DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 5. srpna 2018

Home » » Recenze/review - KALMAH - Palo (2018)

Recenze/review - KALMAH - Palo (2018)


KALMAH - Palo
CD 2018, Spinefarm Records

Kdysi dávno, když finští KALMAH začínali, patřili k jedněm z mých nejoblíbenějších melodických death metalových kapel. Bývali chladní, připomínali nějaké bájné lesní bytosti, které vystoupily z lesů a močálů, aby nám vyprávěly krásné a temné příběhy severu. Jenže zub času zahlodal a KALMAH se začali postupně měnit v obyčejné smrtelníky, kteří jen neustále dokola hrají to samé. 

Letošní album "Palo" není výjimkou. Schválně, hlavně díky tomu, že jsem je měl dříve tolik rád, jsem dal novince hodně času. Nic, přátelé, nedělá to se mnou vůbec nic. Dopředu přesně vím, co bude následovat, Finové jsou neskutečně předvídatelní a nudní. Už necítím chlad a krev severu, ale jen pózy a obyčejnost. 



Přitom je z "Palo" občas cítit ozvěny starých časů. Pár nápadů je ale hrozně málo, s neustálou recyklací si pánové zkrátka nemohou vystačit. Nápady a rebelie ale asi nejsou na pořadu dne. Hlavní je prodat, narvat CD sklady a na festivalu rozhýbat všechny rádoby vikingy. Inspirace AMON AMARTH se nezapře, přidaná hodnota žádná slyšet není. Prázdnota na entou, není slyšet bývalá lehkost, krutost, jinakost. KALMAH se už asi definitivně zařadili po bok ostatních, kteří chtějí už jen vydělat nějakou tu korunu. Nejsem všemocný, nikomu svůj názor nenutím, ale tahle deska obstojí asi už jen jako obyčejný produkt. Škoda, míval jsem je opravdu rád.



sumarizace:

KALMAH opět přinášejí další dávku komerčního death metalu. Očekávané, stále stejné postupy, otřepané melodie a absolutní ztráta energie. Letošní album už může zaujmout asi jen davy začínajících metalistů. Pro mě kdysi srdcová kapela se stala obyčejnou tuctovou smečkou, která už asi ničím nepřekvapí. "Palo" mě vůbec nebolí, nedává mi žádnou energii a plyne okolo mě jako vítr. Po poslechu ve mě nezůstává vůbec nic. Jen prázdnota. Album asi bude mít úspěch, ale já vím, že se k němu nebudu raději nikdy vracet. Nudná, obyčejná nahrávka, která nepřekvapí vůbec ničím. Snad jen obal, ten je skvělý. A to je na kapelu takového jména trestuhodně málo. Nerad to říkám, ale u poslechu se hrozně nudím.


Asphyx says:

KALMAH bring the another amount of commercial death metal. Expected, but still the same techniques, trite melodies and an absolute waste of energy. This year's album can be interested only for starting metalheads crowds. For me, once band of my heard, it became an ordinary pack, that can't surprise me. "Palo" doesn't hurt me at all, it doesn't give me any electricity and is going round me like a wind. I don't feel nothing, when listening. Just emptiness. The album will probably be successful, but I know, I don't return. Boring, ordinary recording, that isn't surprise at all. Perhaps the cover, it is great. But this is for such band a bit to much. I don't want to say it, but I'm boring during listening.


tracklist:
Blood Ran Cold
The Evil Kin
The World of Rage
Into the Black Marsh
Také Me Away
Paystreak
Waiting in the Wings
Through the Shallow Waters
Erase and Diverge
The Stalker

band:
Antti Kokko – kytara, zpěv
Pekka Kokko – kytara, zpěv
Timo Lehtinen – baskytara
Janne Kusmin – bicí
Veli-Matti Kananen – klávesy, zpěv

Share this games :

TWITTER