DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 27. dubna 2019

Home » » Report, photos, video - HYPNOS, FLESHGORE, REVOLT, UNFOCUSED - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 27. 4. 2019

Report, photos, video - HYPNOS, FLESHGORE, REVOLT, UNFOCUSED - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 27. 4. 2019


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

club: 
https://www.podlampou.cz/

Nevím, jak vy, ale já čím jsem starší, tím víc si vážím obyčejných věcí. Nejraději mívám poslední dobou vzácné chvíle s manželkou, s mými dvěma skvělými puberťáky. Nebo když vyrazím s kamarády na pivo a potom na koncert oblíbené kapely. Když najdu v kolotoči všedních dní a povinností čas na dobrou knihu. Když potkám krásnou dívku na ulici nebo třeba jen tak, když před domem vykvete strom.

Někde jsem nedávno četl, že na světě je hloupých zlých lidí pořád stejně, jen jsou víc slyšet a vidět. A tak čím dál tím častěji nechci vidět zprávy v televizi, nečtu co se kolem děje. Raději, třeba jako v pátek, posedím s dcerkou a připravujeme ženě oslavu narozenin. Obyčejné věci se najednou stávají vzácnými a průpovídky typu: "Tatínku já jsem tak ráda, že jsi jinej než otcové mých kamarádek, kteří vypadají a chovají se všichni úplně stejně...": člověka dostávají do stavu blaženosti. Synátor mezitím přinese učebnici ze školy a přirovnává moji rozvrkočenou vizáž ke Lvu Nikolajevičovi Tolstému. Ehm, co k tomu dodat?

Tvrdím to od dob, kdy jsem se toulal po sídlišti s partou ostatních výrostků s kazeťákem na ramenou - nemusíme být všichni stejní, nemusíme všichni uctívat stejné modly. Naučil jsem se tenkrát něco o toleranci (když jsem zvracel v noci za zastávkou) a přiznám se, že mi v současnosti chybí. Říkali o nás, o Husákových dětech, že budeme postiženi materialismem, uniformitou a touhou po penězích. Pardon, nechci působit jako starý zapšklý pán, ale dnes mi to připadá ještě horší.


A proto jsem pokaždé rád, když máme s kamarády rozplavby před koncertem, kde řešíme obyčejné věci obyčejných lidí. Bez chatů a sdílení, jen tak, co mozek napadne a huba řekne, to taky u piva zůstane. Bývá to pro mě (a sobotní akce nebyla výjimkou) taková malá oáza pohody a klidu. Spolubojovníci, co si jinak rvou do hlavy tuny ostrých riffů, v reálu beránci boží, takhle nějak bych to viděl. Tak nás tady máte, šedivějící, občas už bolavé, ale pořád usměvavé a s touhou po dobré muzice. Platíme (potkám u vchodu kluky z Hypnos a dozvídám se, že jsem na guest listu - děkuji, ale já přišel podpořit a lístek dávno mám) a lehce rozevlátí přejdeme těch pár metrů do klubu.

V Divadle pod Lampou mají také pivo, tradičně dobře čepované, v prostředí, které nám vyhovuje. Zase znovu a opět si říkám, jak mám rád atmosféru před koncerty, když jsou všichni napnuti co přijde, těší se, usmívají, protože potkali před chvilkou známé. Jsme a cítím to čím díl tím víc, něco jako vzdálená rodina, se vším co k tomu patří. V každém rodě najdete slušné, hodné lidi i nějakého toho debila. Rodiny občas spojí jenom pohřeb nebo svatba, nás spojuje metal. Proto jsme přišli a proto jsme tady. Mám v ruce pivo, bránici ještě rozesmátou z hospody a první kapela už hraje.


UNFOCUSED - thrash a občas i death je kombinace, která mi dělá vždy dobře. O kapele jsem nevěděl dopředu vůbec nic. A tak jsem si stoupl pod pódium a byl zvědavý, jak si se mnou poradí. Pivo v ruce, chvilku jsem byl v klidu a pak se začal pohupovat do rytmu. Mělo to drive, takovou tu starou plesnivou patinu a já si vystoupení vcelku užil. Na začátek spokojenost, i když neurazilo ani nenadchlo! For us, older and advanced listeners, UNFOCUSED was very readable and moldy message from the world beyond. Welcome to the hell! The sky was burning again! Great old school death thrash gig which was burn me a mark into my soul!



