DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 29. září 2018

Home » » Report, photos, video - EJECUTOR, DEATHLY SCYTHE, RADIATION - club Farářova sluj, Mladá Boleslav - 29. 9. 2018

Report, photos, video - EJECUTOR, DEATHLY SCYTHE, RADIATION - club Farářova sluj, Mladá Boleslav - 29. 9. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

promoter: Farářova sluj
https://cs-cz.facebook.com/fararovasluj/

"Hej,“ vykřikl kanovník, „hej, pane, počínáte pozdě svůj sabat, což nezní zvony dosti silně? 
Sesedněte se svého koštěte, vidím je zřetelně mezi vašimi stehny!" 

Vypůjčil jsem si na začátek mého výletu citát z Rozmarného léta od páně Vančury. Nebylo sice léto, ale spíš podzim a já se vydal na cesty, přesto mi zněl hlavou celý prodloužený víkend. Utekl jsem z civilizace do Jizerských hor. Tam nejen, že jsem pracoval, ale také večer nasával pochmurnou náladu přírody ukládající se ke spánku. Stará paní od vedle, značně již pomatená, vyprávěla o sabatech, které se prý pořádaly v blízkosti Smržovky. Myslel jsem na její slova, když jsem se vydal v sobotu zpět, do svého rodného města. 



Mladá Boleslav je pro mě dodnes místem spousty vzpomínek na doby, kdy jsem byl ještě mladý a prokletou hudbu nasával na každém rohu. Jdu šedivými ulicemi, přemítám a těším se večer na trojici kapel v místním legendárním klubu Farářova sluj. Už jsem zde nebyl hodně dlouho, mám to daleko. Ale byla sobota, já měl práci hotovou, chalupu připravenou na zimu a hlavně čas. Taky chuť na pivo a nějaké to metalové peklo. 



Čtenáři mého blogu jsou asi srozuměni s tím, že nejraději podporuji a poslouchám poctivý, prašivý undergroundový metal. Taková ta muzika, nad kterou spousta lidí ohrne nos, slabší se pokřižujou a zdrhají pryč. Obléknu se do nového trika MASTER a křiváka, vyberu něco peněz a jdu na Rožátov. Nebe je jak vystřižený ze znělky na Simpsonovy. 



Máme sraz v hospodě a tak se povídá. Je nám fajn, přesto se mi pořád někde vzadu v hlavě přehrávají, jako nějaká mantra věty paní, co mi vyprávěla o okultních seancích, o obětech, o peklu - slyším melodii slov, podivný smích, bylo by snadné uvěřit (tak trošku věřím, rozumem spíše ne). Stará dáma působila už trošku mimo, ale její příběhy byly hodně přesvědčivé. Přisednou si kluci z Radiation, dáme pivko z tanku, pokecáme, bylo to super a díky moc. Taky přijeli dva maníci z východního Maďarska. Dáme se do řeči, probíráme českou scénu a já najednou zjišťuji, že kluci toho vědí o našich kapelách víc, než spousta místních fans. Ano, vzniklo další metalové přátelství. Ale dost bylo piva, vedle nahoře v sále už zvučí total kult zábavovka mladoboleslavska - Generace, uff. Je na čase vyrazit do klubu a obrátit všechny kříže směrem dolů.








Farářova sluj je v podstatě sklep s barem a pekelnou výzdobou. Mám to tam rád. Jedno z mála míst v Čechách, kde si můžete poslechnout nějaké to inferno. Dvě kapely z Chile a slovenští RADIATION slibovali pořádně temný zážitek. U výčepu mě mají vždycky rádi a tak s pivem v ruce čekám, až vypukne peklo.

