DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 17. května 2019

Home » » Recenze/review - DAWN OF DEMISE - Into the Depths of Veracity (2019)

Recenze/review - DAWN OF DEMISE - Into the Depths of Veracity (2019)


DAWN OF DEMISE - Into the Depths of Veracity
CD 2019, Unique Leader Records

Stejně je zajímavé, jak se má naše společnost čím dál tím víc lépe, tak je mezi námi také čím dál tím víc různých agresivních jedinců. Nebo jsou jenom více vidět, nevím, ale stačí se projít po ulici. Přiznávám, štve mě nemoct si sednout na lavičku v parku, počkat v klidu na nádraží, nechat děti pobíhat v některých částech města. Občas mám strach, když jdu z práce pozdě domů. Zatím je pro mě řešením dobrý death metal, ale v budoucnosti moc světla nevidím.

Jdu si takhle kolem desáté večer temnou ulicí a mám ve sluchátkách "Into the Depths of Veracity". Partička vágusů po mě chce peníze. Pošlu je někam, pořád ještě mám dostatek síly, abych je odehnal. Sice nevím, co budu dělat za pár let, až budu starý, ale zatím mě dodává energii hudba. DAWN OF DEMISE totiž letos vydali album, které opravdu zabíjí.




Na "Into the Depths of Veracity" bych s klidem ocenil o trošku víc špíny a živočišnosti, ale to jsou jen drobné připomínky. Jinak se mi nahrávka, inspirovaná třeba takovými SUFFOCATION, INTERNAL BLEEDING, DYING FETUS, líbí. DAWN OF DEMISE jsou poctivě krutí, nekompromisní, se spoustou houpavých rytmů, lehkých výletů k melodičnosti. Oceňuji, že se kapela snaží vyvíjet a nestojí na místě. Je to, zaplať Satan, pořád vývoj v mezích brutálně laděného death metalu. Mám to takhle rád a i když se novinka asi nestane vyloženě záležitostí, kterou bych velebil až do samotného pekla, tak jako ke skvělému řemeslu k němu nemám žádných námitek. Dobrý je zvuk, nápady i obal. Taková klasika, ale s tlakem a energií a s přesně namíchaným poměrem ošklivých ingrediencí. A navíc s velkým kusem přidané hodnoty v nakumulované síle, no neberte to! Zkrátka a jednoduše, pokud máte chuť na tradiční devastující death metal, tak neváhejte. Chybu rozhodně neuděláte! Masakr!



sumarizace:

"Into the Depths of Veracity" je esencí brutality, rychlosti a houpavých rytmů, u kterých si velmi často vzpomenete na slavné hororové scény. Stojí v nich šílenec s motorovou pilou v ruce, rozhodnutý, že to budete právě vy, koho dnes naporcuje. Syrový zvuk, riffy ostré jako sekáček na maso, mosh-pit zaručen. Ano, DAWN OF DEMISE jdou na to od podlahy, hezky po svém, maniakálně. Novinka je přímočarým masakrem s devastujícím účinkem. Skladby vám rozpůlí lebku na dvě části, vyvrhnou vaše vnitřnosti a ještě za to budete děkovat. Pánové útočí bez varování, koušou kolem sebe jako vzteklí psi. Občas se vkrádá trošku monotónnosti a stereotypu, ale to už k těmto maniakům patří, jako k mrtvému rakev. Spadli jste někdy do laviny z kamení? Pokud ne, tak si pusťte novou desku "Into the Depths of Veracity" a užívejte si ten pocit kruté smrti. Velmi dobré album, které nakonec oceňuji s velkou chutí! Masakr!




Asphyx says:

"Into the Depths of Veracity" is the essence of brutality, speed and swinging rhythms which will make you think about the famous horror scenes. There is a madman with a chainsaw and he is determined to cut you in small pieces. Raw sound, riffs which are sharp as a meat cutter, the mosh-pit is guaranteed. Yes, DAWN OF DEMISE do it in their way, like maniacs. The new album is a straightforward massacre with devastating effect. Those songs will split your skull in two parts, throw off your guts and you will thank them for that. Those gentlemen attack without warning, they bite around them like mad dogs. Sometimes, there is a little bit of a monotonousness and stereotypes but this is what those maniacs have, just like a dead man and his coffin. Have you ever fell into a rock avalanche? If not, turn on this album "Into the Depths of Veracity" and enjoy the cruel death feeling. Very good album and in the end I appreciate it! Massacre!




tracklist:
1. Into the Depths of Veracity 
2. In Silence He´ll Arise 
3. Perversion in the Flesh 
4. This Hate Will Consume 
5. The Permanent Cessation 
6. Collapse 
7. Disgusting 
8. The Exaltation 
9. The Ravishment of Carrion 
10. Enraged 
11. A Belated Abortion 
12. Mark My Words

band:

Scott Jensen - Vokills
Martin Sørensen - Guitar
Astor Palsson - Guitar
Bjørn Jensen - Bass & Backing Vokills
Bastian Thusgaard - Drums


Share this games :

TWITTER