DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 10. července 2018

Home » » Recenze/review - GAEREA - Unsettling Whispers (2018)

Recenze/review - GAEREA - Unsettling Whispers (2018)


GAEREA - Unsettling Whispers
CD 2018, Transcending Obscurity Records

Smuteční svíce dohořívá, je čas se rozloučit. Poslední vzpomínky, pláč a neskonalý smutek. Teď už se budeš jen vznášet. Tvůj vlastní vrah se ukrývá v davu, s úsměvem na tváři. Kamenné masky bezvěrců. Otevřená rakev a zástup nervozně pokašlávajících lidí. Je zde ale ještě něco divného, co se vznáší všude kolem. Vzduch je těžký, mnozí z nás dostávají závratě. Smrt chodí stále kolem a ukazuje prstem. Kdo bude další?

Nová deska portugalských black metalistů GAEREA je hodně temně nálady - tvorná. Opravdu připomíná pohřební hostinu, kdy po stolech stéká smutek. Černota a šedivé nálady z ní cákají doslova na všechny strany. Ovlivněni třeba takovými DEATHSPELL OMEGA, JUPITERIAN, NIGREDO, CALLIGRAM, MGLA, GORGUTS, jsou Portugalci tajemní a zastření vyslanci ze záhrobí. Už jen ten zvuk, obal a atmosféra vás pohltí.


"Unsettling Whispers" se pohybuje převážně v pomalejších, "nahlodávajících" tempech. Neštovice, mor, černý kašel. Podivný svět známých i neznámých nemocí. Nakaženi jsme všichni, svojí vlastní sebestředností. GAEREA vás rozloží, rozsekají, roztříští. Budete stát před zrcadlem a modlit se k vlastnímu stínu. Před podobnou hudbou jsem pokorný, protože v sobě obsahuje něco jiného, dosud neslyšeného. Nemyslím tím ani tak jednotlivé motivy, jako spíš celek, který mi leží jako těžký kámen na prsou. Každý si neseme svůj kříž, užíráme se pocity jedinečnosti. Občas je dobré se zastavit, nechat se uhranout, srovnat věci v hlavě. "Unsettling Whispers" je zvláštním albem, smutným a vznešeným zároveň. Připomíná dokola opakovanou mantru, modlitbu odříkávanou pozpátku. V této podobě black metal mohu. Skvělá deska!



sumarizace:

Novinka portugalských GAEREA je hodně zlým poselstvím ze záhrobí. Marně jsem na novince hledal nějaké slabé místo. Našel jsem jen totální nihilismus, velmi dobré nápady a absolutní atmosféru zla. Pokud byste si rádi nechali vyměnit krev, držte se od GAEREA raději dál. Jinak vám zhnisají vnitřnosti, spálí se vám mozek a do smrti už nikdy nespatříte světlo. Brány pekelné jsou otevřeny dokořán a novou desku jsem dosadil na pomyslnou špičku letošních black metalových alb. Zlo nelze zničit, lze ho ale zhudebnit. GAEREA jsou toho jasným důkazem. Vynikající deska, doslova narvaná tmou!

Asphyx says:

A new album of Portuguese GAEREA is very evil message from the beyond. I vainly looked for some weak spot. I found total nihilism only, very good ideas and an atmosphere of absolute evil. If you would like to change your blood, keep away from GAEREA. Otherwise your insides start to fester, your brain will burn and you never see the light. The gates of hell are wide opened and the new record I appointed to an imaginary top of this year's black metal albums. Evil can't be destroyed, but it can be set to music. GAEREA is clear proof. Excellent album, really packed with darkness!


Share this games :

TWITTER