DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 14. července 2018

Home » » Recenze/review - HATCHET - Dying to Exist (2018)

Recenze/review - HATCHET - Dying to Exist (2018)


HATCHET - Dying to Exist
CD 2018, Combat Records

Poctivý thrash metal má pálit jako rozžhavené železo. Musí vás přinutit podupávat nohou, roztočit hlavu do vrtule a vzbudit u vás pořádnou žízeň. Nevím, mám to takhle nastavené od mládí a proto některé smečky vnímám trošku jinak než ostatní. Každopádně, dostalo se mi do rukou nové album amerických HATCHET. Kapely, která se na to snaží jít přesně tím způsobem, jakým to mám rád. Ostře, surově, bez příkras.

Splněno je vlastně vše pro pořádný mosh-pit. Rychlé riffy, masakrující nástupy, nakřáplý vokál. Přesto kapela nijak nepřesahuje svojí tvorbou dříve slyšené. Je jen na vás, zda na jejich hru přistoupíte, či nikoliv. 


Z "Dying to Exist" lze zaslechnout odkazy thrashových klasiků (DEATH ANGEL), ale i třeba vlivy IRON MAIDEN a JUDAS PRIEST, či VICIOUS RUMOR. Pro posluchače to ale nebude pravděpodobně příliš podstatné. Podobný je dnes každý někomu. Je lepší se zaměřit na energii a sílu, kterou z desky slyšíte. A té mají HATCHET na rozdávání. Úplně se vidím pod pódiem, se starou džískou na zádech, jak pařím jako o život. O tom thrash metal vždycky býval. Klasická thrash metalová invaze může začít! Takže přátelé, ruce nad hlavu, nohy rozkročit a jdeme na to! Mosh! Thrash! Velmi dobře!



sumarizace:

Američtí HATCHET letos vydali zásek, který splňuje veškeré mé požadavky na poctivou kopající desku. Kapela působí jako sopka, chrchlající v dávkách žhavou lávu. "Dying to Exist" je albem, na kterém skupina v mnohém překonala své vzory. Je ostré, šílené, s válečnou tématikou, která dělá téhle smečce velmi dobře. Skladby mají jasnou vizi, opravdu skvěle se poslouchají a působí jako odhalené tesáky nějaké pěkně rozzuřené šelmy. Ano, tohle je thrash metal!

"Dying to Exist" je perfektně zvukově ošetřené, s obalem, který přesně vystihuje to, co se na desce odehrává. Je to thrash metalová válka, masakr, šílenství, mosh-pit, ale také zároveň jasně definovatelné a propracované myšlenky. HATCHET zkrátka umí a na novince to jen potvrzují. Líbí se mi vztek, síla, energie, líbí se mi i sóla a líbí se mi hlavně nápady, které musí zaujmout snad každého poctivého thrashera. Vynikající thrash metal, který připomíná tlakovou nádobu těsně před prasknutím. Po téhle desce zůstává jen spálená země! Thrash!


Asphyx says:

American band HATCHET released an album this year which meets all my requirements for fair kicking record. This band is like a volcano, screaming batches of lava. This album called "Dying to Exist" overcomes band´s idols. It is sharp, crazy, with war topics which really fits this band. Their songs have a clear vision, they are easy to listen and feel like teeth of an angry best. Yes, this is thrash metal!

"Dying to Exist" has a great sharp sound, the cover shows exactly what you can hear on the record. It is a thrash metal war, massacre, madness, mosh-pit but also clearly defined and developed thoughts. HATCHET know how to play and their new album is the proof. I like the anger, power, energy, I like their solos and ideas which catch attention of any real thrash fan. Excellent thrash metal which feels like a pressure container right before cracking. There is nothing but burned earth after this album! Thrash!


Tracklist:
01. Unraveling Existence
02. Silent Genocide
03. Desire for Oppression
04. Illusions of Hope
05. Warsaw
06. Where Futures Regress
07. Back into Dust
08. Final Sanctuary
09. Descent into Madness
10. Oblivious to Disorder
11. Hail to the Lies
12. World in a World

band:
Julz Ramos: Vocals/Lead Guitar
Clayton Cagle: Lead Guitar
Ben Smith: Drums
Devin Reiche: Bass Guitar

Share this games :

TWITTER