouhých devět let, aby opět povstali a zničili náš svět pravým nefalšovaným black metalem. 

Ortodoxní černá smrt, rozklad lidských tkání, surové vyhlazení. Nečekejte žádné slitování, jen rychlé umírání v chladných chodbách záhrobí. Stylově je kapela (respektive Mr. Arioch) čerpající z MARDUK, ANTAEUS, TRIUMPHATOR, ONDSKAPT. Riffy jsou ostré a neotřele zajímavé, vokál náležitě skřehotavý. Nic nového v temnotách, ale jako celek na mě deska působí a zaujala mě.




Mám rád, když black metal bolí. Líbí se mi, pokud obsahuje chlad a smrt. FUNERAL MIST tohle všechno splňují na velmi dobrou. Není to album převratné, ani v ničem nové, ale splnilo svůj účel. Otevřít další katakomby pro všechny bezbožné. Provedlo mě záhrobím se skvěle ledovým zvukem, zajímavým obalem a hlavně nápady, které si i po delší době pamatuji. "Hekatomb" asi nebude nahrávkou, na kterou bych přísahal a doporučil ji úplně všem, ale jako surová vyhlazovací práce je skvělé. A v dnešní době, kdy se stává black metal mnohdy kavárenskou záležitostí a "děsným uměním" je tahle deska neskutečně osvěžující. Baví mě hlavně ten všeobjímající chlad a beznaděj, válka s dobrem, šlehající spalující plameny. Ano, tohle je černá smrt podle mého gusta. Svět jednou zemře v křečích, zahubí se sám. FUNERAL MIST bude u toho! Válka! Peklo!





sumarizace:

FUNERAL MIST přinášejí na svém novém náladu opuštěných kostelů. Jejich black metal je kombinací tradičních postupů. Výsledkem je pak neskutečně návykové album. Nápady pocházejí ze samotného pekla a svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Přijdu si, jako by mi někdo dupl okovanou botou na hrudník a dusil mě po celou dobu nahrávky. Vše plyne v šíleném tempu, ale o to jedovatěji. Zahalte své tváře do kápí, sepněte ruce k obrácené modlitbě a velebte samotné peklo. Black metal je tady vytažený odněkud z nejvzdálenějších koutů podzemí. Deska, která drásá a bolí. Světlo během téhle nahrávky rozhodně neuvidíte. Black metal s hodně zlou atmosférou. Skvěle!


Asphyx says:

FUNERAL MIST bring us a mood of abandoned churches on their next album. Their black metal is a combination of traditional actions. The final product is amazingly addicting album. The ideas come from the Hell itself and the world is very difficult place to live in while listening to this album. I feel like someone stepped on my chest with an ironbound shoe and I am choking the whole time while the album is playing. Everything just flows in a mad tempo and all the more is this album poisonous. Cover your faces with capes, clasp your hands to pray and bless the Hell itself. This black metal is taken from the farthest corners of the underworld. This album hurts and scarify. You will definitely see no light during this album. Black metal with a very cruel atmosphere. Great!


Tracklist:
1. In Nomine Domini 
2. Naught But Death 
3. Shedding Skin 
4. Cockatrice 
5. Metamorphosis 
6. Within The Without 
7. Hosanna 
8. Pallor Mortis

Share this games :

TWITTER