DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 22. prosince 2018

Home » » Recenze/review - VIRGIN SNATCH - Vote Is a Bullet (2018)

Recenze/review - VIRGIN SNATCH - Vote Is a Bullet (2018)


VIRGIN SNATCH - Vote Is a Bullet
CD 2018, Mystic Production

Musím se přiznat, že se v tom ztrácím. V nepřehledném zástupu politiků, kteří neustále dokola opakují stejné lži. Dokonce mi připadá, že i stejně vypadají. Pravice, levice, střed, obhájíme vaše zájmy a všechno bude zadarmo. Volte nás, my vás pak okrademe. Klasika, která se opakuje od počátku věků. Tradiční modely selhávají, je třeba znovu vyjít do ulic. Zvítězíme a pak budeme úplně stejní, jako naši předchůdci. Lépe už bylo, čekají nás jen samé světlé zítřky. Nemám na to nervy ani sílu, raději si poslechnu nějakou muziku.

Polští thrash metalisté VIRGIN SNATCH se ve svých textech politikou zaobírají. Jsou ostří, kritičtí, snaží se šokovat. Se spoustou věcí a názorů se dá souhlasit, některé jsou mi zcela vzdálené. Tak už tomu bývá a tak se raději soustřeďme na hudbu. Melodický thrash, v některých momentech podpořený groove klasikou. Nic nového pod sluncem, ale velmi dobře zahrané a s jasně čitelnou snahou a energií.



"Vote Is a Bullet" je na jednu stranu opravdu slušným albem, které zaujme. Je ale také faktem, že se po nějaké době trošku oposlouchá. Kapela má sice velký cit pro melodie, ale chybí mi trošku ostřejšího koření. Občas se stane, že ztrácím pozornost. Možná za to může poměrně dlouhá stopáž skladeb nebo podobná nálada, která se prolíná celým albem, nevím, co ale mohu říci je, že tu máme co do činění se solidní nahrávkou. Ne dokonalou, ale se slušným zvukem, vokalistou se zajímavou barvou hlasu (podobnou jako má Piotr z Vader) a jasně slyšitelným odhodláním. Každopádně, kapela je na velmi dobré cestě, v mnohém dokonce předstihla své vzory jako DEATH ANGEL, SLAYER, PANTERY, případně třeba HATESPHERE, THE HAUNTED, DEW-SCENTED, CARNAL FORGE, DARKANE (respektive jejich současné desky). Závěr se sám nabízí. Slušných sedmdesát procent ze sta, to je hodnocení, které bych dal bez mrknutí oka. Tahle deska mě mile překvapila a baví mě. Víc dodávat netřeba.



sumarizace:

Od VIRGIN SNATCH dostanete devět skladeb ve stylu starých dobrých DEATH ANGEL, SLAYER, PANTERY, případně třeba HATESPHERE, THE HAUNTED, DEW-SCENTED, CARNAL FORGE, DARKANE. "Modernější" postupy jsou zde vkusně kombinovány se starobou a výsledkem je nebývale zajímavé album. Nějak podvědomě cítím v kostech, že tahle parta by vás mohla zaujmout. Nápady, které z novinky slyším, jsou srovnatelné se stejně naladěnými kolegy z jiných zemí. Mezery bych viděl trošku ve zvuku. Nahrávce by přece jen slušel trošku ostřejší, případně špinavější. Jinak si ale není na co stěžovat. Skladby mají drive, sílu, zajímavé melodie, zpěvák jest výraznou persónou a bicí vše pohánějí kupředu s nekompromisním citem pro ničení. Možná bych se nebál příště ještě víc přitlačit na pilu, zkusit další desku případně něčím okořenit. Každopádně, přátelé, pokud si chcete poslechnout pořádný masakrální thrash metal, tak neváhejte. Za sebe mohu jen a jen doporučit. "Vote Is a Bullet" je velmi dobrým albem, plným zajímavých momentů. 


Asphyx says:

VIRGIN SNATCH will give you nine songs which are in the style of the good old DEATH ANGEL, SLAYER, PANTERY or the HATESPHERE, THE HAUNTED, DEW-SCENTED, CARNAL FORGE, DARKANE. They tastefully combine “more modern” methods with old age and the result is an unusually interesting album. I just feel in my bones that this band might catch you. The ideas on this album are comparable with other bands from different countries which play the same kind of music. The only little problem I have is with the sound. This album would sound better with sharper and maybe even dirtier sound. However, that is the only this to complain about. The songs have drive, power, interesting melodies, the singer has a distinctive persona and the drums makes everything go forward with an uncompromising sense for destruction. Maybe next time, it would be nice to push the music even harder and maybe spice it up a little bit. Anyway, friends, if you want to listen to a very good massacre thrash metal, go for it. I can only recommend it. "Vote Is a Bullet" is a very good album full of interesting moments. 

Tracklist:
01. Intro
02. Face In the Dirt
03. Vote Is a Bullet
04. Swarm of Wild Bees
05. Ineffective Grand Gestures
06. Defending the Wisdom (Wisdom To Thrive)
07. G.A.W.R.O.N.Y.
08. Antipodes
09. We Are Underground

band:
/Zielony (Łukasz Zieliński) - vocals;
//Grysik (Grzegorz Bryła) - guitars;
///Pavlo - (Paweł Pasek) - guitars;
///Aniol (Piotr Wącisz) - bass;
/////Jacko (Jacek Sławeński) - drums

Share this games :

TWITTER