DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 23. srpna 2019

Home » » Recenze/review - DEVOURMENT - Obscene Majesty (2019)

Recenze/review - DEVOURMENT - Obscene Majesty (2019)


DEVOURMENT - Obscene Majesty
CD 2019, Relapse Records

Jednou jsem viděl film ze šílené války, kde hlavní hrdina pracoval jako uklízeč mrtvol. Jezdil s vozíkem, nakládal jednotlivá těla, sbíral nohy, ruce, hlavy. Plakal ve chvílích, kdy musel odklidit někoho známého. Všechno to bylo natočené a nahrané hodně uvěřitelně. S hlavním hrdinou jsem prožíval všechny scény, opravdu cítil pach spálených těl, spolu jsme kopali hromadné hroby. 

S muzikou to mám hodně podobné jako s filmy. Sednu si a nechám ji na sebe působit. Zkouším to v různých denních dobách, na odlišných přehrávačích, při jiných náladách a rozpoložení. Nevím vlastně ani proč, ale novinka "Obscene Majesty" od slavných DEVOURMENT na mě působí jako takový obyčejný solidní masakr. Ničím překvapivý, ani výjimečný, ale jako řemeslo u mě celkem obstojí. 



"Obscene Majesty" je samozřejmě opět řezničinou, převlečenou za hudbu. Občas monotónní, sem tam inspirovanou snad SUFFOCATION, někdy možná i CARCASS, jsou to ale jen lehké ozvěny, DEVOURMENT si dávno vytvořili svůj jasný devastující styl a výraz. Mohu mít lehké výtky k nápadům, k velké délce skladeb i celé desky, ale to neznamená, že bych si nahrávku vůbec neužíval. Naopak, dobrého zde pořád něco je, i když už pomálu. Kapela asi již nevymyslí nic nového, sype tak nějak pořád stejně. S brutalitou sobě vlastní se slammovým účinkem. Někoho to bude šíleně nudit, jiný na novinku nedá dopustit, jako kulisa proč vlastně ne? Vždyť na tahání mrtvol v závěru také není zase tolik nic zajímavého a šokujícího. DEVOURMENT zkrátka vydali album pro své fanoušky, kteří jsou poslední roky na podobný přístup zvyklí. Mám raději starší počiny, ale jak píšu, proti gustu žádný dišputát. "Obscene Majesty" je doslovnou definicí slova solidní. Nic více, ale ani nic méně. 



sumarizace:

DEVOURMENT  nahráli desku pro všechny maniaky, kteří mají rádi brutal death metal. Pro někoho bude nahrávka tím nejlepším, co letos slyšel, pro mě je ale jen dalším krvavým kouskem v řadě. Kapela mi nepřijde ničím výjimečná ani zajímavá. Zvuk a provedení jsou na dobré úrovni, horší je to už s nápady. Jsou stále stejné, opakují se a tak se po čase dostavuje pocit prázdnoty a nudy. Příznivci stylu asi budou mít radost, já raději od CD přehrávače odcházím. Album je brutální, je kruté, je ošklivé, ale je také monotónní a stereotypní. Nic dalšího mě vlastně ani nenapadá. Tahle hudba se mnou zkrátka nic nedělá. Bohužel. DEVOURMENT  nahráli obyčejnou brutální desku. Nic víc, nic méně.


Asphyx says:

DEVOURMENT recorded an album for every maniacs who like brutal death metal. For someone this album will be the best of this year but for me it is just another bloody piece of blood in a row. This band is nothing special or unordinary for me. The sound and work is on good level, however there are the ideas and they are not good. The ideas are the same and it repeat all the time so after a while you feel the emptiness and boredom. Fans of this type of music will be probably happy but for me I go away from the player. This album is brutal, cruel, ugly, however it´s monotone and stereotypical. Nothing more to say here. This music does nothing to me. Too bad. DEVOURMENT recorded an ordinary brutal album. Nothing more, nothing less. 


traclist:
"A Virulent Strain Of Retaliation"
"Cognitive Sedation Butchery"
"Narcissistic Paraphilia"
"Arterial Spray Patterns"
"Profane Contagion"
"Dysmorphic Autophagia"
"Sculpted In Tyranny"
"Xenoglossia"
"Modum Sui Morte"
"Truculent Antipathy"

band:
Brad Fincher - drums
Ruben Rosas - vocals
Dave Spencer - bass
Chris Andrews - guitar, vocals

Share this games :

TWITTER