DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 26. září 2019

Home » » Recenze/review - EXHORDER - Mourn the Southern Skies (2019)

Recenze/review - EXHORDER - Mourn the Southern Skies (2019)


EXHORDER - Mourn the Southern Skies
CD 2019, Nuclear Blast

for english summary please scroll down

Kdysi dávno, ještě když byl svět relativně v pořádku, jsem se setkal s fanouškem, který seděl před klubem a čouhala mu z nohy kost. Říkám mu, co se děje a on se jen usmál a pronesl větu o tom, že ho hudba strhla tak, že pařil až do absolutního zničení. Poslouchám již nějaký čas novinku amerických EXHORDER. A musím říct, že stejně jako u POSSESSED se jedná o návrat ve velkém stylu.

EXHORDER v devadesátých letech pocházeli hudebně ze stejné líhně jako kapely PANTERA, TESTAMENT, ANTHRAX, ANNIHILATOR. Nahráli dvě dlouhohrající alba, která dodnes patří do zlaté studnice metalu. Do síně slávy, ze které se hrozně špatně leze ven. Jenže pánové neponechali vůbec nic náhodě. Vše sedí na svých místech - zvuk, tlak, energie, obal a hlavně nápady. Na novince jsou staří, přesto svěží, zadírají se pod kůži, devastují. Jsou jako zlomenina druhého stupně. 



EXHORDER jdou neustále dopředu jako buldozer, riffy jsou neskutečně nekompromisní, s jasným rukopisem. Pak ještě vokál, hozený opravdu až někam do PANTERY nebo k DOWN. Mám chuť řvát spolu se skoro padesátiletým Kylem Thomasem. A taky to dělám, pro mě osobně se jedná přesně o ten typ nahrávky, u které nedokážu vydržet v klidu. Drásá mě někde uvnitř, dostala se do mých vnitřností jako vetřelec, trhá mi mozek na kusy, další skladba, musím zase vstát a přidat volume doprava. Ale nejde jen o tlak a energii, songy jsou vystavěny s pečlivostí starých mistrů, krásně gradují, je za nimi skvělé řemeslo, plus nadšení a neskutečná chuť nás roztrhat na kusy. Nevím jak vy, ale já jsem z novinky absolutně nadšený, usadila se v mé mysli jako černý stín, na který se stále těším. Už dopředu si tipuji, že mě bude bavit poslouchat tuhle desku i po letech. Má v sobě totiž vnitřní chvění a to jak známo zabírá. Legenda nahrála album, u kterého se spouští laviny. Kult!



sumarizace:

Wov, tak tomuhle říkám poctivý, parádní thrash metal. Při poslechu vzpomínám, jsem dojatý a užívám si riffy ostré jako čerstvě nabroušené nože. Americká legenda letos vydala album, které je rezavé, šíleně energické a obsahuje v sobě až magickou přitažlivost. Thrash metal v této podobě si nechám vždy a všude líbit. Syrové, poctivé, s velkým počtem hitových skladeb. Takové je album "Mourn the Southern Skies". Jsem šokován, kde se ve starých pánech bere tolik energie a síly. Přijdu si jako při zásahu elektrickým proudem. Vynikající nahrávka! Takhle nějak by měl znít thrash metal! EXHORDER s vámi! Až na věky, amen!


Asphyx says:

WOV, so this is the honest, awesome thrash metal. When listening I remember, I'm touched and I enjoy riffs sharp like fresh sharpened knife. American legend released an album this year that is rusty, insanely energetic and it contains magical attraction. Thrash metal in this form, I enjoy always and everywhere. Raw, honest, with a large number of hit songs. This is the album "Mourn the Southern Skies". Where can the old masters take so much energy and strength? I feel like to be hit with an electric current. Excellent recording! This is sound of thrash metal! EXHORDER with you! For ever and ever, amen!


TRACKLIST
01. My Time (4:01)
02. Asunder (5:08)
03. Hallowed Sound (5:17)
04. Beware the Wolf (4:02)
05. Yesterday's Bones (7:19)
06. All She Wrote (5:15)
07. Rumination (4:42)
08. The Arms of Man (6:01)
09. Ripping Flesh (3:08)
10. Mourn the Southern Skies (9:49)

band:
Kyle Thomas - Vocals (Original member, Trouble, Heavy As Texas)
Vinnie La Bella - Guitar (Original member)
Marzi Montazeri - Guitar (ex-Superjoint Ritual, ex-Phil Anselmo & the Illegals, Heavy As Texas)
Jason VieBrooks - Bass (Member of 2011 Reunion, Heathen, Grip Inc.)
Sasha Horn - Drums (Forbidden)

Share this games :

TWITTER