REVOLT - ukrajinská staroškolská četa maniaků předvedla vystoupení přesně podle mého gusta. Hrál se death metal z devadesátých let (ve stylu VADER) a hrál se velmi dobře. Proti podobně zahnívajícímu pokrmu nemám žádných námitek. Osobně se pro mě jednalo o velmi příjemné překvapení večera. Prašivina, tlak a energie. Zabijácká práce! REVOLT just have casted a huge portion of classic death metal on the ungodly light. Classic death metal full of dark cold melodies! Killer!





FLESHGORE - viděl jsem jednou dokumentární film o ošklivé válce. Byl tam buldozer, který před sebou hrnul hromadu mrtvých těl. Vystoupení FLESHGORE mělo hodně podobnou atmosféru. Velmi surové, syrové riffy, brutální death metal ve své hnilobné podobě. Měl jsem pocit, že se kolem povalují utrhané ruce a nohy, smrt si dala rande s masakrem. Byl to útok ve stylu SUFFOCATION, SEVERE TORTURE, PYREXIE, DYING FETUS, INTERNAL LEEDING a bylo to skvěle odvedené, i když lehce monotónní řemeslo. Absolutní devastace!









FLESHGORE did their job very well. This music was great for a dissecting room, for operation without an anesthesia, for everyone who likes to be scared while watching horrors. These songs are weeping, there is a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. Good and very bloody gig which is very good!



HYPNOS - říká se, že duchové zlí, démoni jsou dokonalejší než lidé a nepodléhají zákonům tíže ani hladu. Mám rád death metal, který má atmosféru a vystoupení HYPNOS bylo pro mě doslova magickým. Kapela opravdu připomínala démony z dávných časů. Netřeba hovořit o velmi dobrých výkonech hráčů jako celku, to je samozřejmost, ale spíše o chladných, temných náladách. Mám rád staré, černobílé filmy s pochmurným výrazem a podobné chvění jsem cítil i z pódia. Vedle sebe tam stály Smrt, strach i naděje. A hlavně, vše bylo až neskutečně uvěřitelné! Chladné death metalové inferno! 




































HYPNOS come to destroy this world with their music. The performance had incredible pressure, mood of fresh graves and it will curse you forever. It comes into your veins slowly liked some poisen, it transform you. You will die alone, lost and broken. The songs were sharp like spikes that nail you up to the cross. Great dark death metal! Hell! Death! Don’t expect salvation! Damnation only! Excellent!



Návštěvnost čítala dle dostupných informací něco lehce přes sedmdesát lidí, což je na Plzeň a death metal moc pěkné číslo. Možná jsem čekal víc místních muzikantů, kteří přijdou podpořit své kolegy, ale taková je prostě současná situace. Organizace bez připomínek, zvuk se podle mého také povedl.

Děkuji všem kamarádům i známým za pokec, moc si toho vážím! O vaší podpoře pro naše stránky nemluvě. A aby toho nebylo málo, tak jsem po nočním kebabu potkal na zastávce moc hezkou holku z Ukrajiny. Zeptala se mě, jestli nejsem volnej, že vypadám jako hodnej chlap a že by se vdávala. S díky a polichocen jsem odmítl a dostal z toho takovou škytavku, že jsem ve tři ráno probudil málem celé sídliště. Ale to bych neměl psát, protože jsem přece ten drsnej, co poslouchá death metal:)).

Nevím, jak vy, ale já čím jsem starší, tím víc si vážím obyčejných věcí. Třeba, když vyrazím na dobrý koncert, potkám své kamarády, pokecám a užiji si dobrou muziku. Vše se mi dostalo v sobotu mírou vrchovatou. Byl to povedený večer po všech stránkách. Vím to já, i ti co šli se mnou. Říkám to pořád, metal se musí poslouchat srdcem. A o tom to celé bylo. Děkuji vám za pozornost! Mějte krásný obyčejný den!

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

-------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:

Instagram
https://www.instagram.com/deadlystormzine/

facebook:
https://cs-cz.facebook.com/deadlyasphyx/
https://cs-cz.facebook.com/JakubAsphyx
https://www.facebook.com/groups/DEADLY.STORM.PROMOTION/

twitter:
https://twitter.com/jakubasphyx
Share this games :

TWITTER