DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 21. listopadu 2019

Home » » Report, photos, video - IMMOLATION, RAGNAROK, MONUMENT OF MISANTHROPY - club Nová Chmelnice - 27. 11. 2019

Report, photos, video - IMMOLATION, RAGNAROK, MONUMENT OF MISANTHROPY - club Nová Chmelnice - 27. 11. 2019


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

club: https://www.novachmelnice.cz/
promoter: https://obscure.cz/cs

Někdo sbírá ženský skalpy, někdo zase známky. Jiný lepí modely letadel, další má jako koníčka nadávání v diskuzích na internetu. Mě letošní podzim uvidíte nejčastěji na koncertech. Můj maraton podzimních akcí vyvrcholil ve středu, kdy do Prahy zavítala zdánlivě nesourodá trojice kapel. Jedna hrála brutální death metal, jedna true black metal a samozřejmě všemu vévodili IMMOLATION, jako klasická temně smrtící legenda. Když jsem někdy v září seděl u počítače a dělal si plán vystoupení na podzim, ještě jsem netušil, že to pro mě bude tak náročné.


Více méně všechno se odehrávalo v Praze a to pro mě znamená dopředu objednat jízdenky, nadělat si nějakou tu hodinu v práci, zorganizovat rodinné záležitosti, připravit si foťák, peníze. Někdy si připadám jak akční hrdina, voják, který je povolán na další misi. Jsem legionář ze záhrobí, který tráví čas v temnotě. Extrémní muzika nebývá příliš veselou, ale můžete u ní potkat spoustu pohodových lidí. Jakoby všechny negativní emoce zůstaly pod pódiem. Alespoň tak to cítím a zažívám. Čím mám víc křížků na krku, tím mi je stará dobrá realita strávená v únavě a nevyspání milejší, než sezení u počítače. Rozhýbu tělo, zapomenu na starosti, vyčistím si hlavu, o to tu jde především.

Kdyby mě to nebavilo, tak to nedělám, to se rozumí samo sebou. Proto jsem taky ve středu vyrazil. IMMOLATION mám moc rád a ostatní kapely mě také nijak neurážely. Takže klasika - autobus, pivo a jídlo (bar Magneto s Mírou, jako vždy parádní rozplavby, díky), jsem fanoušek, tak si to chci užít. Musel jsem zase jednou pořádně přitopit pod kotlem. Dát si rande s rohatým. Na místo činu jsem se vydal z Plzně jako vždy sám. Smrt má v různých kulturách různé jméno a protože nemám rád, když někdo dělá z metalu umění, tak jsem se těšil jako malej kluk. Cítím se tak pokaždé. Malej metalovej svátek. Klub už čeká, pivo jsem dopil, jdeme na to. 



Na Chmelnici je fajn. Dám ještě několik kousků, to abych byl v dobré náladě. Pod pódiem je již dost mě podobných. Rád fotím a pozoruji kapely ze tmy. Uvelebím se ve stínu a čekám, až se odehraje další z koncertů v mém podzimním maratonu. Smrt dostane znovu svoje jméno. 

EMBRYO - jsme vynechali. Odradil už jen název kapely a očividně jsme o nic nepřišli. Prý se jednalo stejně o death core, metal core a já nevím co core a o tom bych stejně nevěděl, co napsat. 

MONUMENT OF MISANTHROPY - brutal death metal ostrý jako břitva a kapela, která se mi líbila. Bylo to surové a zároveň temné. Vlastně taková velmi dobře zahraná klasika, které si z desky sice asi nevšimnu, ale naživo, proč ne? Nebudu vám popisovat jednotlivé nedokonalosti, to stejně nikoho nezajímá, ale prozradím vám, jak to celé znělo jako celek - na pohodu a slušně. Kapela nepopírá své kořeny a hrdě se k nim hlásí. Tvrdě a nekompromisně. A to já rád. Solidní zabijácká práce! The devastation of my brain cells has peaked. I am happy, excited, happy to sit back and listen to the symphony of death by these maniacs. Excellent brutal death metal that will cut you and cast it into darkness forever!













RAGNAROK - norští Belzebubové předvedli klasické severské vystoupení. Strašilo se, rouhalo, smrdělo sírou a bylo to celé přesně takové jako to má být - ortodoxní a true. Nebývám častým hostem na black metalových koncertech, ale musím napsat, že jsem byl spokojen. Občas je dobré vykopat staré kosti a vyskládat je do pentagramu. Satan tu byl na chvilku s námi, procházel se klubem a kapela obětovala svým padlým bohům s elegancí a přehledem. Na pradávné klubové vystoupení v Plzni to sice nemělo, ale i tak se jednalo o krásně morbidní zážitek. Černota!





















