DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 21. července 2019

Home » » Report, photos, video - GRUESOME, BETRAYAL, PHRENETIX - club Modrá Vopice, Prague - 25. 7. 2019

Report, photos, video - GRUESOME, BETRAYAL, PHRENETIX - club Modrá Vopice, Prague - 25. 7. 2019


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

promoter: Deathnoise Production 

Zvyk je železná košile a tak jsem se musel zeptat. Já vím, že mám ve čtvrtek svátek a připravujete mi s dětmi oslavu. Já vím, že jsem utahanej jako kůň z práce a SYMBOLIC FESTU. Já vím, že mi doktor zakázal se přetěžovat. Usmála se na mě, žena moje krásná a chytrá a řekla mi, že ať tedy jedu, ale musím ji slíbit, že občas napíšu. A budou tam holky? Říkám, že snad ano. Tak aspoň se o tebe někdo postará. Ono je to totiž celé tak, že já původně GRUESOME moc nemusel. Proč poslouchat kopii, když máme originál, říkal jsem si často. Jenže postupem času mě přesvědčili. Jsou totiž opravdoví, ryzí, prašiví, zkrátka old school jak má být.

Zvyk je železná košile a tak si nabiji foťák, koupím si vstupenku dopředu a to i přesto, že mám v mobilu pár SMS od mistra Kafeho. Ty vole, to pořádá Honěk a Deathnoise Productions (leknu se, protože jsem měl už dvakrát čest a pokaždé to bylo šíleně blbě zorganizovaný). Michal - no, já všechno zařídím, zorganizuji na místě a pak budou všichni říkat, jakej je to borec, že sem zve takový kapely. Já - prosím tě, ale já GRUESOME fakt ještě neviděl. Michal - neboj, já se o to postarám, prostě budou, udělám pro to všechno! Já - miluju tě:)). Hele na rovinu, nebýt Mr. Kafeho, jel bych do Prahy třeba zbytečně. Je to kamarád, velkej srdcař a já mu tímto hrozně moc děkuji. Jsi prostě borec, klobouk dolů. 


Pak si přečtu na ksichtoknize, že BLOODY INVASION v úterý bourali. Zatrne mi, ale je to zaplať Satan jen dodávka, kluci zůstali v pořádku - bohužel nesehnali nové auto, tak nakonec nepřijeli. Škoda. A tak jedu do hlavního města trošku napnutý, taky unavený a s chycenými zády (neptejte se mě radši z čeho), padají mi víčka, to vám je bolest. Neměl jsem od vánoc dovolenou, a když už, tak jsem ji věnoval metalu. Jak říkám, zvyk je železná košile. A hlavně, nechci bejt člověk s mrtvýma očima, co už jen přežívá. Chci být pořád aktivní fanoušek, mám rád atmosféru undergroundových koncertů a potom přátelé, hrozně rád vás vždycky vidím. 

Píše mi máma, zrovna když jsem někde u Berouna, že mi umřel kamarád z dětství. Mám pocit, že slyším zvony, přehrávám si v hlavě společné zážitky a cejtím se hrozně starej. Za to, co si pro mě kdy udělal je to hrozně málo, ale tenhle report je pro tebe. Jednou zapaříme na pořádný kapely spolu v pekle, jo? Mám v očích slzy, ale mrkáním je zaženu, jsem kurva tvrdej chlap, ne? Jedu smradlavým metrem, do Kozlovny na Českomoravské doslova vyběhnu. Zasyčí do mě první pivko a vím, chci, musím držet vlajku zvanou death metal stále dál. Už jen pro tebe Venco. 



Popíjím, trošku se najím. Pomalu mě přestává všechno bolet, pak přijdou holky, tak jsem víc za hrdinu. Vydáme se směr Modrá Vopice. Slunce mě asi brzy rozpustí na kaluž z krve, masa a hnisu, uff. Další pivo v mém oblíbeném klubu. Postupně ze mě padá stres, hrozně moc se těším na kapely. Protože dnes mám svátek, dnes je den, kdy uvidím GRUESOME. Já to mám celé hozené tak nějak postaru, pro mě je pořád každý koncert radost, zážitek, kus něčeho, na co budu jednou vzpomínat. Zítra mám dovolenou, tak proč to pořádně nerozjet? Metal nesmí zemřít! Jdu na první smečku. 

PHRENETIX - k nám dorazili se svým klasickým thrashem až z Litvy. Bývám k podobným skupinám poslední dobou trošku skeptický, ale musím říct, že to mělo ty správný grády a náboj. Rychlost, síla, energie a pokud měl být tenhle koncert i jakousi ochutnávkou jejich tvorby, tak jsem byl velmi spokojen. Nic objevného, ale melodie se mi hezky zadíraly pod kůži a tak se budu muset časem na jejich jediné album "Fear" (2015) podívat. Thrash metal!







PHRENETIX is the band which you can see in two possible ways. First, you judge them as a copy of old and classic thrash metal records. Or second, you accept their game. As a person who likes old school thrash metal league I like this gig. Killer thrash!

BETRAYAL - s progresivními death metalovými kapelami mívám občas trošku problém. Naživo bývají někdy jejich kompozice příliš náročné, nechce se mi je poslouchat, neudržím pozornost. Jde to celé tak nějak úplně mimo mě, ale vystoupení německých šílenců nebylo vůbec špatné. Sice jsem se do skladeb dostal řekněme až tak při druhém songu, ale nakonec jsem si je moc užil. Jsem hlava otevřená, bývá někdy skvělé si nechat narvat do mozku spoustu ledu, energie a tlaku v podobném balení. Velmi dobře! 


Songs were tasty, urgently, however, relaxing. The gig is for me a kind of meditation. Progressive death metal, resembling the flight through the universe. Killer stuff! 

