DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 24. května 2019

Home » » Recenze/review - OBTURATE - The Bleeding Mask of Dread (2019)

Recenze/review - OBTURATE - The Bleeding Mask of Dread (2019)


OBTURATE - The Bleeding Mask of Dread 
CD 2019, Bleed Records

Představuji si, jak mi krájí mozek na tenké plátky. Obdivuji zručnost a přesnost zvrhlého chirurga. Už včera mi nařízl lebku, odsekal kost a potom nechal přes noc odležet. Celou dobu se usmíval a já byl rád, že ho baví mé utrpení. Potom přišla bolest a zmítala mnou jako při zásahu elektrickým proudem. Dovedl přesně zacílit na ty nejbolestivější místa. Byl jako sochař, umělec smrti, pro kterého je jeho práce zároveň prokletím.

Úplně stejné pocity mám i z prvotiny francouzského projektu/kapely OBTURATE. Je pod ním podepsán člověk, který si říká Phobos a slušelo by se rovnou napsat, že se mi jeho nová deska moc líbí. Stejně jako samozvaný chirurg v úvodu totiž dokáže navodit tu správně temnou a bolestivou atmosféru.


Na albu "The Bleeding Mask of Dread" lze vystopovat vlivy jak amerických kapel (MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE, IMMOLATION, MORTICIAN), tak prvky evropských bardů (SINISTER, VOMITORY, BENEDICTION). To by nebylo zase tolik zajímavé, Phobos ale navíc přidává i porci progresivity a hlavně - skvělého a nezaměnitelného rukopisu. Určitě znáte takový ten pocit, když vás nějaká deska úplně pohltí. Tak přesně to se mi stalo u OBTURATE. Nikde nic nepřebývá ani nechybí. Zajímavě pojatý je i obal a zvuk připomíná lámání kostí v hlubokém sklepě. Opravdu sedím ve studené místnosti a do hlavy mi pronikají ostré čepele riffů. Připoután řetězy, rozřezaný a ponížený. Přesto se usmívám, protože přesně takový druh hudby mi koluje v krvi. Temný, šílený, bolestivý. Jakoby přede mě usedl velký černý stín a zvěstoval smrt. Death metal, který vás rozseká na malé kousky! Excelentní záležitost pro všechny gurmány!



sumarizace:

Při poslechu prvotiny francouzských OBTURATE mám neobytný pocit, že jsem opravdu navěky uzavřen ve staré kobce. Každý den k večeru, když nebe ztěžkne a prší krev, se zúčastňuji černých mší plných zaříkávání, reálného a syrového death metalu. Vždy moji tvář ovane závan větru ze záhrobí. Máme zde co do činění s opravdovým pekelným ohněm.

"The Bleeding Mask of Dread" je nebývale temným albem. OBTURATE (Mr. Phobos) mi připomínají padlé kněze, kteří dávno ztratili svoji víru. Dnes jsou zkušenými a značně uvěřitelnými zaříkávači. Hudba zde připomíná svíjející se klubko hadů, kteří se po pálení rozžhaveným železem rozhodli pomstít celému světu. Ze skladeb je cítit tma, rouhání a hlavně nekonečný chlad. Představte si vysokou zeď, postavenou z kamení, železa, špíny, smrti a nenávisti. Padá vám přímo na vaši hruď, dusí vás, drtí nebývalou silou. OBTURATE mě přesvědčili na svoji temnou stranu, podmanili si mou duši a navěky mě prokleli. Splňují mé nejvyšší požadavky na rituální obřady. Nebe zase hoří! Smrt pořádá nekonečné orgie! Death metal, který vás spálí na popel! Vynikající!


Asphyx says:

When listening to the new album of an France band OBTURATE I have the feeling that I am really locked up in an old cell. Every day in the evening, when the sky becomes heavy and the blood is raining, I participate in black masses full of invocation, real and raw death metal. My face is always blown with wind from the tombs. We are dealing with the real hell fire. 

"The Bleeding Mask of Dread" is an unusually dark album. OBTURATE (Mr. Phobos) reminds me of fallen priests who have lost their faith long time ago. Today they are experienced and highly believable chants. Their music reminds me of writhing cluster of snakes which were burned with hot iron and they decided to get back at the world. From their songs you can feel darkness, blasphemy and the endless cold. Imagine a high wall made out of stones, iron, dirt, death and hate. It is falling right on your chest, it suffocates you, smashing you with unprecedented strength. OBTURATE convinced me on their dark side, they conquered my soul and cursed me forever. They meet my highest requirements for ritual ceremonies. The heaven is burning again! The death is holding endless orgies! Death metal which will burn you to ashes! Excellent!



Tracklist:
01. Blue Marks on Her Neck
02. Unknown Breed
03. Under the Ninth Moon Rain
04. On Your Corpse I Spit
05. Within Their Throat
06. Scarlett Stains Upon the Bodies
07. Underneath Your Skin
08. Bloodbringers
09. Obsidian Wraith
10. Wear That Flesh


band:
Phobos - everything

Share this games :

TWITTER