DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 18. února 2019

Home » » Recenze/review - DEATH FORTRESS - Reign of the Unending (2018)

Recenze/review - DEATH FORTRESS - Reign of the Unending (2018)


DEATH FORTRESS - Reign of the Unending
CD 2018, Fallen Empire Records

Aby sis mohl vážit dobrých věcí, musíš nejdříve zažít ty zlé. Spadl jsi na úplné dno. Do temných zákoutí lidské mysli. Rochnil ses v bahně nenávisti. Vzýval si nihilismus. Podříznutá tepna, další jedinec dohnaný až k smrti. Plná vana vody, bez dopisu na rozloučenou, zato se zakrvácenou podlahou. Chytly tě běsi, přesto si věřil, že někde existuje alespoň malá naděje. Omyl! Zlo zvítězilo.

Stejné pocity mám i z loňské desky amerických blackerů DEATH FORTRESS. Jejich hudba je neskutečným způsobem syrová, ohlodaná na kost. Zkuste si někdy strávit noc na zimním hřbitově. Poslech ve mě vyvolává velmi podobné emoce. Dlouhé stíny, našeptávání, smrt, špína a zmar. Nic jiného zde nenajdete.



"Reign of the Unending" je americkou odpovědí na kapely HATE FOREST, DRUDKH. Je mrazivým dílem, které se někdy možná až moc dobře poslouchá, ale jinak se jedná o krásnou ukázku toho, jak skvěle lze zhudebnit nihilistické nálady. Nahrubo nakrájené riffy se potkávají s kobercovými nálety bicích. To vše zabalené v ledových pavučinách. Některé skladby jsou možná až moc dlouhé, osobně se mi z diskografie kapely nejvíc líbí deska "Deathless March of the Unyielding" z roku 2016, ale i tak se jedná o vynikající poctu temnotám. DEATH FORTRESS jsou absolutní underground, totální a šílené zlo. Sebevražda v přímém přenosu, nicota, vyhlazení mozku, šílenství. A samozřejmě smrt. Nečekejte slitování, dost bylo světla, zavřete za sebou víko od rakve, začíná čas hnití. Devastující black metal s mrazivým nátiskem. Velmi dobře!

sumarizace:

Album amerických DEATH FORTRESS je hodně zlým poselstvím ze záhrobí. Marně jsem na novince hledal nějaké slabé místo. Našel jsem jen totální nihilismus, velmi dobré nápady a absolutní atmosféru zla. Pokud byste si rádi nechali vyměnit krev, držte se od DEATH FORTRESS raději dál. Jinak vám zhnisají vnitřnosti, spálí se vám mozek a do smrti už nikdy nespatříte světlo. Brány pekelné jsou otevřeny dokořán. Zlo nelze zničit, lze ho ale zhudebnit. DEATH FORTRESS jsou toho jasným důkazem. Vynikající deska, doslova narvaná tmou!

Asphyx says:

Album of American DEATH FORTRESS is very evil message from the beyond. I vainly looked for some weak spot. I found total nihilism only, very good ideas and an atmosphere of absolute evil. If you would like to change your blood, keep away from DEATH FORTRESS. Otherwise your insides start to fester, your brain will burn and you never see the light. The gates of hell are wide opened. Evil can't be destroyed, but it can be set to music. DEATH FORTRESS is clear proof. Excellent album, really packed with darkness! 

Tracklist:
01. Glory to Tyrants
02. Last Line of Kings
03. Monolith Winter
04. Reign of the Unending
05. Nearer to Purity
06. Wrath of God

Share this games :

TWITTER