The combination of traditional, classic black metal and darkness reminds sacrifice the evil. The occult atmosphere is hovering on the gig, it's cruel, sad raw. It penetrated into my blood and changed it into pieces of pus. The concert should be equiped with warning label that it can cause insanity. If you fancy some walk in the shadows, welcome. Black metal played with great force. You will be crucified, cremate and scatter over the countryside. Excellent!

IMMOLATION - mám rád dlouhé, temné melodie s jasně rozpoznatelným rukopisem, na který má tahle kapela dávno patent. Vypnul jsem mozek a poslouchal srdcem. Jinak to u svých oblíbených skupin ani neumím. IMMOLATION mě vzali na pochmurný výlet do starého chrámu bolesti. Perfektně seřízený stroj na zabíjení mě opět přesvědčil o svých kvalitách i o tom, že death metal patří do klubu a ne na velká pódia. Vše sedělo na svých místech, dokonce mi ani oproti minulému setkání nevadila určitá "rozvláčnost", která ale k téhle smečce patří jako k mrtvému zimník. Každým riffem skr mé tělo prolítla mrazivá bolest, známka toho, že se pánové nesnaží zbytečně. Toulali jsme se záhrobím, modlili se k temnotě za hlomozivého hřmění skladeb. Bylo to silné, divoké, démonické, uhrančivé. Vynikající! Hroby byly znesvěceny!






























The legend spoke again! Powerfully, addictively, brutal and killer! Great death metal concert which is crowded with nihilism and darkness! IMMOLATION comply with their good name and they throw out dead piece of a meat. These songs are full of dirt and human filth. I am full of them from the beginning to the end. The legend had spoken again. Mightily and loudly. My old wounds are weeping and I am lost in the whirl of lost riffs. This gig feels like a tsunami wave. It will sweep you away, smash you, crush you and you will get through a lot of pain to get back together. IMMOLATION play the best they know. It is old school with a great feeling and drive. This performance will be probably more appreciated by old fans. However, it doesn´t matter and for me this concert has a great power. Death metal which will cut your head off! Great job!

Prostě mi to nedá a musím si koupit tour triko IMMOLATION. Původně jsem nechtěl, mám od kapely snad vše, co kdy vyšlo, ale nešlo jinak. My, opravdoví fanoušci to tak máme nastavené, s tím nic neuděláte. Včera mě totiž v Praze přejel death metalovej buldozer. Měl na sobě napsané jméno IMMOLATION!

The death metal bulldozer ran over me yesterday in Prague. It was called IMMOLATION!

Na Chmelnici si koncert přišlo užít něco kolem 120 lidí, což je vzhledem k tomu, že byla ten den ještě jedna velká death metalová akce, velmi slušné. Velmi slušný byl i zvuk, snad jen na Ragnarok byl víc utopený zpěvák. Pivo Plzeň se dalo v pohodě pít a organizace byla standardně na vysoké úrovni. Konec v jedenáct je v týdnu ideální a jsem za něj opravdu rád. Stejně jako spousta kamarádů a známých, kteří přijeli z daleka. O jednom fanouškovi a jeho holce, kteří dorazili na koncert až z Ruska, ani nemluvím.



Nemám čas na pivo ani na pokec. Protože mi jede tramvaj, vlak do Plzně, noční autobus a protože budu spát jen dvě hodiny. Maratonci přece také vždycky ke konci padají únavou. Zničeni a vyčerpáni. Kolem se míhají světla měst a vlak bolestivě skřípe. Jako bych poslední dobou všude kolem viděl divně rozšklebené tváře. Jsem starý metalový tulák, který už zažil mnohé. Už se na mě podepisuje věk, ale pořád chci držet vlajku vztyčenou vzhůru. 


Protože mám rád atmosféru undergroundových koncertů, lidi kolem, do černé oděné holky, protože je metal celý můj život. Někteří slavní herci umírají na prknech, co znamenají svět, jsem docela zvědavý na svůj osud. Ještě je ale brzy, maraton ještě neskončil. Praha mě čeká letos ještě jednou, na MUNICIPAL WASTE a  TOXIC HOLOCAUST. Aspoň na chvilku uléhám do postele a další den jsem vypnutý. Zdravím vás ze záhrobí a děkuji, že jste dočetli až sem. Potkáme se pod pódiem! Metal nesmí zemřít!


about bands on DEADLY STORM ZINE / o skupinách na DEADLY STORM ZINE:

IMMOLATION



----------------------------------------------------------------------------------------- 
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

Instagram: 

facebook: 

twitter: 
Share this games :

TWITTER