DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 29. června 2019

Home » » Rozhovor - DIVULSOR - Divulsor se zrodil jako kapela jednoho muže, skládajícího a hrajícího živě.

Rozhovor - DIVULSOR - Divulsor se zrodil jako kapela jednoho muže, skládajícího a hrajícího živě.


Rozhovor s brutal death metalovou skupinou z Brazílie - DIVULSOR.

Odpovídal Bruno Schmidt, děkujeme!

Otázky připravila a vše přeložila Duzl, děkujeme!

Nazdar Bruno! 

V roce 2015 v Brazílii vznikl DIVULSOR, což je v podstatě již tvůj druhý „sólový projekt“ po WARCLOUDS. Můžeš mi prozradit, proč si se rozhodl být pouze jednočlennou kapelou a proč jsi si vybral zrovna brutal death metal, protože pokud vím, tak v minulosti jsi již byl členem death metalových kapel. Měj si problémy najít spoluhráče, kteří by chtěli hrát stejnou hudbu jako ty nebo bylo od začátku jasné, že vytvoříš kapelu sám? 

Nazdar Duzl, především mockrát díky za tento prostor na Deadly Storm. S WARCLOUDS jsem se v podstatě snažil dát dohromady kapelu, ale neměl jsem úspěch. Ostatní kapely, ve kterých jsem hrál, fungovaly skvělým způsobem, nahráli jsme nějaký materiál, odehráli nějaké koncerty, ale Divulsor se zrodil jako kapela jednoho muže, skládajícího a hrajícího živě. Brutální death metal je jeden z mnoha metalových stylů, který se mi líbí, nebylo to jako svědomité rozhodnutí, začaly se tvořit skladby a pak vznikl Divulsor. 


Považuješ DIVULSOR za kapelu nebo projekt? 

Rozhodně za kapelu. Teď je to můj hlavní cíl, o tom není pochyb. 

První EP „Defiled Corridors of Ruptured Oblivion“ jsi vydal v roce 2018 a obsahuje 5 skladeb. Když jsem ho prvně poslouchala a po sedmnácti minutách dohrálo, má reakce byla „ Hej, já chci víc...“ Proč je EP tak krátké? 

Díky, oceňuji, že jsi vykopala tohle EP. Tyto skladby byly napsány poměrně rychle a chtěl jsem jít do studia a zachytit tu atmosféru, ale v mé hlavě už probíhaly přípravy na lepší materiál, což je celé dlouhohrající album, které právě nahrávám. 

Můžeš mi v krátkosti popsat jak tvoříš materiál? Představuji si tvou chorou mysl, která vymýšlí všechny ty riffy a party pro veškeré nástroje, programuje bicí, píše texty, nezpůsobuje to všechno poněkud chaos v tvé hlavě? Co přichází jako první a co následuje? 

Inspirace přichází různými způsoby, víš? Někdy jdu po ulici, napadne mě riff a já si ho prostě rychle zazpívám a nahraju do svého mobilu. Ale většinou mě něco napadne, když hraji na kytaru, prostě tvořím náhodné riffy a bicí mi jedou současně v hlavě. Je to zábava, ale dát nápady dohromady tak, aby vznikla skladba je mnohdy tou nejtěžší věcí. 


Co je pro tebe z toho všeho nejtěžší a kolik materiálu reálně využiješ z toho, co teda napíšeš? 

Je to opravdu zábava vytvářet riffy a získávat nápady vycházející z tvojí mysli / prstů. Spojit nápady dohromady, aby vznikla skladba je to nejtěžší. Řekl bych, že reálně využiji tak deset procent hahaha. Zbylý materiál, který mám, si schovávám pro budoucí projekty, nahrávky nebo možná bude potřeba provést nějaké změny, ke kterým jsem se zatím nedostal. 

Přemýšlím, jak silná musí být tvá sebereflexe, když jsi jediný autor? 

Vlastně to ani tak moc v tomhle směru nemám, jediná věc, která mi běhá v hlavě je to, že při živých vystoupeních musím kontrolovat a organizovat 100%, všechno je to na mně, zatímco kapely obvykle všechnu práci sdílejí haha. 



Nechybí ti někdy kritika od spoluhráčů, máš někoho, komu pouštíš to, co složíš a kdo ti dělá nezaujatého objektivního kritika nebo jedinými kritiky jsou až fanoušci a metalová média? 

Nikdy jsem o tom nepřemýšlel, ale myslím si, že mi to nechybí, protože pro mě je těžké nebo téměř nemožné psát materiál s někým společně. Když píšou jiní, dávám přednost tomu jen říct, co chci a co nechci, aby do skladby zahrnuli, ale nevkládám žádné své nápady. Kritici jsou tvrdí, ale vážím si toho, když si lidé užívají Divulsor naživo. 

