DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 13. ledna 2019

Home » » Recenze/review - THOSE WHO BRING THE TORTURE - Pain Offerings (2018)

Recenze/review - THOSE WHO BRING THE TORTURE - Pain Offerings (2018)


THOSE WHO BRING THE TORTURE - Pain Offerings
CD 2018, Iron, Blood and Death Corporation

Stačí jeden chybný krok a spadneš do propasti, stačí jedno špatné slovo a vše bude jinak. Jakoby ti někdo šlápl okovanou botou na prsa. Dusíš se a jsi spoutaný řetězy. Přemýšlíš, jak z toho ven. Být jiný, odlišný, se neodpouští. Vezmi do rukou CD své oblíbené kapely a poslouchej. Hudba je dar, který ti pomůže uniknout. Na konci tunelu je konečně světlo. Uhryzej si vlastní ruku a uteč pryč, daleko a už se nikdy nevracej.

Popisovat novinku skupiny THOSE WHO BRING THE TORTURE je vlastně zbytečné. Vezměte si ostatní projekty Roggy Johanssona, opatřete je ještě větším chladem a temnotou a máte před sebou novou desku "Pain Offerings". Klasika, která neoslní ani nenadchne, ale je zárukou určité kvality. 




THOSE WHO BRING THE TORTURE nám namíchali tradiční severský koktejl. Recept je jednoduchý. Naléhavé melodie, kousky ledu, chorobný vokál, smutek a strach. Mám opravdu pocit, že jsem zavřený někde daleko na severu v opuštěné kobce. Omrzlé mrtvoly, rampouchy krve, prašivina a smrt. Naleznete zde vše potřebné pro pohodový poslech, ale nečekejte nic nového. Zbylo nás jen pár a pokud neochutnáme jeden druhého, zemřeme hladoví. Tohle z nás udělal dnešní svět. Ošklivé zrůdy, kterým nic zlého není cizí. Přiznávám, byl jsem zpočátku k nové desce skeptický, ale nakonec jsem ji podlehl. Spadnu do propasti, zemřu uvězněný ve vlastních řetězech. Užívám si temné melodie, neodmítám pozvání k exhumaci. Solidní death metal ze severu, poctivá pocta stínům!





sumarizace:

Death metalové album od švédských THOSE WHO BRING THE TORTURE je ozvěnou, znějící ze samotného záhrobí. Album je to poctivé, reálné, zahnívající a plné pravého a poctivého smrtícího kovu. Jednotlivé skladby jsou smutné, studeně návykové a skvěle se hodí k návštěvám hřbitovů. Doporučuji nahrávku poslouchat po zhlédnutí nějakého dobrého hororu, atmosféra opuštěných hrobů pak vynikne o mnoho lépe. Kapele se povedlo přesně vystihnout náladu starých kobek, čerstvě otevřených rakví i všude přítomné smrti. Nápady sice nejsou nijak nové, ani převratné, ale jako celek zní album velmi maniakálně. Zlo zase jednou zvítězilo nad dobrem a nakopalo nám všem zadky. Reálný death metal, který exhumuje staré rozpadající se kosti! Krutě, ostře a studeně! 


Asphyx says:

Death metal album from Swedish THOSE WHO BRING THE TORTURE is an echo, soundingfrom beyond itself. The album is honest, realistic, rotten and full of realand honest deadly metal. Individual songs are sad, cold addictive and they're great for visits of cemeteries. I recommend to listen to the recording after watching some good horror movie, theatmosphere of abandoned graves will be much better. The band managed to express the mood of the old tombs, freshly opened coffins and ever-present death. Although the ideas aren't new or revolutionary, the wholealbum sounds very maniacally. Evil has triumphed once again over the good and it kicked our ass. The real death metal, that exhumes old decaying bones! Cruel, sharp and cold!

Tracklist:
1. The Hangman And The Hanged 
2. Another Victim Of Insanity 
3. Reality - Worst Show Ever 
4. Endquester 
5. Mental Meltdown 
6. Pain Offerings 
7. Enter The Damned 
8. Onwards To Termination 
9. Interlude Before The End


Line up:
Rogga Johansson - Vocals, Guitars, Bass (Demiurg, Down Among The Dead Men, Echelon, Humanity Delete, Johansson & Speckmann, Megascavenger, Minotaur Head, Necrogod, Paganizer, Putrevore, Revolting, Ribspreader, Severed Limbs, The Grotesquery, ex-Dead Sun, ex-Banished from Inferno, ex-Soulburn, ex-Bone Gnawer, ex-To The Gallows)
Brynjar Helgetun - Drums (Johansson & Speckmann, Just Before Dawn, Megascavenger, The Grotesquery, ex-Down Among The Dead Men, ex-Ribspreader)
Dennis Blomberg - Guitars (lead), Bass (Down Among The Dead Men, Grön Kaviar, ex-Paganizer)

Share this games :

TWITTER