DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 7. února 2019

Home » » Recenze/review - LUCIFERICON - Al​-​Khem​-​Me (2018)

Recenze/review - LUCIFERICON - Al​-​Khem​-​Me (2018)


LUCIFERICON - Al​-​Khem​-​Me
CD 2018, Invictus Productions

Je všeobecně známo, že přijímám jakékoliv pozvánky na okultní seance. Těším se celý týden, až budu moci o víkendu vyrazit. Obléknu se do černé, navnadím se poslechem (tentokrát třeba posledním albem holandských death metalistů LUCIFERICON) dobré hudby a jakmile mi začne tuhnout krev v žilách, jsem připraven. Otevřu dveře do starého opuštěného kostela, plivnu do svěcené vody a posmívám se všem svatým. Inferno může začít.

Podřízni kohoutovi hrdlo, nech kapat krev na oběť. Ať z chóru zazní poctivý reálný a pořádně smrdutý death metal! Má prosba je vyslyšena a všichni se postavíme do kruhu. Nemrtví začnou najednou promlouvat a poprvé se zjeví ON. Pán temnot. Tihle šílenci moc dobře vědí, o čem je smrt. Není divu, působili v takových kapelách jako DESTROYER 666, PENTACLE. Tajemno, zlo, špína, chlad a pomalé umírání. Tato slova vystihují novinku "Al​-​Khem​-​Me" asi nejlépe.



Při poslechu "Al​-​Khem​-​Me" lze zaslechnout vlivy skupin jako IMPIETY, ANGELCORSPE i spousty dalších, black death metalových smeček. Není to zase tolik důležité, hlavní je, že mě deska baví. A to hlavně díky své pochmurné atmosféře. Jakoby byl člověk najednou zahalen do černého hávu, možná již obleku do rakve. Zaříkávání, zvláštní studené nálady, šero a strach. LUCIFERICON nijak nebourají ani nepřekračují hranice stylu, ale rozhodně se vyplatí jejich obrácené mše navštívit. Dnes hraje spousta kapel zbytečně komplikovaně a zapomíná se na skladbu jako takovou. S tím u holandských poslů z pekla nemám problém. Zvuk je jasně čitelný, nápady zapamatovatelné. Užíváme si společně křik obětí, drásáme jejich kůži až do krve. Proříznutá tepna, pomalu unikající život, vyděšený pohled. Staré dobré okultní mši, stejně jako poctivému black death metalu, se nic nevyrovná. Kolem se toulají dlouhé postavy nemrtvých. Kývají se do rytmu a užívají si hudbu svého srdce. Peklo! Velmi dobře!


sumarizace:

Novinka holandských black death metalistů LUCIFERICON je plná tmy, rouhání, odporu proti zavedeným dogmatům. Nizozemští maniaci používají k velebení zla tradiční, klasické postupy. Album je tak hodně špinavé, černé, se zákeřnou atmosférou. Občas se některé motivy slévají dohromady, ale jinak je nahrávka velmi chutným morbidním soustem. Pokud máte rádi obrácené kříže, vyděšené jeptišky a rádi se pohybujete na protipólu dobra, myslím, že se vám bude CD hodně líbit. Bylo uděláno vše proto, aby byly otevřeny dveře do samotného pekla. LUCIFERICON ovládají své řemeslo velmi dobře. Skladby jsou plné utrpení, zvuk je perfektní a nápadů je také dostatek. Možná mi občas chybí víc špíny, ale to je možná jen můj dojem. Jinak je vše v absolutním pořádku. Krutost, síla, válka s nebem! Tohle všechno na "Al​-​Khem​-​Me" naleznete. Black death metalové album, které je cítit sírou! 


Asphyx says:

The new album by Netherland black death metal band LUCIFERICON is full of dark, cursing, resentment against dogmas. Holland maniacs use classic traditional actions to glorify evil. The album is very dirty, black and it has a cruel atmosphere. Although some motives are blending together, the album is very tasty morbid meal. If you like upside down crosses, scared nuns, being in the other side of good – I think you would like this album very much. These guys did everything to open door into the Hell. LUCIFERICON do their job very well. Their songs are full of misery, the sound is perfect and they have a lot of ideas. I maybe miss more dirt but that is just my feeling. Otherwise everything is great. Cruelty, power, war with the sky! That is everything you can find on "Al​-​Khem​-​Me" album. Black death metal album which smells like brimstone.



Tracklist:
1. Inside the Serpent’s “I” 04:06
2. Succubus of the 12th Aether 04:55
3. Zsin-Niaq-Sa 05:08
4. Flesh unto Void, Void unto Flesh (The Twofold Gate) 03:04
5. Intrinsic Being 05:29
6. Azothoz : The Alpha & Omega of Zoa-Azoa 03:58
7. Al-Khem-Me 04:17
8. Sevenfold 06:29

band:
RR TV AH AV

Share this games :

TWITTER