DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 24. ledna 2019

Home » » Recenze/review - REFUSAL - Epitome of Void (2019)

Recenze/review - REFUSAL - Epitome of Void (2019)


REFUSAL - Epitome of Void
CD 2019, Great Dane Records

Už toho na nás bylo moc. Celé dny, dlouhé noci, jsme tahali mrtvá těla. Skládali je do velkých hromad a zapalovali benzínem. Občas se stávalo, že někdo ještě trošku žil. Ty oči, bože ty skleněné vyčítavé pohledy. Další vůz, zápach rozkladu, smrt a beznaděj. Podivná nemoc zachvátila celé město. Po ulicích se potulovaly postavy, chrchlající černou krev. Kdy se to zastaví? Kde je bůh? Odpověď nepřicházela a jedinou útěchou nám tak byl jen oheň.

Musím se přiznat, že pro finské death metalisty REFUSAL mám slabost. Připomínají mi mrtvolu již v poměrně velkém stádiu rozkladu. Jsou stejně špinaví, zlí, oškliví. Nečistí, jako kus odpadlého masa. Mokvající, s hejnem much kolem kdysi čerstvých ran. Uvnitř nakladená vajíčka červů, tohle je opravdová reálná smrt. 


"Epitome of Void" je albem, které je stylově spřízněné s takovými spolky jako jsou ROTTING SOUND, DISMEMBER, CARCASS, NASUM, NAPALM DEATH, EXHUMED. Temnota, hnis a prašivina jsou cítit z každé skladby. Vše je neučesané, uvěřitelné, často si člověk vzpomene na prasklý, dlouho neléčený vřed. REFUSAL nejsou stylo - tvůrci, ale jejich novinka mě opravdu baví poslouchat. Možná za to může jakýsi nechutný náboj, studené melodie, neurvalý a surový zvuk, nevím. Dál skládám na hromadu další a další mrtvoly. Tahle deska je jako morová rána, která nelze vyléčit. Už si myslíte, že jste ji zničili, že lehla popelem, ale ona je pořád někde poblíž, možná zakopaná v zemi před vaším domem. Jen čeká na příležitost, aby mohla dál ničit, stejně jako "Epitome of Void". Je všude. Ve vodě, kterou pijete, v jídle, ve vzduchu. Není úniku a jsem tomu rád. Podobná nečistá alba mívám i po dlouhé době ve velké oblibě. Skvělá morbidní práce!


sumarizace:

REFUSAL jsou věrni odkazu předků jako ROTTING SOUND, DISMEMBER, CARCASS, NASUM, NAPALM DEATH, EXHUMED. Hrají nadšeně, s černou jiskrou v oku a s krvavou patinou ve skladbách. Jedná se o velmi studenou záležitost pro všechny oddané fanoušky temnoty.

"Epitome of Void" je poctivě šíleným albem. Má v sobě vše potřebné pro pořádný mosh-pit na hrobech, na velkou pařbu v márnici. Jakoby se otevřely staré katakomby, které vydávají další a další svědectví o časech, kdy exhumování ostatků byla samozřejmost. Líbí se mi špinavý zvuk, morbidní vokál i crustem nasáklé nápady. REFUSAL si na nic nehrají, jdou rovnou na věc. Bez varování, jako skupina útočících žraloků. Roztrhají vás na malé kousky, rozmělní na jemný prach. Tahle hudba je ostrá, připomíná kosu samotné Smrti. Kosti jsou narovnány do velkých hromad, lebky se smějí bělostnými výrazy a vzduchem se vnáší pach krve. S touhle deskou jsem velmi spokojený! Podávám ruku svému vlastnímu skeletonu! Starý prašivý death metal, u kterého odpadává maso od kostí!


Asphyx says:

REFUSAL are faithful to the ancestral bands like ROTTING SOUND, DISMEMBER, CARCASS, NASUM, NAPALM DEATH, EXHUMED. They play enthusiastically with a black spark in their eyes and with a bloody patina in their songs. This is a very cold matter for all dedicated fans of darkness. 

"Epitome of Void" is an honest crazy album. It has everything in it for a good mosh-pit on the tombs, for a great party in the morgue. It seems that all catacombs were opened, giving more and more testimonies of the times when exhume remains were every day thing. I like the dirty sound, morbid vocals and crush-soaked ideas. REFUSAL do not play games they know what they are doing. No warning, they are like sharks. They will tear you into small pieces and grind you to fine dust. This music is sharp, reminds me the scythe of the death itself. Bones are straightened up into large heaps, skulls are laughing with their white expressions and there is the smell of blood in the air. I am very happy about this album! I am shaking hands with my own skeleton! An old ashy death metal which will separate your flesh from your bones.


Tracklist:
01. Suffocate
02. Hectic
03. Disregard
04. Disgust
05. Slaves
06. Exploit
07. Bound
08. Futile
09. Void

band:
Niikka Lius - Vocals
Tero Pirhonen - Guitar
Kalle Kuosmanen - Guitar
Timo Pirhonen - Bass & Backing vocals
Aleksi Roitto - Drums

Share this games :

TWITTER