DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. června 2019

Home » » Recenze/review - INDIAN NIGHTMARE - By Ancient Force (2019)

Recenze/review - INDIAN NIGHTMARE - By Ancient Force (2019)


INDIAN NIGHTMARE - By Ancient Force
CD 2019, High Roller Records

Neumím tančit, přesto tančím rád. Mám rád, když mi melodie pronikají přímo do těla, když cítím z kapel nadšení, odhodlání, touhu rozsekat nás na malé kousky. Jsem obyčejný fanoušek, co rád tráví čas dole pod pódiem. Hudba musí řezat, pálit, vyvolávat emoce. Jsem už moc starý na to, abych řešil zcela zbytečné škatulky. Mám rád metal jako celek, vyzobávám si z něj chutné kousky a pak usedám ke klávesnici, abych se s vámi podělil o pár postřehů. 

Svět by nebyl tak metalový, pokud by neexistovaly kapely jako INDIAN NIGHTMARE. Jedná se vskutku o mezinárodní uskupení. K tanci a poslechu nám totiž hrají dva Indonésané, dva Italové, Turek a Mexičan. A že je to neskutečná jízda, to vám povím.



Smíchejte dohromady black/thrash/punk/heavy metal, přidejte pořádnou porci nadšení a odhodlání a je doufám jasné, že jedno oko old schoolového posluchače nezůstane suché. Tohle je rock´n´roll jako řemen! Starej, plesnivej, prašivej jak nohy stoletého starce. Skladby mají drive, energie cáká na všechny strany, INDIAN NIGHTMARE do toho skáčou po hlavě, vůbec s ničím se napářou. Jasně, všechno už tady bylo a znovu zajisté ještě mnohokrát bude, ale je mi to tak nějak jedno. Já si přišel tuhle pařbu užít, nechat se unášet, dát si pár pivek a pak jít zase dál. Nemůžu si pomoc, ale album mě neskutečně baví, užívám si jej a hlavně tančím. Chce se mi zpívat, i když to stejně jako tanec neumím. Nevadí to, vzduchem se stejně vznáší jiskry, krev tuhne v žilách. Otevři další lahev, dnes bude večírek! Tohle je parádní metal s velkým M, zahraný od srdce. Cítím to tak. Jdu do toho jako kapela naplno. Tančím dál!



sumarizace:

"By Ancient Force" je opravdovým, syrovým šílenstvím. Riffy jsou ostré jako čepele nožů, basa duní o sto šest a vokál je špinavý, jako čerstvě vykopaný hrob. Ne, INDIAN NIGHTMARE určitě nepřinášejí nic nového, ale jejich hudba je opravdová, ryzí, reálná a hnijící jako stará mrtvola. Spokojený jsem se zvukem, s obalem i produkcí. Jedná se přesně o ten pradávný reálný metal, který je skvěle zahraný. Kapele věřím každé slovo, každý tón a to je pro mě rozhodující. Podobně sice drásá i spousta jiných smeček, ale z INDIAN NIGHTMARE je cítit, že pevně věří tomu, co hrají. Už teď se těším na další společný večírek. Navrhuji márnici na kraji hřbitova. Mrtvoly vyházíme ven, abychom měli víc místa pro alkohol a hezký holky. Rozdrtíme všechny kosti, popliveme oltáře a budeme se smát tomu pánovi na kříži. Rebelie, metal, špína a smrt! Tohle všechno z novinky slyším a považuji ji za parádní album! Black/thrash/punk metal, u kterého vám praskne lebka tlakem! Skvěle!



Asphyx says:

"By Ancient Force"  is a real, raw madness. Riffs are sharp as knife blades, bass rumbling, and the vocal is dirty, like a freshly excavated grave. No, INDIAN NIGHTMARE is sure to bring nothing new, but their music is real, genuine, real and rotting like an old corpse. I am satisfied with the sound, the cover and the production. This is exactly the ancient metal that is greatly played. I believe the band every word, every tone and that is decisive for me. Similarly, a lot of other bands crack, but INDIAN NIGHTMARE feels they firmly believe what they are playing. I'm already looking forward to another party. I propose a morgue on the edge of the cemetery. We throw out the dead bodies and we will have more space for alcohol and pretty girls. We will crush all the bones, lust the altars, and laugh about than man on the cross. Rebellion, metal, dirt and death! This is what I hear in the new album and I consider it a great album! Black / thrash / punk metal, where your skull will burst under the pressubre! Great!


TRACKLIST
1. Bastions of Nightmares (5:03)
2. Incursions of Death (5:23)
3. Serpent's Eye (4:20)
4. Land of the Damned (6:02)
5. Yang Terampas Dan Terhisap (5:29)
6. Set the Spirit Free (6:26)
7. The Awakening (7:23)

LINE-UP
Poison Snake - Vocals
Dodi Nightmare - Guitars, Back Vocals
Butch Fury - Guitars
Cedro - Bass
Lalo - Drums, Back Vocals

Share this games :

TWITTER