DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 8. června 2019

Home » » Recenze/review - MOFSED - Rattenkrieg! (2019)

Recenze/review - MOFSED - Rattenkrieg! (2019)


MOFSED - Rattenkrieg! 
CD 2019, vlastní vydání

Pamatuji si, že jsem několikrát navštívil hřbitovy padlých vojáků. Měl jsem na nich vždy takový zvláštní pocit. Jakoby se mezi hroby stále vznášela válečná vřava. Četl jsem si jména na náhrobcích a přemýšlel, jaké to musí být šílené odejít od rodiny, od svý holky, vzít do ruky zbraň a bojovat proti někomu, kdo je na tom úplně stejně jako já. Válečnou tématiku v death metalu mám ale moc rád. Podle mě k tomuhle stylu tak nějak patří, těch styčných bodů je opravdu spousta.

MOFSED z Kalifornie na to jdou hezky postaru. Thrashem nasáklý death metal, válečná témata v textech, ale i třeba povedený cover od KINGA DIAMONDA. Hudba je to náležitě prašivá, zběsilá, zároveň chladná a nehumánní. 



Vyrazit do války s "Rattenkrieg!" je opravdu uvěřitelné. Stačí zavelet k útoku a smrt pod pásy tanků je vlastně vysvobozením. Přiznám se, že pro podobný death metal mám velkou slabost. Historie z desky doslova sálá, je znát, že si se vším dala kapela velkou práci. Muzika mi připadá promyšlená, se spoustou melodických vsuvek, evokujících bojiště. Základem je potom starý prašivý death metal (ovlivněný jak evropskou, tak americkou školou). Proti provedení, ani zvuku nemám žádných námitek, jediné, co se mi moc nelíbí, tak je obal. Dovedl bych si ho představit syrovější, drsnější. Jinak se samozřejmě pohybujeme stále v undergroundu, jedná se o první album kapely a jako takové mi přijde skvělé. Hrozně se mi líbí temně ledová atmosféra. Myslím, že je to jasné, povolávací rozkaz se neodmítá! Válka si nevybírá a smrt čeká! Velmi dobře!



sumarizace:



"Rattenkrieg!" je albem, které připomíná náladu, která je na bojišti po nějaké hodně krvavé bitvě. Studené melodie, krutý hlas, nálada rovná mrazu. Tohle všechno na novince amerických MOFSED naleznete. Čtvrté album v řadě, čtvrtý zásek do death metalové knihy smrti. Mám pro tyhle vojáky velkou slabost a ani letos mě nezklamali. Jejich nahrávka je hodně návyková, nepostrádá velkou spoustu zajímavých motivů a nápadů. V mém osobním žebříčku ji řadím na přední místa nahrávek tohoto roku. Fascinuje mě energie a nakažlivost, která je cítit snad z každého tónu. Tohle je přesně ten druh death metalu, který mi koluje v krvi. Drsný, zběsilý, ale zároveň melodický a ostrý. Nezbývá mi tak nic jiného, než novou desku všude chválit a doporučovat. Nemám absolutně žádných připomínek. Takto nějak by to mělo vypadat. Válečný death metal zahraný způsobem starých mistrů! Na zteč! Vynikající záležitost.



Asphyx says:

"Rattenkrieg!" is an album reminding me mood on the battlefield after some bloody battle. Cold melodies, cruel voice, frozen mood. All this you’ll find on the news of American MOFSED. The four album in the line, the four cut in the death metal book of Death. I have a weakness for this solders and they don’t disappoint me even his year. Their recording is addictive, it doesn’t miss huge number of interesting ideas. I give it on the front places in my charts. I’m fascinated with energy and contagiousness, that I feel from each tone. This is the death metal flowing in my blood. Rough, furious, but also sharp and melodic. I have no other choise and I must praise and recommend this album. I have no comments. War death metal played in the way of old masters! Attack! Excellent stuff!

tracklist:
1. Rattenkrieg 
2. Dawn Patrol
3. Tokkōtai
4. Grotesque Procession
5. Silent as the Grave
6. Scroll of Ani
7. Chivalry
8. The People
9. Critical Bondage
10. The Family Ghost (King Diamond Cover)

Share this games :

TWITTER