DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 15. listopadu 2019

Home » » Report, photos, video - CRYPTIC BROOD, EKPYROSIS, KAOSQUAD - club 007, Strahov, Prague - 19. 11. 2019

Report, photos, video - CRYPTIC BROOD, EKPYROSIS, KAOSQUAD - club 007, Strahov, Prague - 19. 11. 2019


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

club: https://www.klub007strahov.cz/
promotionhttps://www.facebook.com/events/689974664748210/

Každý jenom trošku zkušený death metalista ví, že mrtvoly jsou plné života. Ač mrtvé, hemží se těla životem. Postupný rozklad začíná již několik minut po smrti. Tělesná teplota se přiblíží okolí a nastává posmrtná ztuhlost. Nastupuje hniloba. Pomalu. Polehounku, v závislosti na čase, se v tichosti rozkládáme. Občas je dobré si uvědomit, jaký zázrak vlastně život je. A vážit si ho! Nebudeme tu věčně a některé koncerty/akce se nebudou opakovat.

Osobně si svoji maličkost ve vesmíru uvědomuji nejvíc na svých toulkách za death metalem. Naložím si vždycky do sluchátek nějaké mrtvolné desky, vypnu mozek a koukám se na utíkající krajinu kolem. Koncerty si vybírám pečlivě, dle místa, času a samozřejmě kapel, které chci podpořit. Úterní návštěva katakomb za účasti hrobníků CRYPTIC BROOD a EKRYPSOSIS byla zárukou dobrého zážitku. Obě kapely jsem viděl již několikrát a vždy jsem odcházel z akcí velmi spokojený. Hrají totiž smrtící kov, který mi asi nejvíce koluje v žilách. Navíc se jako předkapela měli zase po nějaké době ukázat KAOSQUAD. Jednalo se tak spíše o večer pro stejně prokleté. Na Strahov rozhodně nezabloudila žádná pomýlená duše, která jde kouknout na kapely jen tak. 




Cestuji rád, i když je fakt, že poslední dobou pořád někde lítám. Jenže znáte to, v Plzni aby člověk podobné akce hledal lupou v kupce sena. Vlastně nejsou vůbec, nemáme zde ani nikoho, kdo by je pořádal. Musím tedy zase do Prahy. Aspoň, že klub končí v deset, dojdu tak v pohodě zpátky na nádraží a nechám se pohltit temnotou. Ještě v sobě nemám larvy, ještě mě nedostali mrchožrouti. Podzimní cesty za metalem jsou zvláštní. Studené, zdánlivě pochmurné, ale těším se vždycky. Stejně jako každý toho mám nad hlavu - práce, rodina, skromný koníček v podobě podobných reportů a recenzí. Těším se na pivo i na ten šílenej betonovej komplex na strahovských kolejích. Cítím v kostech, že dnes se mi bude akce zase líbit. Procesy hnití byly totiž dávno zahájeny a nebylo zbytí - musel jsem kapely vidět a slyšet.



Potkám pár známých, slovo dalo slovo, pivko dalo pivko - restaurace Petřín je naší základnou. V těle se mi rozlije pohoda. Tohle mám na undergroundu hrozně rád. Atmosféru. Kapely i fanoušci se tváří sice drsně, ale mívají srdce na dlani (jinak by také mezi námi neobstáli). Občas se sice objeví někdo s podivným chováním, ale ten většinou dlouho nevydrží. Bývá odehnán jako bílý kůň od stáda. Klub Strahov 007 je hlavně mezi punkáči velkou legendou. Právem, i když některé věci by už zasloužily vylepšit. Nízký strop je pro nás vysoké nevýhodou, čepované pivo by taky bodlo, ale čert to vem, bez ohňů taky není underground. Metal máme hlavně v srdci, nějaké to nepohodlí se v klidu překousne. 





Zdravím se s Italy i Němci - obě kapely považuji za mladé naděje záhrobního metalu. A to nejen v tom jak a co hrají, ale i v přístupu k fanouškům, spoustě odehraných koncertů. Zpětná vazba je zkrátka vynikající a jak to často píšu - je hrozně příjemné je podporovat. V podobných situacích lituji jen jediného. Mrzí mě, že tohle všechno se mnou nemohou zažívat mí kamarádi. Ti už mají procesy hnití dávno za sebou a občas se mi hrozně stýská. Přemýšlím si, vrtá mi to hlavou, proč zrovna já jsem tady na tom světě zůstal a oni odešli? Pak zazní první tón (když vlezeme do klubu) a všechno je pryč. Jsem zde jen já a hudba.



KAOSQUAD - death grind zahraný bez slitování a zbytečností. Hudba jdoucí až na kost a jako vždy velmi dobře odvedená práce. Totální nasazení a opravdová hniloba, takhle to mám moc rád. Nikde nic nepřebývalo, ani nechybělo. Zavzpomínali jsme si spolu s kapelou na nejlepší desky NAPALM DEATH, REPULSION, TERRORIZER a nechali se pohřbít zaživa. Bylo to neučesané, mokvající, prašivé a natlakované. Podupával jsem si nohou do rytmu a byl navýsost spokojen. Takhle nějak má vypadat reálná smrt! Velmi dobře! 












Death grind metal in a killing form! Excellent! KAOSQUAD was killer, was full of strength and it show us how the best massacre is done. Great, very acute and pressurized gig! The rotation here is combined with pressure and the result is an concert which feels like a bomb of the highest quality. I like to be smashed and crushed. I like the darkness which goes through each song just like a bad disease. KAOSQUAD really know what I like. They can create totally furious atmosphere, bring a pressure on my head. The death is again very close! Death grind gig which was grind me to dust! Amen! Absolut extreme metal in a killing form! Excellent!


