DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. dubna 2019

Home » » Recenze/review - POUNDER - Uncivilized (2019)

Recenze/review - POUNDER - Uncivilized (2019)


POUNDER - Uncivilized 
CD, LP, TAPE 2019, Hells Headbangers

Každý správný metalista ví, že na začátku bylo slovo a heavy metal. Ostré riffy, melodické linky a vypjaté vokály. Nevím, jak to máte nastavené vy, ale já když slyším podobné desky, jako je ta od kalifornských POUNDER, tak mě proběhne páteří příjemné chvění. Když si potom v bookletu přečtete, že je tahle kapela vedlejší projekt maniaků Matta Harveyho (EXHUMED), Toma Drapera z Carcass a Alejandro Correda z NAUSEA, uvědomíte si, že základy máme všichni stejné.

Na rovinu, je to heavy metalová deska na pohodu. K pivku a odpočinku. Pánové se nikam netlačí, heavy metal z nich leze tak nějak přirozeně, žádná křeč. Osobně mám podobný přístup raději, než vyumělkované podivnosti některých současných heavy rádoby legend. Album mi trošku připomíná kapely jako NIGHT DEMON, DIAMOND HEAD, ENFORCER, TANK, SKULL FIST, CAULDRON. Nahrávka je svým způsobem velmi syrová nebo mi tak alespoň připadá.



"Uncivilized" má v sobě spoustu pro mě důležitých ingrediencí. Je energická, melodická i chladná zároveň. Nepostrádá drive, jiskří. Je v tom asi spousta nostalgie, vzpomínek a touhy po opravdovém metalu, která mě stále neopouští, ale i když se oprostím od osobních vjemů (pokud to tedy jen trošku jde), tak i tak deska s klidem obstojí. Jakoby do heavy metalu pánové přenesli ve skladbách sílu svých vlastních kapel. Po zvukové stránce i co se týká obalu, tak se jedná o velmi poctivou záležitost. Jak to tak vidím po nějaké době společných setkáních, POUNDER odvedli vskutku velmi dobrou práci. Zabrousili sice do časů, kdy byl metal ještě klídek, zábava a odpočinek a nevím, jak je budou hodnotit dnešní zvukově "postižení" posluchači, ale "Uncivilized" je pro mě natolik uvěřitelnou záležitostí, že nemohu hodnotit jinak, než velmi vysoko. Úplně se vidím, jak si večer otevřu plechovku piva a přidám volume. Chtěli jste pravý heavy metal? Máte ho mít!


sumarizace:

Do hlavy se mi vkrádá při poslechu "Uncivilized" neustále myšlenka, že už jsem dlouho neslyšel takto energické, magické heavy metalové album. Napadá mě lehká paralela s kapelou NIGHT DEMON. Ti také, jako POUNDER, dokáží napsat skvělou skladbu, předat potřebné množství energie a ještě člověk odchází od své hi-fi věže s obrovským úsměvem na tváři. Vadit někomu může nepůvodnost materiálu, ale přátelé, ruku na srdce, kolik dnes znáte originálních kapel, které posouvají metal někam dál? Pokud tedy máte rádi třeba takové DIAMOND HEAD, ENFORCER, TANK, SKULL FIST, CAULDRON, neváhejte ani chvilku. Tohle album vás totiž přenese do jiného, lepšího světa. Hraje se v něm jen poctivý heavy metal, pivo teče proudem a holky jsou neskutečně krásný. Vynikající, dravé, jiskřivé album, kterému se klaním až k zemi!

Asphyx says:

While listening to "Uncivilized" there is always the thought in my head that I have never heard such an energetic and magic heavy metal album. I think about a slight parallel with NIGHT DEMON band. They also (just like POUNDER) can write an amazing song, pass a great portion of energy and after listening you are leaving the room with a big smile on your face. Some people might not like that their material is not original but friends, let´s be honest how many original bands do you know who add something new to death metal? So if you like bands like DIAMOND HEAD, ENFORCER, TANK, SKULL FIST, CAULDRON, then do not hesitate for a minute. This album will bring you to another and better world. And in that world sounds only real heavy metal, there is a lots of beer and girls are amazingly hot. Excellent, horny sparkling album that I bow down to!


TRACK STREAM:

MORE INFO
Share this games :

TWITTER