DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 16. ledna 2019

Home » » Rozhovor - MASS INFECTION - Na aktuálnom albume sú texty viac zamerané na temné bytosti a tie najdesivejšie nočné mory.

Rozhovor - MASS INFECTION - Na aktuálnom albume sú texty viac zamerané na temné bytosti a tie najdesivejšie nočné mory.



Rozhovor s brutal death metalovou skupinou z Řecka - MASS INFECTION.

Odpovídal Nick Lytras.

Přeložila Petra, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Recenze/review - MASS INFECTION - Shadows Became Flesh (2018):


Ave MASS INFECTION! Právě poslouchám vaše nové album „Shadows Became Flesh“ a říkám si, že se opravdu povedlo. V čem vidíš posun oproti předchozím deskám? Jak jste chtěli, aby album znělo a jak jste s výsledkem spokojeni? 

Ahoj a ďakujeme za tvoje postrehy. Progres na albume vidím hneď v niekoľkých bodoch. Od riffov a komponovania až po nahrávanie a finálnu produkciu. Sme veľmi spokojní s celkovým výsledkom. Myslím, že sa nám podarilo priniesť muziku a atmosféru na album v takej podobe, ako sme to od začiatku plánovali. 


Historie kapely se datuje až do roku 2003. Jak vůbec vznikl nápad, hrát brutal death metal? Kdo byl vaším vzorem? Zavzpomínej pro nás prosím! Jaké to vlastně je, být v Řecku death metalovou kapelou? 

Už od úplného začiatku si veľmi užívame hranie death metalu. Začiatok nového milénia bol podľa mňa zlatou érou brutal death metalu. Všade boli tony skvelých a kvalitných kapiel. Nás asi najviac ovplyvnili death metalové kapely z deväťdesiatych rokov, ale taktiež aj niekoľko formácií brutal death metalovej scény po roku 2000. Je ich príliš mnoho, aby som mohol byť konkrétny, ale aspoň pre predstavu spomeniem DEATH, HATE ETERNAL, ORIGIN a mnoho ďalších. 

Jakým způsobem vznikal nový materiál pro „Shadows Became Flesh“? Jak vlastně tvoří/skládají MASS INFECTION? 

Väčšinu materiálu na album sme zložili minulý rok ja (Nick – gitara, pozn. red.) spolu s Georgeom (gitara, pozn.red.). Základom pri komponovaní nových skladieb na každý album bolo v našom prípade zhromaždenie veškerých riffov. Za väčšinou z nich stojí George, no a niektoré časti mám na svedomí ja. Potom sa snažíme zložiť jednotlivé skladby od začiatku až dokonca. Predstav si to tak, že testujeme nejaký riff, pričom sa sústredíme na špecifický motív, ktorý chceme mať pre každú skladbu odlišný a popritom máme na zreteli ešte aj bicie a vždy rozmýšľame ako by asi zneli s daným motívom. Spoločne naprogramujeme aj našu predstavu linky na bicích a pošleme to ostatným členom. Následne už takto surové skladby spoločne hrávame v skúšobni a samozrejme počas toho nás napadne ešte mnoho myšlienok a každá skladba je ďalej rozvíjaná. To je asi v skratke náš spôsob, akým pracujeme na každej doske. 


V death metalu se občas zapomíná na texty. O čem jsou texty na novém albu a kdo je jejich autorem? Snažíte se jimi něco sdělit, předat nějaké poselství? 

Texty opäť napísal náš bývalý basák Victor, ktorý technicky nie je v kapele, ale už od začiatku je spätý s textami MASS INFECTION. Na aktuálnom albume sú texty viac zamerané na temné bytosti a tie najdesivejšie nočné mory. Victor robí naozaj skvelú prácu! 

Kdo je autor obalu novinky „Shadows Became Flesh“? Jeho práce se mi hodně líbí. Jak jste vůbec motiv na obal vybírali? 

Zásluhy za obal nášho albumu idú novému a veľmi talentovanému gréckemu maliarovi Maximovi Manolisovi. Jeho práca je naozaj obdivuhodná. Už v momente, keď sme po prvýkrát uvideli jeho tvorbu, nám bolo jasné, že toto dielo na 100% odráža našu predstavu. Celková atmosféra a kombinácia farieb na jeho maľbe (olejomaľba na plátne) sú naozaj temné a zlovestné. 


