DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 24. listopadu 2018

Home » » Report, photos, video - ANTHRAX, S.D.I. - club Roxy, Prague - 25. 11. 2018

Report, photos, video - ANTHRAX, S.D.I. - club Roxy, Prague - 25. 11. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.


Mělo to být překvapení k narozeninám. Jenže já potkal paní učitelku našich dětí před školou a ona celá zděšená, že ji naši dárečkové tvrdili, že dostanu k narozeninám anthrax. Chvilku jsem nechápal, pak přemýšlel, že by to mohl být nějaký převzatý vtip ze Simpsonových, ale pak mi to secvaklo. Drahý lístek (dárek) na moji oblíbenou kapelu jsem tak věděl poměrně dlouho dopředu, přesto dělal překvapeného, abych nikomu nezkazil radost. 




Seděl jsem doma v pokoji a vzpomínal na nahranou videokazetu z MTV, na nekonečná piva v pubertě a debaty s kamarády a úžasný klip ke skladbě "Madhouse". S klukama jsme na základce pak dělali snad měsíc stejné okoukané pohyby, tvářili se děsně tvrdě a pořád přemlouvali holky, aby nám nakreslily loga na sešity. Jo, zlatý časy, vzpomínky a nostalgie. Časté to pocity při rozhodování u koncertů legend. 

Poslední deska ANTHRAX se mi nelíbí a ještě ke všemu, mám radši Bushe než Belladonnu. Taky moc nemusím velký akce, kde se mačkáte, pro pivo radši nejdete, protože je drahý, nechutná vám a nestihli byste se díky frontám ani dojít na záchod. Nojo, jenže takhle bych mohl nadávat vždycky, plivat jed na sociálních sítích a leštit u toho obrazovku nebo víte co, to by záleželo podle pořadů a situace. Srát na všechno, celej život je někdy jeden velkej "Madhouse", tak proč raději místo keců nedat pořádný metal naživo?




Včera jsme slavili moji nechutnou číslici 44. Rodinka, pohoda, smích. Jsem vlastně šťastnej chlap, protože mám všechno. Milé lidi kolem sebe, zdraví taky zatím ujde, práci a můžu i na ten metal. O všem přemýšlím a na tváři se mi rozlije lehký spokojený úsměv. Pak přijede Michal, naloží mě a odveze do Prahy. Dvě kapely na neděli jsou akorát, brzký konec taky. Dneska jsem si to přijel vyloženě užít. Dárek od ženy, která mě má ráda. Jsem přesně v takové té náladě, jako bývá Dalajláma, když dává požehnání. Uvelebím se pod pódiem. Roxy je dobrý klub, líbí se mi v něm. Na pivo nejdu (kluci říkají, že je stejně hnusný a stojí 50,- Kč), je to daleko a jsem línej. 

S.D.I. - němečtí thrashoví srandisti ještě víc přispějí k mé dobré náladě. Notoricky známé skladby (všimněte si kolik pisálků tohle sousloví o dnešním dni použije, ale on je to prostě fakt) odsýpaly s velkou energií. Pohoda, klídek, mám sice sucho v ústech a vůbec mi to nevadí, protože si stejně pobrukuju, musím. Reinhard Kruse má tak charakteristický hlas i charisma, že jej prostě nejde nemilovat. Vše odsýpalo jak mělo, zvukově jsem byl také spokojen. Jen jsem si musel trošku popojít. Společných vzpomínek máme s kapelou spoustu a v Praze mě opět nezklamali. Spokojenost (nebo spíše nadšení) po všech stránkách. Thrash! This is how thrash metal should look! S.D.I. are legend which screamed again. It is like a awaken monster which will chase you. Excellent thrash/speed metal! Cult!












ANTHRAX - jsem neviděl již opravdu hodně dlouho. Poslední příležitost jsem měl kdysi v Milovicích se Slayer a Metallicou, ale strávil jsem celý jejich set s FEAR FACTORY a koukal uhranutě na bubeníka. Dnes jsem vyrazil hlavně na ANTHRAX. Klub narvaný, vzduch těžký a nedýchatelný. Mám já tohle zapotřebí, v mým věku? Mám, protože když zazněla první skladba, šel jsem do kolen. Nějak mi v neděli všechno sedlo dohromady (na ANTHRAX mívám doma chuť jen někdy a z velké thrashové čtyřky je mám asi "nejmíň rád"). Bylo to opravdu, jako by mi někdo předal obálku s jedovatým práškem. 






































Vždycky si říkám, jak musí být pro kapelu v jejich věku koncerty náročné, ale stáří nebylo znát na nikom. Možná chvilkami (ale opravdu jen párkrát) zakolísal lehce hlas páně Belladony (jehož komunikace s publikem byla jinak vynikající), ale to byla jen drobnost, která mi nemohla zkazit celkový zážitek. Byl jsem nadšený, rozesmátý, málem jsem ochraptěl, jak jsem si zpíval spolu s kapelou. Zaznělo vše, co mělo a celé vystoupení uteklo hrozně rychle. Já chci ještě, zařval jsem párkrát, ale pak už byl opravdu konec a já v duchu děkoval ženě, že mi dala tak krásný dárek. 

The concert ANTHRAX reminds me of flying past a  storm. The Fast passages tear and the quiet ones strokes like the hand of a beautiful woman. The moods, feelings and diversity can be really perceived a lot here. I do not know how they do it, perhaps by magic or by great talent and enthusiasm but I feel some kind of manic energy from their music. So much positive energy I had not heard since a long time.  ANTHRAX are like some Metal shamans  who decided to make this world a better place. Excellent gig!

setlist:

Zvuk byl v pořádku, na ANTHRAX samozřejmě hutnější a mocnější. Ke konci sice najednou (u coveru Antisocial) nebyl slyšet mikrofon a na chvilku spadl řetěz, ale to se stává, problém byl rychle napraven. K organizaci nemám žádné námitky. Návštěvnost vynikající, nevím, zda bylo úplně vyprodáno, ale plno bylo k zalknutí.


Cestou zpět mám šíleně nostalgickou náladu. Michal jede opatrně, kolem ve tmě září nekonečné montážní haly a já vzpomínám na staré kamarády. Škoda, že už nemohli vyrazit na koncert se mnou. Někteří ANTHRAX nikdy neviděli a to je měli o hodně raději než já. Doma musím políbit ženu, zašeptat poděkování a než se odeberu do říše snů, tak se mi zdá, že mě zavřeli do blázince. Pařím s kapelou, jsem znovu mladý, štíhlý. Probudím se a není to pravda, přesto jsem hrozně rád, že žiju, funguju, můžu zažít podobné koncerty. Bylo to super a jeden z nejkrásnějších dárků k narozeninám za poslední roky. Děkuji za pozornost, přeji vám jen vše dobré!

about bands on DEADLY STORM ZINE/ o kapelách na DEADLY STORM ZINE:



VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.
Share this games :

TWITTER