DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 13. března 2019

Home » » Recenze/review - FUSION BOMB - Concrete Jungle (2019)

Recenze/review - FUSION BOMB - Concrete Jungle (2019)


FUSION BOMB - Concrete Jungle
CD 2019, Iron Shield Records

Vyrůstal jsem kdysi jako pravověrný thrasher a dodnes mám k tomuto stylu velmi blízko. Stojím sice trošku stranou, mimo právě stále probíhající retro vlny, ale musím uznat, že mě občas nějaká ta smečka zaujme. To si pak dopřeji několik dní v jejich společnosti, pořádně desku naposlouchám a pokud mi nadšení vydrží, tak i usednu a sepíšu pár řádek. Dneska je stejně zvláštní doba. Mladý kapely umí často hrát lépe než ty staré. Mají hezčí fotky, nástroje, jdou ještě nadšený. Přesto jich spousta stojí víte za co. Možná to bude jen můj názor, ale dřív mi přišlo, že skupiny thrash metal žijí, nejen přehrávají.

Přesto musím říct, že FUSION BOMB patří k tomu lepšímu, co jsem měl za poslední roky možnost slyšet. Jsou možná až moc uhlazení, čistí a zaměnitelní, ale tak už to dnes chodí. Těžko vymyslet něco nového, těžko zaujmout. 


Z "Concrete Jungle" cítím EXODUS, SLAYER, METALLICU. Produkce jest velmi průzračná, průrazná a srozumitelná. Chybí mi v thrashi pro mě tolik důležitá živočišnost, postrádám i více zajímavých momentů. Ono to řeže, ne že ne, ale mám trošku pocit, že kdyby se ubralo na hoblování, občas vložila nějaká klidnější pasáž, vše trošku zkrátilo, bylo by o hodně lépe. Nojo, jenže to už není poslech bez připomínek, už se nejedná o album, které by mě smetlo, ale u kterého přemýšlím, chvílemi se nudím a přemýšlím nad úplně jinými věcmi, než nad hudbou. Podobných smeček je poslední dobou opravdu spousta, určitě si své fans ale najdou. Vždyť je tu nová generace mladých, kteří vše hltají plnými doušky. Budiž jim přáno, já si dám radši nějakou klasiku, případně se poohlédnu ve špinavějších vodách. Prostě obyčejný thrash, co dodat vlastně víc. Je to dobrý, řekl a šel pryč. Tak asi tak. 


sumarizace:

"Concrete Jungle" je dalším obyčejným albem v řadě. Chybí mi větší drive, síla, postrádám energii. FUSION BOMB se nedá upřít snaha, mají dobrý zvuk, produkci i obal. Jen těch nápadů je příliš málo. Snažil jsem se do nahrávky dostat dlouhou dobu, ale bohužel se mi to nepovedlo. Můj verdikt je tak jasný. Obyčejný průměrný thrash, který vůbec nepálí. Hodnotil bych tam maximálně šedesáti procenty. 

Asphyx says:

"Concrete Jungle" is the next ordinary album in a row. I miss bigger drive, power, energy. I can't deny FUSION BOMB the effort, they have good sound, production and cover. But there're only a few ideas. I've tried to get to the recording for a long time, but unfortunately It failed. My verdict is clear. Classic average thrash that doesn't burn at all. I would evaluate maximum of sixty percent.


Tracklist:
01. Zest of Scorn 03:43
02. Knuckleburger 03:13
03. Concrete Jungle 04:11
04. You’re a Cancer to This World 02:56
05. Blazing Heat 03:27
06. T.M.N.A. 01:55
07. Bird of Prey 04:15
08. Nyctophobia 04:40
09. Slam Tornado 03:38
10. I Never Denied (Excel Cover) 04:50

band:
Miguel Teixeira Sousa - Guitars & Vocals 
Luc Bohr - Guitars 
Michel "Nippel" Remy - Bass & Vocals 
Scott Kutting - Drums

Share this games :

TWITTER