DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 26. srpna 2018

Home » » Recenze/review - BLOODLAND - Chronicles of Death (2018)

Recenze/review - BLOODLAND - Chronicles of Death (2018)


BLOODLAND - Chronicles of Death
CD 2018, Unholy Fire Records

Líbilo se mu to, rád se díval. Když cáká krev z proříznuté tepny. Když jsi celá červená, zmatená a s vyděšeným výrazem. Jako každý začínal na zvířatech, pak teprve přešel na lidi. Unikl všem, předstíral přívětivou tvář. Byl lovcem, čekajícím na svoji kořist. Miloval krev už jako malý. Fascinovalo ho ticho, které nakonec nastalo. Byl, je a bude navždy bastardem, který se neměl nikdy narodit.

Death metal bývá často o ošklivých věcech, o temných zákoutích lidské mysli. BLOODLAND jsou z Německa a splňují přesně definici slov klasický valivý smrtící kov. Už jen obal, jak vystřižený z desek CANNIBAL CORPSE nebo zvuk, podobný smečkám jako DEBAUCHERY, SIX FEET UNDER, tohle všechno dává na vědomí, že tihle maniaci se s tím příliš párat nebudou.



Kapela jede vše na rovinu, hezky postaru, bez příkras. Klasika a tradice se vším, co k tomu patří, dalo by se také říct. Po jednom demu, splitku a EP se jedná teprve o prvotinu a tak lze ještě přimhouřit oči. Neodehrává se zde nic převratného. Ani jsem to neočekával, jen si říkám, že občas ztrácejí skladby na důraznosti. Také mi připadají někdy možná až moc dlouhé. Chtělo by to víc bolesti, přidat trošku na výrazu. Jinak jsem ale spokojen, desku si v klidu užívám. Jen příště očekávám větší masakr. Nijak mi nevadí, že jsem všechno už dávno slyšel, že spousta postupů se neustále opakuje. Co taky vymýšlet nového, nemám pravdu? "Chronicles of Death" považuji za zdařilou desku s pár porodními komplikacemi. Solidní nahrávka!


sumarizace:

BLOODLAND na své první desce jasně ukazují, že budou skládat hudbu vhodnou do nemocničních piteven. Němci přehrává všechny klasické motivy death metalu. Jeho novinka nepostrádá drive, sílu a energii. Problém mám snad jen se vzájemnou podobností jednotlivých songů. Produkce i zvuk jsou na dobré úrovni. Vše je syrové, ošklivé a bolí to. A o to jde v tomto stylu death metalu především. Muzika je vhodná pro všechny nemocniční zřízence, pro patology, pro řezníky i pro všechny ty, kdo se rádi přehrabují ve vyhřezlých střevech. Krutost, zběsilost, absolutní nasazení. Takoví jsou BLOODLAND na svém novém prvním albu. Death metal, který sice není z nejoriginálnějších, ale řeže velmi dobře.


Asphyx says:

BLOODLAND shows us on its first album that they will compose music which fits in hospital dissecting room. German maniacs play all of the classic motives of death metal. His new album is not lack of drive, energy and power. The only problem I have is with the similarity of the songs. The production and the sound are on good level. Everything is raw, ugly and it hurts. And that is the death metal about. This music is the best for the ones who are hospital attendants, for pathologists, for butchers and for everyone who likes to fork out in prolapse guts. Cruelty, fury, an absolute appointment. This is how BLOODLAND sounds on their new album. Death metal which is not very original, however it cuts very well.


Tracklist:
01. Buried Alive 05:50 
02. Disturbance Of The Dead Rest 01:29 
03. Out Of The Grave 04:35 
04. Ruitual 04:02 
05. Chronicles Of Death 04:37 
06. The Undead Wrath 04:41 
07. Murdered Is Expensive 03:41 
08. Waiting For Dissection 03:38 
09. Bonesaw 04:05

band:
- Maik Gericke - voc
- Peter Bucks - lg
- Rob Eilenberger - bg
- Chris Ludwig - dr

Share this games :

TWITTER