DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 19. července 2018

Home » » Recenze/review - MORTUOUS - Through Wilderness (2018)

Recenze/review - MORTUOUS - Through Wilderness (2018)


MORTUOUS - Through Wilderness
CD 2018, Carbonized Records

Krvácející ránu možná zastavíte rozžhaveným železem, ale bolest vám bude dál pronikat až do morku kostí. Posmrtné křeče jsou možná řešením. Záškuby umírajícího těla. Strnulost a barva hnijícího močálu. Smrtící kov v podobě, v jaké se kdysi hrával. Láká mě, vábí jako čerstvé maso. Až jednou zemřu, naporcujte mě prosím a předhoďte supům. V záhrobí utíká čas zcela jiným způsobem.

Oceňována je prašivina, rezavý zvuk, murmur připomínající umírající šelmu. Nálada musí být temná a pochmurná. MORTUOUS splňují vše, co od podobných desek očekávám. Prosévám ji skrze uši jako rozdrcený prach z kostí. Pohledy vybělených lebek volají do tmy - SMRT, SMRT, SMRT - death metal!


"Through Wilderness" atmosférou připomíná nejlepší desky AUTOPSY, BOLT THROWER, INCANTATION (ale i starých PARADISE LOST). Je to nebývale temná deska, s jasným a zřetelným rukopisem. Vzduchem se vznáší až doomová nálada čerstvě exhumovaných hrobů. Jdi a zabíjej! Přines mi svoji kořist, spolu ji pak umučíme k smrti! Hrůzy, kterých je schopen jen člověk, zlý a ošklivý obraz nás samých. Tohle všechno z novinky MORTUOUS cítím. Dali se zde dohromady muzikanti, kteří perfektně rozumí svému hrobařskému řemeslu. Jsem po lokty ponořen v krvi, brodím se nekonečným mokřadem. Konec je dopředu jasný. Je jím jen bolestivá smrt. Uškrťte mě strunou, zahoďte jako kus nepotřebného masa u cesty, ale prosím vás, nechťejte po mě, abych přestal poslouchat podobný death metal. Je totiž dokonalý ve své temnotě a zlu. Vynikající smrtící kov, který vás spálí na popel!



sumarizace:

MORTUOUS s největší pravděpodobností nahráli letošní album na nějakém opuštěném americkém hřbitově. Tolik špíny, hnisu, rouhání a energie jsem už hodně dlouho na jednom místě neslyšel. Album je hodně kruté, připomíná exhumování starých hrobů a určitě udělá dobře každému fanouškovi old school death metalu. Svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Obloha se dotýká země, je černá a prší z ní krev. Zlo, které se ukrývá v každém z nás, je náhle všude kolem a v kostelech se otáčejí kříže do obrácené polohy. Američané čerpají sílu snad v samotném podsvětí. Album mě zcela pohltilo a přeneslo na onen svět. Věřte a budete po zásluze potrestáni! Hoďte kamenem vy, kdo jste bez viny! Okultní death metalová deska, která vyvolá všechny zlé duchy! Morbidní pozdrav ze záhrobí! 


Asphyx says: 

The band MORTUOUS probably recorded this album at some old deserted American graveyard. I haven´t heard his much of dirt, purulence, cursing and energy at one album for a very long time. This album is very cruel and it feels like exhumation of old graves and every fans of old school death metal is going to be happy with this. The world is a very difficult place to live during listening this album. The sky is touching the ground, it´s black and it´s raining blood. The evil which is inside of every single one of us is suddenly outside and crosses are turning upside down in churches. These American guys take energy from the underworld. This album took me to the other side. Trust me, pearls before swine. Whoever is without sin, cast the first stone! The occult death metal album which calls all of the bad ghosts. The morbid greetings from the beyond.

Tracklist:
1. Beyond Flesh 04:12
2. Bitterness 03:27
3. Crysalis of Sorrow 05:02
4. The Dead Yet Dream 04:54
5. Anguish and Insanity 04:30
6. Through Wilderness 04:43
7. Prisoner Unto Past 03:32
8. Screaming Headless 05:49
9. Subjugation of Will 03:58

band:
Mike Beams-guitar/vocals
Colin Tarvin-guitar/vocals
Col Jones-drums (hiatus)
Clint Roach-bass
Chad Gailey-drums

Share this games :

TWITTER