DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 23. srpna 2019

Home » » Recenze/review - WRECK-DEFY - Remnants of Pain (2019)

Recenze/review - WRECK-DEFY - Remnants of Pain (2019)


WRECK-DEFY - Remnants of Pain
CD 2019, Inverse Records

Určitě jste už někdy zažili říznutí nožem do dlaně. Chvilku přemýšlíte, jestli bolest odezní, zda se objeví krev, či nikoliv. Nadáváte, slabší jedinci omdlévají strachem z vykrvácení. Je to zcela přirozené a normální. A jak známo, spíše se říznete tupým nožem než ostrým. Mám raději nabroušené nože, mám raději ostré riffy, mám raději thrash metal, ze kterého je cítit energie. Dnes je mou milou povinností vám představit kanadské WRECK-DEFY. Kapelu, která mě přesvědčila k opakovaným poslechům, k sepsání této skromné recenze a hlavně k tomu, že si jejich novinku "Remnants of Pain" opravdu užívám.

Líbí se mi, když je thrash metal načichlý melodiemi, klidně i heavíkem, poslední roky se přikláním spíše k techničtějšímu pojetí tohoto stylu. Víc si jej užiji. Za touhle smečkou stojí lidé, kteří jsou zkušenými muzikanty. Stačí mrknout dolů pod článek a hned by mělo být všem jasno. Tady se sešla parta šílenců, kteří se rozhodli, že si nahrají desku pro radost z hudby samotné. Je to hodně cítit.



Stylově lze "Remnants of Pain" připodobnit třeba k takovým TESTAMENT, ANNIHILATOR, VOIVOD, FLOTSAM AND JETSAM, ARTILLERY. Album je tak po vynikajícím "Fragments of Anger" z roku 2017 dalším skvělým zásekem. Inteligentním, přemýšlivým dílem, kde se potkávají hráčské zkušenosti s nadšením a odhodláním. Deska není zbytečně překombinovaná, sází se hodně na tlak, na dobré riffy. Do krve se vám dostane postupně, polehounku, ale o to déle tam zůstane. Hrozně se mi líbí takový ten neklid, jiskření, které cítím z každého tónu. Tři čtvrtě hodiny trvající album se může zdát zpočátku dlouhé, ale když ono se hrozně dobře poslouchá. Je to šílenství, krutá hra s ostrými náladami, ale i zklidnění a pohoda. Na nahrávce jsem si zkrátka našel vše, co od dobré thrashové desky požaduji a chci. Je to old school, ale také hodně svěží a zajímavá muzika. Jsem hrozně rád, že mě podobné kapely oslovují se žádostí o recenze, aspoň je co poslouchat. Zapalte vlastní hroby! Ještě není čas umírat! Thrash metal s vysokým oktanovým číslem! Skvěle!


sumarizace:

"Remnants of Pain" je deskou, která má v sobě vše potřebné pro poctivý thrash metalový zážitek. Ostré riffy, spoustu energie, ten správný neučesaný zvuk. Cítím jiskření, mám chuť skočit přímo do davu a pařit, než omdlím únavou. WRECK-DEFY patří do kmene kapel jako TESTAMENT, ANNIHILATOR, VOIVOD, FLOTSAM AND JETSAM, ARTILLERY a spousty dalších, kteří nejen že svoji hudbou řežou a bourají zdi, ale nezapomínají i na propracované melodie. Svět se dnes možná, co se týká hudby, točí jiným směrem, ale pro mě, jako pro pamětníka, je nové album dokonalou esencí toho, co mám na thrash metalu rád. Líbí se mi nápady, atmosféra i tlak celé nahrávky. Pařím hned vedle Ježíše, usmíváme se. Přesně takhle to má vypadat. Skvělý, inteligentní thrash metal, který vás rozdrásá na kusy!


Asphyx says:

"Remnants of Pain" is an album which has all the necessary things for the honest thrash metal experience. Sharp riffs, lots of energy, the real and uncut sound. I feel the sparkle, I want to jump straight into the crowd and smash everything before passing out with lassitude. WRECK-DEFY is in the same tribe as TESTAMENT, ANNIHILATOR, VOIVOD, FLOTSAM AND JETSAM, ARTILLERY and many others which not only smash their music and they break walls but they also do not forget the sophisticated melodies. Maybe today’s world, in case of music, turns to a different direction but for me, as an old fan, the new album is a perfect essence of what I like about thrash metal. I like the ideas, atmosphere and the pressure of the album. I am dancing right next to Jesus, we are laughing. This is how it supposed to look like. Great, intelligent thrash metal which will tear you into pieces!


Listen to the single on:

Pre-order Remnants of Pain CD: http://bit.ly/2S25F9x
Pre-save Remnants of Pain album on Spotify: https://save-it.cc/imusician/Wreck-Defy_RemnantsOfPain


Line-Up:
Aaron Randall - Vocals
Greg Christian -Bass
Matt Hanchuck - Guitars
Alex Marquez - Drums

Links:
Share this games :

TWITTER