DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 12. února 2019

Home » » Recenze/review - CONVICTORS - Atrocious Perdition (2019)

Recenze/review - CONVICTORS - Atrocious Perdition (2019)


CONVICTORS - Atrocious Perdition
CD 2019, Kernkraftritter Records

Četl jsem příběh kluka, kterého dlouho šikanovali. O jeho utrpení, o strachu, o nočních můrách. Trvalo to dlouho, bál se a měl vyděšený pohled. Snadná oběť, hračka pro ostatní. Jednoho dne nevydržel, vzal do rukou zbraň a vyřídil si vše s celým světem. Jeho problém nikdo neřešil, všem připadal neviditelný. Zabil pár lidí, také nevinných. Celé neštěstí ukončil brokovnicí, strčenou do úst. Vystřelil si mozek z hlavy. 

Když poslouchám novou desku německých death metalistů CONVICTORS, často si na tento příběh vzpomenu. Působí na mě úplně stejně. Syrově, ošklivě, temně. Určitě znáte ty chvilky  v lidském životě, kdy si připadáte jako krysa zahnaná do kouta. Koušete kolem sebe a snažíte si zachránit poslední kousky, které vám zbyly z důstojnosti. Nenávist se ukrývá v každém z nás a na albu "Atrocious Perdition" byla velmi zřetelně zhudebněna.



"Atrocious Perdition" je deskou nahranou v klasickém devadesátkovém střihu. Nezapomnělo se na tlak, energii, sílu, ani melodie. Všechno je prašivé, plesnivé a s otiskem opravdového vzteku ve skladbách. Nic nového, ani převratného, ale je cítit, že za velmi dobrým řemeslem se ukrývá i něco navíc. Nadšení, vlohy pro pořádný masakr i morbidní nálady. O CONVICTORS by se dalo s klidem napsat, že vlastně v ničem nevynikají. Hrají zkrátka jako spousta dalších, undergroundových kapel ze staré školy. Pro někoho je to dobře, jiný ohrne nos. Nicméně, mě osobně kapela zaujala. Songy mě řežou, sice kolikrát tuším, co přijde dál, ale nijak mi to nevadí. Užívám si, přidávám volume, nepřemýšlím nad tím, komu všemu je hudba podobná. Pořád lepší, než si ve stresu vystřelit mozek z hlavy. Tradiční, solidní death metal, se spoustou zajímavých momentů. Smrt!


sumarizace:

CONVICTORS vyvrhli na bezbožné světlo pořádnou porci klasického death metalu. Ten je v jejich podání tradiční, plný temných melodií a poctivosti. "Atrocious Perdition" lze považovat za ukázku kvalitního smrtícího řemesla. Možná by songům slušela větší průbojnost, ale vše je vyváženo nadšením a odhodlaností. Jako celek působí album velmi celistvě, opravdu dobře se poslouchá a já si ho užívám. Jsem zavřený v mrtvé komoře, pomalu hniji spolu s albem zaživa a pořád dokola si říkám, jak je dobře, že podobné kapely existují. CONVICTORS sice nepřinášejí nic nového, ale v tom, co dělají jsou velmi dobří. A jako bonus navíc dostanete pocit, že zde hrají srdcaři pro srdcaře. A toho si cením víc, než mnohdy krkolomných nesrozumitelných riffů. Klasický death metal plný studených temných melodií! Smrt přichází!

Asphyx says:

CONVICTORS just have casted a huge portion of classic death metal on the ungodly light. The deat metal is very traditional, full of dark melodies and trueness. "Atrocious Perdition" is like an example of a great deadly craftsmanship. hed by enthusiasm and determination. The album as a whole seems very compact, great for listening and I really enjoy it. I am locked in a dead chamber, slowly dying with this album and I am telling to myself how happy I am that there are great bands like this one. CONVICTORS do not bring anything new, however they are doing their thing and they do it in the best way. And as a bonus you will get the feeling of the real death metal people playing for the real death metal people. And that is what I appreciate the most, rather than unintelligible breakneck riffs. Classic death metal full of dark cold melodies! Death is coming!


Tracklist:
01. Withdrawn
02. Remnants of Sanity
03. Fading Epitaph
04. Afflicted with Vermin
05. All Hope's Gone
06. Criteria
07. Abandoned Freaks
08. Aesthetic Mutilation

band:
Fabian - Vocals
Lasse - Guitar
Patrick - Drums
Samuel - Bass

Share this games :

TWITTER