DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 19. září 2018

Home » » Recenze/review - MURDERWORKER - Where Scream Becomes Silence (2018)

Recenze/review - MURDERWORKER - Where Scream Becomes Silence (2018)


MURDERWORKER - Where Scream Becomes Silence
CD 2018, Base Record Production 

Odtrhávám maso od kostí, drtím klouby na jemný prach. Kůže stranou, šlachy také. Odsát zkaženou krev, lebku vypreparovat. Jsem jako chirurg, jen má těla jsou mrtvá. Někdy. Cestuji po světě a objevuji si pro sebe kapely, u kterým mě mrazí v zádech. Nedávno jsem navštívil Španělsko. Ponořil se do tamního močálu plného hnisu a v undergroundu objevil smečku MURDERWORKER. Zaujala mě její surovost, nadšení a právě maso, odtrhané od kostí.

Ano, je tomu tak, tahle parta se jen tak nezakecá. Místo toho na vás zaútočí ostrou směsicí syrového death metalu. Kosti praskají, lebky pukají tlakem. Vypadá to, že je vše v nejlepším pořádku. Totální masakr lidské mysli, šílenství, které dovede pochopit jen fanoušek podobných hudebních morbidit. Jsem tu správně, po zdech zase ztéká krev. 

 

"Where Scream Becomes Silence" je divokým, zemitým albem, čerpajícím inspiraci jak na severu (DISMEMBER), tak za velkou loží (OBITUARY). Samozřejmě s ošklivým nátiskem CARCASS, GOREFEST. Zkrátka a jednoduše, hudba vhodná nejlépe pro malý klub, případně stará opuštěná lidská jatka, kde je možné ještě zaslechnout ozvěny všech trpících. Album je opravdu ostrým útokem, bez jakýchkoliv zbytečností. Líbí se mi neurvalý zvuk, stylový obal i celkové provedení. Nic pro slabé povahy, ani přemýšlivé jedince. Tady se frézují drážky do živých tkání, devastuje se tlakem a špínou. Je mou milou povinností death metalového řezníka, vás o téhle smečce informovat, protože si myslím, že má co říct. Alespoň všem prokletým, nemrtvým, zběsilým. Zasekni sekeru do nejbližší hlavy, jen nečekej krev. Zombie přece nekrvácejí. Nebo ano? Old school death metal forever!


sumarizace:

Španělští old school death metalisté MURDERWORKER jsou pro mě takovým mým soukromým objevem. Hudba ve stylu starých CARCASS, DISMEMBER, OBITUARY, GOREFEST lahodí mému uchu jako ty nejlibozvučnější chorály smrti. Jedná se o starý valivý smrtící kov, opatřený prašivinou, smradem dlouho nevětraných hrobů a zahnívajícího masa. Ostré výjezdy kytar, zlý murmur a bicí, připomínající buldozer. Na stěnách podzemní kobky visí kusy lidského masa! Tohle je hudba, která vám doslova pronikne až do morku kostí! 

"Where Scream Becomes Silence" je hudebním masakrem, očistou lidské mysli, zlou noční můrou, kvůli které se budete znovu a znovu budit ze spaní. Album zpočátku působí monotónně, ale když vytrváte, budete odměněni esencí té nejkrutější hudební smrti. CD je morbidní ochutnávkou, kusem exhumovaných vnitřností, hozených vám přímo do obličeje. Tohle je hudba pro fanoušky pravého reálného death metalu, pro oddané příznivce stínů i pro všechny nemrtvé. Mám pocit, že jsem na nějaké zlé seanci, kde jsou podávána k ochutnávce těla těch nejkrásnějších zombie! Album je krutým smrtícím rituálem, po kterém nezůstane žádná duše naživu! Vynikající záležitost!


Asphyx says:

This Spanish old school death metal band MURDERWORKER is like my personal discovery. Their music is in the style of old CARCASS, DISMEMBER, OBITUARY, GOREFEST and it sound so good just like the best death chants. It is old rolling death metal with stench and smell of graves and rotting meat. Sharp exits of guitars, evil murmur and drums which sounds like a bulldozer. There are pieces of human flesh on the walls! This is their music which will go right into penetrates of your bones!

"Where Scream Becomes Silence" is a musical massacre, cleansing of human mind, evil nightmare which will make you wake up during the nights. At first the album fells monotonous but you should stay with it and listen to it over and over and there is the essence of the cruellest music death. CD is a morbid piece of exhume human insides which are thrown right into your face. This music is for fans of the real death metal, for the orthodox fans of shadows and also for all the undead. I feel like I am on an evil session where are served bodies of the most beautiful zombies for taste test! This album is a cruel deadly ritual which won´t let any soul alive! Excellent album!


band:
NEGRO (Bass/vocals)
FRAN (Guitar/vocals)
JESUS (Drums)


Share this games :

TWITTER