DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 2. října 2019

Home » » Recenze/review - MITHRIDATIC - Tetanos mystique (2019)

Recenze/review - MITHRIDATIC - Tetanos mystique (2019)


MITHRIDATIC - Tetanos mystique
CD 2019, XenoKorp

for english summary please scroll down

Občas se mi do rukou dostanou nahrávky, které lze označit jako rozporuplné. Stejně jako u všeho záleží hodně na úhlu pohledu. O francouzských MITHRIDATIC se toho lze dočíst mnoho. Jakoby neexistoval žádný "obyčejný" názor. Všichni píší buď v superlativech nebo naopak celou desku neskutečně zatracují. Je pravdou, že nahrávka je plná metalových klišé. Je také fakt, že mi nijak k srdci nepřirostla.

Ale musím uznat, že má něco do sebe. Hraje se zde s moderním zvukem, se spoustou odkazů na IMMOLATION, MORBID ANGEL, MAYHEM. Celá nahrávka se snaží tvářit jako neskutečně temná, zákeřná a zlá. Není tomu tak vždy a některé momenty se mi příliš nelíbí, ale celkově se nejedná rozhodně o žádný velký průšvih.



S deskou "Tetanos mystique" mám ale jeden podstatný problém. Všechno je tak pečlivě vystavěné, svým způsobem dokonalé, že je to až umělé. Pokud si odmyslím nápady, které jsou v některých momentech opravdu hodně podobné vzorům (ale ruku na srdce, kdo je dnes schopen v tomto stylu složit něco nového?), tak se musím neustále soustředit na nepřirozeně plastový zvuk. Kam se ztratila živočišnost, energie, špína a tlak? Ano, podle mě je zásadní chyba v produkci a nahrávání. Ale kdo ví? Třeba takhle kapela chce znít a pokládá to za přirozené. Jenže já vyrostl v katakombách, hřbitovech a tady se zkrátka neustále ztrácím (a taky poměrně nudím). Kapele nelze upřít snahu, v mp3 přehrávačích dnešních běžných konzumentů se pravděpodobně s přehledem zaseknou drápem, ale já jsem stará škola, se mnou to nic moc nedělá. Takže abych to shrnul, přikláním se spíše ke kritikům této desky. Těžký průměr. Jo a abych nezapomněl, ten vokalista mě vyloženě štve.


sumarizace:

"Tetanos mystique" je obyčejným death/black metalovým albem. Nápady jsou zde v jednotlivých skladbách stále stejné, nevýrazné a pořád se opakují. Nějak nevím, co si s nahrávkou počít. Vadí mi plastový zvuk, divná produkce a průměrný zpěvák. Možná to bude znít ode mě troufale, ale já jsem si toho příliš dobrého pro sebe nenašel. Snažil jsem se, ale pokaždé jsem byl doslova umlácen nudou. Nevím, jakým směrem chce kapela kráčet v budoucnu, ale pokud bude jejich další album ve stejném stylu, asi nebudu mít ani chuť si ho pustit. Nemám nic dalšího, co bych dodal. Průměrné death/black metalové album, které ve mně nezanechalo vůbec nic. Škoda, snad příště.

Asphyx says:

"Tetanos mystique" is an ordinary death/black metal album. The ideas are the same in the songs all over again and they are tame and repetitive. I do not know what to do with this record. I don´t like the plastic sound, weird production and an average singer. It may sounds boldly but there is nothing good for me. Although I tried, the album always smashed me with boredom. I don´t know which way will this band be going in the future. But if their next album is the same as this one I don´t want to listen to it. There is nothing more to say. An average death/black metal album which didn´t leave a thing in my head. Shame…maybe next time.

tracklist:
1. God’s Blindspot
2. The Dead Mountain of Life
3. Lotophagus (Lotus Eaters Dream)
4. Le sevrage
5. The Night Torn from Herself
6. Toothless Bite
7. Phosphenes Aura
8. Tetanos Mystique

band:
Guitou - Vocals
Romain Sanchez - guitar
Alexandre Brosse - guitar lead
Remolow - Bass turbo
Kevin Paradis - Drums

Share this games :

TWITTER