GRUESOME - viděl jsem nedávno dokument o Chuckovi Schuldinerovi a pokud by žil, asi by podobný death metal už vůbec nehrál. Ale to není důležité. V závěru jde u každého koncertu o předanou energii, o vytření podlahy s fanoušky, o tlak, dobré řemeslo. GRUESOME tohle všechno splňují a ještě přidávají obrovskou porci mokvajícího masa navíc. Bylo hrozně příjemné vidět, jak si muzikanti ze slavných kapel celý koncert neskutečně užívají. Líbí se mi, že se staví k odkazu DEATH s pokorou, nijak se tím netají a v závěru jsou lepší než smečky, které se k retru nehlásí a přesto jím jsou. Hele, byl jsem mimo, já jejich poslední desku poslouchám v autě, doma, cestou do práce. Prostě mě hodně baví a hrozně jsem si užil i živé vystoupení. Říká se, že shnilé lidské maso chutná sladce. Bude to asi pravda, alespoň z pódia jsem to cítil. Hergot, to byl poctivej metal ohlodaný až na kost! Super!




















I have been looking at corpses for years, but this was something strange. The expression of terror in its face, they cut off eyelids, and its glassy look seems to keep watching me. Dirty body, nails in the palm. Where are you from and how did you die? I ask those questions all the time. There is no answer. Then, I hear a familiar sound a loud skull crack. Everything will come together in one. It looks like you listened to death metal.

Diseases of spoiled blood, rotting bones. A decaying body, deadly look and a skull cracking with a great pressure. I have a feeling that I will fall into thousands of pieces. In pain and cramps. It feels like someone has been slowly putting sharp rusty nails into my head. Slowly and accurately, to hit all sensitive places. GRUESOME really know what I like. They can create totally furious atmosphere, bring a pressure on my head. The death is again very close! Death gig which will grind you to dust! Amen!


Zvuk byl opět velmi dobrý, snad jen u první kapely nebyl moc slyšet zpěv, ale jinak paráda, ostatně jako vždy ve Vopici. Jak jsem již zmiňoval, organizaci měl pod palcem Mr. Kafe a nelze v podstatě nic vytknout. Musel řešit chudák i takové věci, jako - přišel za ním kytarista z PHRENETIX a že ještě nedostali během celého turné v Čechách ani korunu. Neměli ani na benzín (přijeli z Litvy!). Michal to nějak vyřešil, ale bylo nám trapně, tak jsme nakoupili CD a kazety a kapele se omluvili, že u nás v Čechách nejsme všichni takoví kreténi. Když Litevci odjížděli, usmívali se. Aspoň to. Skvělí lidé!

Pro tohle undergroundové koncerty miluju. Setkání kapel s fanouškama, oboustranná podpora, radost, že se vidíme. Za mě velké díky GRUESOME a PHRENETIX!

FANS and BANDS













Musím si dát pivo. Podobné koncerty se u mě rovnají ochutnávce dobrého jídla. Gurmánskému zážitku. Neumím a nechápu jak někdo dokáže být nad věcí, sledovat drobné přehmaty muzikantů a pak o nich psát, nechci si kazit náladu a zážitek jedovatými slinami. A tak se potácím klubem, vyhledávám jen lidi, o kterých vím, že nebudou z principu nadávat na vše. Mám spoustu času do odjezdu ranního vlaku, korzuji, koukám do tmy, sedím, jdu poděkovat kapele. Myslím, že si to zaslouží a zpětná vazba je hodně důležitá. Pamatujte na to! 

Únava, alkohol, zvyk je zase železnou košilí. Cesta pěšky z klubu na nádraží je šílená, nekonečná, taky na mě dolehne smrt jednoho z nejlepších lidí, které jsem kdy potkal a kupuju lahev rumu, chci bejt sám (a nechci aby mě někdo v tomhle stavu viděl). Hurá, vlak odjíždějící ve 4:20 je přistaven. Pomalu svítá, v Berouně přestupuji ještě za tmy (krásná průvodčí kvůli mě zdrží vlak), ale v Plzni mám co dělat, abych své oči nechal přivyknout světlu. Volám cestou uprostřed noci opilý manželce mého zemřelého kamaráda, nejdřív mě seřve, ale nespí, nemůže. Slíbíme si setkání o dovolené. Drž se, mám tě moc rád! Svět někdy bolí a je hrozně důležité si vážit podobných zážitků jako byl koncert GRUESOME. Protože bez toho budeme jen hnít zaživa. Děkuji moc Kafemu za odvedenou práci. Nebýt tebe, můj svátek by nebyl tak hezký. 

Vrazím do dveří a všichni ještě spí. Jdu dělat fotky, mám dovolenou a smutně se usmívám. Dám pusu manželce, ona mě v polospánku trošku vyplísní, že jsem moc nepsal, ale znáš mě má milá. Já byl v rauši, mimo. Já byl na metalu! Buďte opravdoví a děkuji, že jste dočetli až sem!


o kapelách na DEADLY STORM ZINE / about bands on DEADLY STORM ZINE:

Minirecenze/minireview - BETRAYAL - Infinite Circles (2016):

Recenze/review - GRUESOME - Twisted Prayers (2018):

Recenze/review - GRUESOME – Savage Land (2015):

Minirecenze/minireview - GRUESOME - Dimensions Of Horror (2016):

Rozhovor - GRUESOME - Cílem je jednoduše oslavit kapelu DEATH a dílo Chucka a všech jeho spoluhráčů.:

Interview - GRUESOME - The goal is simply to celebrate the DEATH catalog and the work of Chuck and all of his bandmates.:

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

----------------------------------------------------------- 
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

Instagram: 

facebook: 

twitter: 
Share this games :

TWITTER