DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 31. července 2019

Home » » Recenze/review - INFECTED MIND - Far from Reality (2018)

Recenze/review - INFECTED MIND - Far from Reality (2018)


INFECTED MIND - Far from Reality
CD 2018, Thrashing Madness Productions

Občas si připadám jako nějaký starý archivář, který se prochází zaprášenou knihovnou. Beru do ruky jednotlivé nahrávky, očistím je a opatrně vložím do přehrávače. Jsem napnutý a pokorný, vím moc dobře, že za každou deskou je obrovský kus práce, spousta nápadů a hodiny odříkání. Občas bývám nervózní, sem tam zklamaný, ale pořád mě baví objevovat, čerpat tu pradávnou metalovou sílu, dobíjet si pomocí ní všechny životně důležité funkce. Nechci už vidět světlo, chci jen sedět a poslouchat.

Polské INFECTED MIND bych pravděpodobně nikdy neobjevil, nebýt všemocné internetové sítě. Nejdřív mě zaujal obal, pak historie kapely, sahající až do roku 1993. V témže roce vydané první demo, v roce 2017 druhé. Druhým demem se tahle smečka také vrátila a nahrála své první dlouhohrající album. Jsem moc rád, že se mi dostalo do rukou.


Je totiž plné pravého poctivého deathu a thrashe, kouskem hrubé temnoty zahrané od srdce. Cítím z něj vlivy ATHEIST, POSSESSED, SODOM, SLAYER, MASTER, PESTILENCE. Je odkazem devadesátých let, se spoustou dobrých motivů, zajímavých zvratů a pasáží. Ze skladeb je slyšet, že kapela kdysi ve svých začátcích hrála po garážích, zaplivaných klubech, že měla problémy s policí, vojnou. Taková východoevropská klasika, dalo by se také napsat. Přesto, nebo možná právě proto, stojí za to si jejich hudbu poslechnout. Líbí se mi odhodlání, poctivý přístup, muzika, která vás rozerve na kusy. Ano, je to extrémní death/thrash metalová klasika pro všechny fajnšmekry, sběratele, archiváře, pro všechny fanoušky, kteří nejsou líní a neposlouchají jen běžný metalový mainstream. "Far from Reality" je pro mě nahrávkou, která si mě opravdu podmanila. Je totiž o energii, o síle, o odhodlání, o srdci. Death thrash metal forever!


sumarizace:

"Far from Reality" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na polské death/thrash metalisty INFECTED MIND. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Polští uctívači old school death/thrash metalu jsou opět zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD INFECTED MIND absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Old school death/thrash metal, který vás na věky prokleje! Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Excelentní nahrávka!


Asphyx says:
"Far from Reality" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these Polish death/thrash metal band INFECTED MIND. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These Polish which worship old school death/thrash metal are back! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by INFECTED MIND something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house. Old school death/thrash metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Excellent record!



Tracklist:
1. Invisible Treat 03:52
2. No More Room in Hell 04:30
3. Morbid Obsessions 05:09
4. The Part of the System 05:19
5. Lost Existence 03:43
6. Far from Reality 05:39
7. Birth of Chaos 05:07
8. Zone of Eternity 05:47
9. Personal Hell 05:32
10. Dumb Scream 05:31

https://infectedmind.bandcamp.com/album/far-from-reality
https://www.facebook.com/infected.mind.old.school.metal/
Share this games :

TWITTER