Velký posun jste udělali s MASS INFECTION opět ve zvuku. Tohle je přesně sound, který mi vyhovuje. Průrazný, čitelný, dynamický a zároveň neučesaný a špinavý. V téhle podobě vám to hrozně sedne. Kde jste nahrávali a kdo je podepsán pod výsledným mixem apod.? 

Ďakujem pekne za tvoju pochvalu. Album sa nahrával v priebehu leta 2018 v našom vlastnom štúdiu (INFECTED STUDIOS) a o všetko sa postaral George. Nahrávanie zabralo asi mesiac. O nahrávanie a mixovanie albumu "Shadows Became Flesh" sa postaral George, ako som už spomínal a zmastroval ho Alan Douches (Death, Deicide, Hate Eternal) z West West Side Music štúdia v New Yorku. 


Když si projíždím vaši tvorbu, ušli jste opravdu dlouhou cestu. Je hodně znát, že na sobě jako kapela pracujete. Jak často vlastně MASS INFECTION zkouší? Jste poctivou skupinou, která se pravidelně schází, nebo jste spíš pankáči, kteří tomu nechávají volný průběh? 

Žiaľ, čo sa týka spoločných skúšok MASS INFECTION, od začiatku je to dosť veľký problém. Nespomínam si na obdobie počas fungovania kapely, kedy by skúšky boly na dennom poriadku, viac ako 2 až 3 dni. Žijeme totiž v rôznych mestách v rámci Grécka, takže sa veľmi často nestretávame. Navyše v súčasnosti sa tento problém ešte znásobil, lebo Giulio (bubeník, pozn. red.) žije momentálne v Taliansku, takže skúšky v plnej zostave sú naozaj zriedkavé. Väčšinou pracujeme a tvoríme so strunovými nástrojmi a až následne si dohodneme spoločnú skúšku. Za posledné roky fungujeme neustále takýmto spôsobom. 


Death metal není zrovna styl, který by byl na výsluní zájmu fanoušků. O to víc záleží na podpoře. Ze starých časů mám zafixováno, že oblíbená skupina se podporuje koupí CD, trika, zajde se na koncert. Jenže doba se změnila. Světu vládne internet, stahování hudby. Jak vnímáte tyto změny vy, jako kapela? Museli jste nějak upravit své fungování? Co fanoušci, jsou také jiní? 

Myslím, že keď chceš naozaj podporiť kapelu, musíš urobiť všetko to, čo si práve vymenoval. Medzi fyzickým nosičom a digitálnou nahrávkou je obrovský rozdiel. Samozrejme, môžeš použiť internet na stiahnutie muziky, to áno, ale keď sa ti daná kapela páči, tak si kúp album. Je to jediný zárobok, ktorý kapela má. A to predovšetkým v undergrunde! 


V Čechách jste už hráli – v roce 2016 na METALGATE CZECH DEATHFESTU? Vzpomeneš si ještě na to, jak se vám koncert líbil? Nechystáte k novému albu turné? A pokud ano, navštívíte i naší zemi? 

Áno samozrejme, pamätám sa na to, bol to skvelý festival, ktorý sa konal blízko nejakého jazera. Fakt super! Milujeme Českú republiku a dúfame, že sa niekedy vrátime a odohráme zopár koncertov. Zatiaľ nie je nič dohodnuté. Plánujeme tento rok vyraziť na európske turné. Len čo bude všetko oficiálne potvrdené, samozrejme vám to včas oznámime. 

Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily? 

V poslednej dobe som si veľmi užil počúvanie nových albumov od MONSTROSITY, MARDUK, 1914 a OBLITERATION 

Co chystají MASS INFECTION v nejbližších měsících? 

Hrať a neustále cvičiť skladby a bookovať koncerty kdekoľvek je to možné! 

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů. 

Ďakujeme pekne, Jakub. Novinky o kapele, či oficiálny merch sledujte na stránke www.massinfection.net

Podporujte underground!

Recenze/review - MASS INFECTION - Shadows Became Flesh (2018):



--------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:

Instagram

Google+

facebook:

twitter:
Share this games :

TWITTER