RADIATION - vítejte zpátky v devadesátkách, chtělo se mi zařvat již po první skladbě. Thrash/death metal totálně narvaný prašivinou. Tak vypadalo vystoupení slovenských maniaků. Pánové štěpili jádro po celou dobu svého vystoupení. Jakoby mě někdo přenesl po časové ose zpět, vyhodil mě do davu lidí, přihlížejících v roce 1992 kapelám jako Sodom, Pestilence, Protector, Massacre. Měl jsem pocit, že jsou mi řezány žíly ostrými žiletkami, mozek se vaří a v kostech cítím strach smíchaný s chladem. Vynikající nátřesk plný radioaktivního záření! 



It was for me comeback to that times when the world was still in order. RADIATION was like an old again open grave, like reading from the old thrash/death metal textbooks. For me personally it was great experience. Moldy old school metal that opens the lids from the coffins! I'm satisfied.



















DEATHLY SCYTHE - vezměte nejlepší desky POSSESSED, MASTER, PESTILENCE, DEMOLITION HAMMER, všechno zabalte do špíny a hnisu a podávejte podchlazené. Tak na mě působili chilští DEATHLY SCYTHE. Moje první setkání s kapelou a byl jsem doslova nadšen i pohřben zaživa. Mám rád staré exhumované hroby, plesnivý přístup a totální nasazení. Byl to obřad pro vyvolávání těch nejtemnějších démonů. Masakr v márnici, lebky praskaly, víka od rakví nadskakovaly. Takhle má vypadat absolutní underground! Peklo, smrt! Skvěle! 



For us, older and advanced listeners, DEADLY SCYTHE was very readable and moldy message from the world beyond. Welcome to the hell! The sky was burning again! Great old school death thrash gig which was burn me a mark into my soul!
















EJECUTOR - byli brutální, bestiální, rouhaví, jak čerstvě zneuctěná jeptiška a to hráli povětšinou ve dvou, kytara a šílený bubeník, na pár songů se přidal basák (v triku TÖRR a jinak bubeník předchozí smečky). Očišťující ohně v podobě riffů začaly hořet ihned velkou silou. Byl jsem sežehnut, spálen death metalem, inspirovaným starými temnými americkými smečkami. EJECUTOR řádili jak utržení ze řetězu. Tohle nebyla žádná hra na záhrobní smrtící kov, ale opravdové uvěřitelné inferno doslova nasáklé sírou. Upalování věřících v přímém přenosu, cejchování Ježíšových děvek, trhání nehtů pro potěchu slepé víry. Bolelo to, jak má správný death metal bolet. Chilané odvedli doslova šílenou černou krvavou práci. Vynikající blasfemie vytažená přímo odněkud z pekla! 



Welcome in hell! It was ugly, evil, disgusting, and the beyond was smelt from hundred meters. Take a few tons of nihilism, smash it with a hammer and then add the darkness. Fill dirty melodies, vocals reminding awakened monster and then you get some idea, who were EJECUTOR. Real blasfemic death metal, that was pure as evil! Very cruel concert! Hell!


























Návštěvnost byla velmi solidní. Přišlo něco k 60 lidí a kapely samy říkaly, že takovou odezvu už dlouho neviděly. Organizace více méně v pohodě, možná snad, když se napíše, že se bude začínat v osm, tak by mělo. Spousta lidí přijela autem a každá hodina se pak v noci hodí. Zvuk byl dle páně Faráře. Nemám větších připomínek. Prostě underground. Farářova sluj je zkrátka jen jedna, kdo tam někdy byl, asi mu nemusím neopakovatelnou atmosféru popisovat.

with the bands:











Jdu domů, mám to kousek. Panelové sídliště, vzpomínky a chlad, dá se do mě zima. Míhají se mi před hlavou výkony jednotlivých kapel a vidím v každém stínu démony. Jednalo se pro mě o skvělý temný zážitek. Bývá dobré nakouknout do pekla. Stejně tam jednou skončím a tak proč se nepřipravit. Byl to večer plný metalového inferna. Přesně takhle to mám rád. Za mě se sabat vydařil. Díky všem pořádajícím i účinkujícím za skvělé výkony. Sejdeme se na onom světě, děkuji za pozornost. 

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.
Share this games :

TWITTER