DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 5. února 2019

Home » » Recenze/review - CBF - Malvarma (2018)

Recenze/review - CBF - Malvarma (2018)


CBF - Malvarma
CD 2018, Support Underground

Městem se začínají opět potulovat postavy s dlouhými vlasy a s lahváči v rukou. Na sobě mají džínové bundy se starodávnými thrashovými kapelami. Vzduchem létají vtipy, holkám to neskutečně sluší. Všechno se vrací v kruhu a o metalu to platí dvojnásob. Chytlavost ostrých melodií stále funguje. Mosh-pit, headbanging, sranda a pivo. O tomhle kdysi tenhle styl býval a je dobré znovu vše sledovat.

Je sice fakt, že se člověk neubrání srovnávání se vzory (odkazy na německé i americké kapely zazní opravdu v každé skladbě), ale nad tím se dá mávnout rukou, v současnosti je každý někomu podobný. Schválně, co říkáte na novinku pražských COLDBLOODED FISH? Já myslím, že dobré, na pohodu. Nic převratného, objevného už vůbec ne, ale předloženo je slušné, solidní řemeslo, s pověstnou jiskrou navíc.



Oproti prvnímu EP "With the Fishes" udělali COLDBLOODED FISH velký posun dopředu. Už jenom zvuk, který je poctivější, ostřejší, průraznější. Potom také zpěv, který mě u prvního záseku lehce iritoval, tentokrát do songů sedne jako pověstný hrnec víte kam. Líbí se mi, že si pražští maniaci hrají, neberou se zbytečně vážně. Ano, nadsázka, humor, poctivě odvedená práce, to jsou hlavní atributy, které myslím, že dokáží i v dnešní přehlcené době zaujmout. Všude kolem je internet, lidé hladí nekonečně dlouho obrazovky, ale nic se nevyrovná tomu, vyrazit do zaplivaného klubu a prožít tam reálný špinavý koncert. COLDBLOODED FISH mě velmi mile překvapili (a to jsem byl hodně skeptický). Vyvrhli na světlo boží poctivou, zběsilou desku, která ostudu rozhodně neudělá. Řeže to? Já říkám, že ano! A o to jde především. Důkazem budiž časté nášivky na džískách fanoušků. Dejte mi pivo, otevřete rybičky (klidně ty z obalu) a narvěte to do mě pod tlakem. Jsem spokojený. Solidní thrashová nakládačka! 


tracklist:
01. Hellsound Madness 
02. Fool´s Cemetery 
03. Goodbye Pogo 
04. The Great Dreamer 
05. Aimin´ High 
06. Putraj Beboj 
07. Them Against us 
08. Life is an Open Grave 
09. Easy Way Out 
10. Forbidden Dreams

band:
Jenda Lapáček - Bass 
Honza Šole - Drums 
Kryštof Eichler - Guitars, Vocals (backing), Vocals (lead) 
Adam Vajner - Guitars, Vocals (backing)

Share this games :

TWITTER