DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 21. listopadu 2018

Home » » Recenze/review - PETRIFICATION - Hollow of the Void (2018)

Recenze/review - PETRIFICATION - Hollow of the Void (2018)


PETRIFICATION - Hollow of the Void
CD 2018, Sentient Ruin Laboratories/ Memento Mori

Říkal si doktor Smrt a snažil se oživovat mrtvá těla. Pod rouškou tmy navštěvoval staré hřbitovy, dopředu si tipoval čerstvé hroby. Brával do ruky lopatu a míval strach, aby ho nechytili. Prý mají mrtví zůstat v klidu. Nesmysl, vdechnu jim nový život! Bledá kůže, skleněný pohled, ne tuhle neberu, vypadá to na sebevraždu a trvalé poškození. Podivín, kterému se všichni smáli. Jenže ono se mu to povedlo. Jemu, který snášel tolik let příkoří. On oživil první mrtvolu.

Za zvuků prašivého death metalu v podání amerických PETRIFICATION, s úsměvem na tváři a děsem v kostech, vyhrabal ji vlastníma rukama. Omyl vlažnou vodou, píchl ji do studeného těla svůj vlastní roztok. Začala se hýbat, usmála se děsivým šklebem a pak svého nového otce roztrhala na kusy. Probuzena divokou, neurvalou hudbou z desky "Hollow of the Void", zrozena v nové zuřivosti, šla a zabíjela na potkání. Nedivím se jí, tohle album k tomu doslova vybízí. 



"Hollow of the Void" je stylově zařaditelné mezi pohrobky švédských maniaků (GRAVE, NIHILIST, DISMEMBER, ENTOMBED), s přihlédnutím k tvorbě BOLT THROWER. Kapela přichází teprve se svým prvním dlouhohrajícím albem (ještě mají na kontě EP "Summon Horrendous Destruction" z roku 2017). Žádné začátečnické rozpaky ale na nich nejsou vůbec znát. Zombie jsou probuzeny a velebeny s citem a grácií starých mistrů. Album je správně hnilobným dílem, zastřeným, temným a šíleným ze své podstaty. Pro mě osobně nikde nic nepřebývá ani nechybí. Mám podobné výlety, jak je již všeobecně známo, na stará pohřebiště moc rád. V opuštěných márnicích se stejně hrával nejlepší death metal, to je prostě fakt, axiom, přes který vlak nejede. A PETRIFICATION přesně vystihli ducha devadesátých let. Patří jim za to nejvyšší řád hrobníků a hlavně velký dík za skvělý chorobný zážitek. Old school death metal, který probouzí nemrtvé! Peklo!


sumarizace:

Album maniaků PETRIFICATION bylo nahráno v samotném pekle! Nálada celé nahrávky je neskutečně tíživá, jednotlivé riffy návykové a hlas přerovnává kosti v márnici. Natolik je mocný. Kapela působí jako vyslanci od Belzebuba. Od úst jim zní obrácené modlitby, v jejich přítomnosti je cítit síra. Jejich old school death metal je absolutně uvěřitelný, zahraný s totálním odhodláním. Staré postupy z devadesátých let minulého století znějí v jejich podání hodně uvěřitelně. Jsou jako nějaká zákeřná droga, která vám způsobí halucinace. Budou v nich ožívat staří duchové, nemrtví a ocitnete se v tom nejhlubším podzemí. Svět v záhrobí je těžký, smutný a zlý. Stejně jako novinka "Hollow of the Void". Připravte se! Zlo přichází. Reálný old school death metal s okultní náladou otevřených hrobů! Vynikající záležitost! Doporučuji!


Asphyx says:

The album by maniacs PETRIFICATION was recorded in the Hell itself! The mood of this record is so heavy. Each riff is very addicting and the voice line up bones in mortuary. That is how powerful it is. This band feels like envoys of the Beelzebub. There are backwards prayers coming out of their mouths. You can smell the brimstone from their presence. Their old school death metal is absolutely believable. They play it with so much determination. Old techniques from the 90ths of the last century sounds so believable with their music. These guys are like some bad drug which makes you hallucinate. There will be old ghost and the undeads coming back to live and you will be in the Hades world itself. This world beyond is hard, sad and cruel. Just like the new album "Hollow of the Void". Prepare yourself! Evil is coming! The real old school death metal with an occult mood of open graves! Amazing thing! I have to recommend this!


Tracklist:
01. Prelude
02. Arachne Exsanguine
03. Technological Assimilation
04. Summon Horrendous Destruction
05. Hollow of the Void
06. Interlude
07. Hymn of Charon
08. Stagnation of Transmigration
09. Desecrators of Conscious Entropy
10. Devouring Abysm
11. Conclusion

band:

WarVest- Guitar
Mario Thunder- Drums
David- Guitar
Nukes- Bass
Jason- Vocals


Share this games :

TWITTER