DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 15. července 2019

Home » » Info - ELYSIUM vydávají nové album The Path Of No Return

Info - ELYSIUM vydávají nové album The Path Of No Return


Skupina ELYSIUM má za sebou již dlouhou cestu. Vznikla již v roce 2003 a do současné doby vydala 3 plnohodnotná CD. Odehrála množství koncertů po ČR a několik akcí v zahraničí. Nicméně v roce 2014 se začala psát nová kapitola existence kapely a došlo k výraznému posunu, jak v hudebním směřování, tak v živé prezentaci. Personální změny na postu bubeníka (ex-BRUTE) a zpěváka (ex-DESPISE), využívání 8 strunných kytar posunuly ELYSIUM z původního technického metalu na pomezí thrashe a death metalu k extrémnější podobě v rámci metalu. Stylově se dá nová podoba charakterizovat jako death metal techničtějšího rázu s corovými prvky a znatelným vlastním rukopisem.

Pro prezentaci nové tváře začátkem roku 2016 kapela nahrává 3 skladbové EP „Chapter I: Beginning Of The End“ a snaží se ukázat svou novou sílu. Stylový přerod je pro mnohé překvapením, ale dle reakcí převažují pozitivní ohlasy a hlavně na živelný způsob prezentace.

V červnu 2019 dochází k vydání plnohodnotného CD pod hlavičkou slovenského vydavatelství Slovak Metal Army. CD obsahuje 9 skladeb na pomezí technického deathu a coru. Album bylo nahráno pod taktovkou Dana Frimla a studia The Barn. O grafickou podobu CD se postaral Dahlien Design. Tímto se začala psát nová kapitola v historii kapely. V současné době se kapela věnuje propagaci nového CD formou živého koncertování.


Media:

ELYSIUM official site: www.elysium.cz

ELYSIUM Facebook: www.facebook.com/elysiumcz

Music: The Path OF No Return (stream CD): Bandcamp Spotify iTunes



Video:

Infinitive Reality of Everyday Life (official video)


Live video:



Share this games :

TWITTER