DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 27. září 2019

Home » » Recenze/review - COFFINS - Beyond the Circular Demise (2019)

Recenze/review - COFFINS - Beyond the Circular Demise (2019)


COFFINS - Beyond the Circular Demise
CD 2019, Relapse Records

for english please scroll down

Z nekonečné temnoty se ozývá dunění. Zavaleni několik metrů pod zemí přemýšlíme, kdy nám dojde vzduch. Teplota stoupá a do duší se nám vkrádá strach. Poslední zbytky energie věnujeme poslechu poslední desky japonských COFFINS. K nekonečně dlouhému umírání a přechodu na druhou stranu se hodí více než dobře. Tělo se snaží posledními zbytky sil držet při životě, ale není mu to nic platné. Už dávno jsme naladěni na doom/death metal, už dávno jsme jen skeletem kdysi tak hezkých vzpomínek.

Kyslíku je málo a zachvátila nás temnota. V tak malém prostoru zní tahle dřevní muzika jako zjevení z jiného světa. Modlíme se ke svým bohům, ale nepomáhá to. Jsme zavržení, odsouzení, prokletí. A právě pro nás jakoby COFFINS hráli především, pro všechny, kteří se rádi vydávají k prazákladům pomalé muziky. 


Jak je jejich zvykem, COFFINS navozují atmosféru postupně, pomalu, s odhodláním a řevem bestie. Maso je odtrháváno od kostí, do novinky se dostávám postupně a i když ji pravděpodobně nezařadím do síně slávy, tak si poslech užívám. "Beyond the Circular Demise" má v sobě něco temného, jiskřivého, zlého. Dokonce bych řekl, že předchozí desky mě příliš neoslovily a novinka vcelku rozdrásala. Je to samozřejmě na vkusu každého z vás, ale téhle smečce já dám vždycky šanci. A udělal jsem dobře. Jejich doom/death metal je pořád originální, ušpiněný smrtí a uvěřitelný. V podzemí vyzní samozřejmě trošku jinak, než za denního světla, ale to je samozřejmost. Ne, nová nahrávka není převratná, ani nepřináší nic nového, ale určitě to není jen slušné řemeslo. Naopak si myslím, že podobně těžkotonážní death/doom metal pořád kapele sluší. Jako mrtvému zimník a o to tu jde především. Jsem v nekonečně dlouhém tunelu a na konci mě čeká Smrt. K této desce se budu rád vracet. Japonští umrlci mě přesvědčili na svoji stranu, na stranu temnoty. Velmi dobře!



sumarizace:

"Beyond the Circular Demise" je krásně morbidní vzpomínkou na staré death/doom metalové časy. Jednotlivé songy mají obrovskou sílu a musely být nahrávány v tom nejhlubším podzemí. Svět se sice dneska točí už úplně jinak, ale pro nás pamětníky, se jedná o velmi příjemný zážitek. Riffy jsou ostré jako katova sekyra, hlas vytažený odněkud z močálu a atmosféra připomíná poslední odsouzencovy minuty před popravou. Tenhle znovu nahraný výlet do historie se vydařil velmi dobře. Takhle nějak má znít reálný, poctivý death/doom metal. Plesnivě, krutě, morbidně. A teď už mě prosím nechte, musím se zavřít do své kobky, obětovat temným silám a rouhat se bohům. Budou mi k tomu hrát COFFINS! Totální old school death/doom metalový masakr. Obraťte všechny kříže a vítejte v zemi nemrtvých!


Asphyx says:

"Beyond the Circular Demise" is a pretty nice morbid memory of old death/doom metal times. Every song is very powerfull and was recorded in the deepest underground. The world is other today, but for us survivols this is a very pleasant experience. The riffs are shark like axe, the voice coming from the marsh and the atmosphere reminds the last convict´s minutes before execution. This trip to the history succeeds very well. This is the real, honest death/doom metal. Rotten, cruel, morbid. And now, let me be, I close myself to my cell, I will sacrifice to the dark forces and blaspheme against Gods. And I will listen to COFFINS! Total old school death/doom metal massacre! Turn all crosses and welcome in the land of Undeath!


TRACKLIST
1. Terminate by Own Prophecy (03:45)
2. The Tranquil End (05:17)
3. Forgotten Cemetery (04:31)
4. Impuritious Minds (06:54)
5. Hour of Execution (04:55)
6. Insane (04:35)
7. Birth Postmortem (04:07)
8. Gateways to Dystopia (08:56)

band:
Uchino - Guitar/Vocal
Satoshi - Drums
Tokita - Vocal
Atake - Bass/Vocal

Share this games :

TWITTER