Když se řekne „one man band“ v death metalu, automaticky mě napadá Shawn a jeho INSIDIOUS DECREPANCY, který je pro mě číslo jedna tohohle žánru, za ním až na výjimky jako PUTRID PILE či BLOODSOAKED není mnoho dalších, kteří by nějak výrazně prorazili. Co tedy považuješ za největší překážku, když si chceš vytvořit jméno jako „one man band“? 

Oh, tito chlápci jsou opravdová monstra! Skvělí, výborní skladatelé. Ale já je, nebo „nás“, neberu jako kategorii „one-man band“, je to pro mě těžké. Je to prostě všechno death metal. Ale chápu, že v situacích naživo je k tomu přistupováno jinak. To znamená, že největší překážkou z mém pohledu je místo k hraní, s dobrým vybavením, které dokáže vyvážit vokál / kytaru / naprogramované bicí. Protože tady v Brazílii ne všechna místa mají dobrou strukturu, což bych řekl, že je jedinou překážkou. Ale abych si udělal jméno, to si myslím, že jsem na tom stejně, jako každá jiná kapela. 

Pro mě je to něco naprosto nepředstavitelného, ale jaký je to pocit postavit se na pódium jen s kytarou a MP3 přehrávačem? Jak to máš s trémou, nervozitou a vzpomeneš si ještě na svůj úplně první koncert DIVULSOR? 

Už jsem si na to zvykl, Duzl. Jediná a hlavní věc, které se obávám je, jestli všechno zní dobře. Ale když vzpomínám na svůj první koncert, bylo to opravdu divné, protože to bylo poprvé, co jsem byl sám na pódiu a hrál metal! Můj set byl taky o něco kratší. 

Nedávno jsem tě viděla hrát v Londýně, kde jsi měl podle mého názoru docela velký ohlas. Pokud se nemýlím, byl to tvůj úplně první evropský koncert vůbec, jak se ti hrálo? Všiml sis nějakého zásadního rozdílu mezí jihoamerickým a evropským publikem? 

Nemůžu vůbec vyjádřit, jak úžasná ta show byla, byla to pro mě také velká pocta zahrát si tam po boku s těmi skvělými kapelami. Nemohlo to být lepší, dostalo se mi skvělé odezvy, prodal jsem nějaký merch, všechno bylo super.. 

Bereš si nějak osobně názory lidí, kteří říkají sračky o tom, jak hloupě vypadáš na pódiu sám s kytarou a MP3 přehrávačem? Setkáváš se s předsudky a skepsí ze strany fanoušků? 

Opravdu ne, Divulsor hrál v mnoha městech, Brazílie má poměrně velkou vzdálenost mezi městy a jezdím kamkoliv můžu, opravdu chci jen hrát death metal a bavit se. Jsem si jistý, že někteří lidé neocení formát „one man band“, ale ti, kteří ano, ti jsou toho hodni, to žádná slova nemohou vystihnout. Divulsor hrál také v Argentině a lidé tam kapelu doslova hltali. 

Máš zájem o to stát se opět řádovým členem nějaké jiné kapely a dokážeš si vůbec představit, že by se z DIVULSOR stala regulérní kapela s několika členy? Tak mě napadá, jestli je vůbec reálné, aby někdo živě ty bicí zahrál :))) 

Ano, jsou opravdu rychlé a to záměrně, aby posluchači získali novou zkušenost. Ale jsem si téměř jistý, že tento formát nezměním, Duzl, protože mi to dává naprostou autonomii. Pokud bych měl zájem o to jammovat s ostatními, budu hrát jiné melodie hahaha. 



Nějaké plány na vydání dlouhohrající desky, pokud ano, kdy ji můžeme očekávat? A co takhle nějaké tour? 

Ano, o tom není pochyb, už je to nahrané a jsem si téměř jistý, že to bude letos venku. Co se týče turné, moc se těším, že si tam opět zahraju tak, jako minulý měsíc, bylo by to úžasné 

Jak vidíš budoucnost jednočlenných kapel na extrémní metalové scéně? 

Hmn, to je těžká otázka, nemyslím si, že by se toho hodně změnilo oproti tomu, jak je to dnes, ale objeví se nějaké dobré kapely, to je jisté. 

Díky Bruno za tvůj čas a odpovědi! Přeji ti spoustu úspěchů doma i v zahraničí a doufám, že se opět na nějakém koncertu potkáme a dáme si opět pivo! Poslední slova jsou tvoje... 

Bylo mi potěšením Duzl. Jsem moc rád, že se ti koncert líbil a jsem si docela jistý, že si tam někde v blízké budoucnosti opět zahraju. A ještě jednou díky moc za tento prostor pro Divulsor!



-------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:

Instagram

facebook:

twitter:
Share this games :

TWITTER