EKPYROSIS - Italové na to šli o notný stupeň temněji. Inspirováni v americkém podzemí na mě opět nasadili nepřeberné množství démonických melodií. Byla velebena odvrácená strana našeho světa, několikrát jsme překročili řeku Styx. Záhrobí opět vydalo další svědectví o bolesti, smrti a nenávisti. Kapele to šlape výborně, jejich desky vlastním a poslouchám často i doma a tak pro mě byl koncert jedním z dalších potvrzení, že peklo opravdu existuje. EKRYPSOSIS do toho jdou srdcem a je to hodně znát. Vystoupení připomínalo dlouho neléčenou, zanícenou ránu. Byli jsme pohřbeni zaživa! Skvěle!














Italian maniacs played with enthusiasm, energy and are able to draw up their dirty play. Their cruel stories really come to life while desecrating everything holy. Totally right godless death metal! Hell! Doom mood of open ed graves breathes from all sides at me. This gig was a obligation for all old school death metal maniacs. Welcome to hell! Italian deadly maniacs that knocked nails in our coffin! Excellent and morbid! Death metal concert, which was full of suffering! Very good presentation full of dirt, pus and mood of dark dungeon. I was satisfied.


CRYPTIC BROOD - přeneseni do mrtvolných močálů jsme našlapovali opatrně. Kolem se totiž válely hromady mrtvol, mraky byly nízko a pršela z nich krev. Němci vždy uměli vytvořit náladu známou snad jen ze starých piteven. Pražský koncert nebyl výjimkou. Skladby byly prašivé jak zákon káže a kolem se smradlavě vznášel puch rozkládajících se mrtvol. Někde na pomezí starodávného deathu a doomu se kapela pohybovala s jistotou a morbidní elegancí. A protože jejich tvorba patří dlouhodobě mezi mé oblíbené, užíval jsem si veškeré nechutné nálady s velkou chutí. Naživo měli CRYPTIC BROOD opět velký drive a sílu. Veřejná pitva proběhla znovu na výbornou a kapela musela několikrát přidávat! Kult byl zrozen!
















CRYPTIC BROOD come to destroy this world with their music. The performance had incredible pressure, mood of fresh graves and it will curse you forever. It comes into your veins slowly liked some poisen, it transform you. You will die alone, lost and broken. The songs were sharp like spikes that nail you up to the cross. Great moldy death metal! Hell! Death! Don’t expect salvation! Damnation only! We are walking in an old graveyard. We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! CRYPTIC BROOD could not be from this world, it´s just not possible. They bring us music which is played in the death kingdom. Death metal which reminds decaying carcase! An amazing old school death metal gig!

K organizaci nemám žádných připomínek, zvuk byl podřízen podmínkám klubu (tedy velmi solidní) a návštěvnost odpovídala death metalovému undergroundu (přišlo asi tak 30 lidí). Velký dík patří Michalovi Kafemu, Mírovi, Kozlovi i Janě, kteří se o mě postarali jak o vlastního. Škoda, že jsem musel zpět do Plzně, slina i nálada by byla, ale není všem dnům konec. Metal bude! 



Každý můj výlet za metalem není jen dojetím autobusem či vlakem na místo. Také nachodím spoustu kilometrů po různých městech republiky. Dnes toho mám v nohách opravdu hodně. Meditace v chůzi funguje jen do určité meze, pak následuje totální únava a bolesti. Mám už dva roky léčené koleno a opět se hlásí sviňa ke slovu. Jenže já jsem drsnej chlap, nasadím znovu sluchátka, zatnu zuby a myslím na královnu (tak nějak se to říká, nemám pravdu?). Modrobílý vagón českých drah nás s kolegou Kozlem pohltí jak velryba, rozjede se, skřípe, duní a šine se tmou. Plzeň a postel s manželkou je najednou jediným snem. Na chvilku vytuhnu a zdá se mi o tom, že jsem zakopaný několik metrů pod zemí. Hniju, pomalu se rozkládám, odpadávají mi kousky masa od kostí. Na mě má hudba velký účinek i co se týká emocí. Prožité se mi promítlo do snů a když vystoupím, tak jsem zmatený.







Do reality mě rychle vrátí partička rozjívených feťáčků. Halekají, nadávají a chvílemi jsou agresivní. Stačí na ně zavrčet a utečou. Bohužel, podobný kolorit se začíná pěkně rozmáhat. Asi jak se má celá společnost dobře, tak nemá na to, zajistit klid a bezpečnost. Nic závažného, zažil jsem mnohokrát horší situace, ale štve mě to, obtěžuje. Nemůžu potom ani usnout doma, kde se jen manželka v polospánku otočí. Je krásné mít ženu, která když vás uvidí, tak se i z podvědomí usmívá. Ještě ne, ještě jsem nezemřel, v hudbě ano, to já rád, koncert se velmi vydařil, ale v reálném životě jsem na vrcholu sil. Aspoň to tak cítím. Je to super, protože budu moct vyrazit i příště a užít si kapely, které jsou pro mě dokonalou esencí toho, co přijde po životě - reálném death metalu/smrti. V úterý byly všechny mrtvoly plné života a já nadšený. Utahaný a zničený, ale spokojený. Děkuji všem, kteří se o to zasloužili. Pravý metal nesmí zemřít! 

about band on DEADLY STORM ZINE / o kapelách na DEADLY STORM ZINE:








Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

----------------------------------------------------------------------------------------- 
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

Instagram: 

facebook: 

twitter: 
Share this games :

TWITTER