DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 12. prosince 2019

Home » » Report, photos, video - MUNICIPAL WASTE, TOXIC HOLOCAUST, ENFORCER, SKELETAL REMAINS - club Meetfactory - Prague - 14. 12. 2019

Report, photos, video - MUNICIPAL WASTE, TOXIC HOLOCAUST, ENFORCER, SKELETAL REMAINS - club Meetfactory - Prague - 14. 12. 2019


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

club: http://www.meetfactory.cz/cs/
promoter: https://obscure.cz/cs


Všechno se motá v kruhu, všechno se opakuje. Historie je jak jeden velkej mosh-pit. Mladí zase už několik let nosí džísky, poslouchají zaručeně starou muziku a uznávají i nové kapely, které hrají to správné retro. Vrací se hudba, móda, názory i styl života. Akorát se navíc všechno sdílí, pijou se ochucený piva, každej má aspoň jednu kérku a nežere se maso. Můžete tak potkat znovu kníraté kluky, co vypadají jak z pornofilmů s Dolly Buster. Holky, oblečené na pláži ve stylu dcery Četníka ze Saint-Tropez (jak já ji tenkrát miloval!). Jenom se modlím, aby se nevrátily trvalý, vodový a pruhovaný legíny. To už by mi jeblo. Je to pořád stejný a je to tak dobře. Občas se pousměju, ale jsem tomu vlastně rád. 


Do metalu totiž patří rebelie, jinak stojí za vyliž prdel. Já si prostě na nagelovaný bradatý kluky s patkou na pódiu asi nikdy nezvyknu. Nojo, ale já už jsem starej, já už jsem retro sám o sobě. Občas to bývá i legrace. Vidím třeba před sebou na koncertě mladíka, kterej vypadá jako dvojník Mika Sifringera. Jdu mu to říct, udělat mu radost, ale on neví, kdo to je. Přitom má na zádech obrovskou plachtu DESTRUCTION. Inu, proti gustu žádný dišputát, ale já holt začínal v době, kdy to přeci jen chodilo trošku jinak. Tenkrát se fakt ještě nesdílelo i suchý z nosu. Nebylo na čem. Možná tak na kalkulačce.



Nerad bych, aby můj report vyzněl jako stěžování starýho nostalgickýho psa, kterej jen teskní po časech kdy mohl lovit kobry a nad jeho ztepilou postavou se roztoužilo nejedno děvče, ale rýpnout si prostě musím. Hele, je to pořád stejný, pozérů a různých kokůtků je všude spousta, já třeba kvůli tomu nešel ani na vánoční večírek z práce. Radši jsem si v sobotu oblékl stylově triko TANKARD, zakoupené taky na pražském koncertě, když jsme dělali s Michalem Kafem bedňáky kapele (to byl nejvíc metal a hrozná sranda!) a vyrazil. Tentokrát zase vlakem. Původně se mi moc nechtělo, nemám rád klub Meetfactory. Vlastně, to je slabě řečeno, sere mě to tam. Původně zvolená Chmelnice mi nevadí, poslední akce tam byly super i zvukově, ale už jsem měl lístek a kamarádi by mi to asi neodpustili.

Retro se vrací a je to pravda. Už i Jarda Jágr v reklamě na Huawei zase zapustil svoji pověstnou řepu. Pořád mi říká něco o tom, že mám překonat sám sebe. Tak jo, já teda pojedu vlakem, opiju se, budu řvát pod pódiem, budu mít mázlý fotky a taky tunu zážitků, který jednou budu vyprávět vnoučatům. No, možná nebudu muset, třeba se to zase všechno vrátí. Sedíme v hospodě U Perónu hned u nádraží a směju se zážitkům z vlaku. Dvě mladý holky řešily, co to bylo mejdlo s jelenem (prej to byla divná doba, když se dělalo mýdlo z tak krásných zvířat, muhehe). Taky mě rozesměje nápis na zdi před Smíchovem, kde nějakej sprejer napsal KLIMA JE VÍC NEŽ NÁROD! Piju jeden žejdlík za druhým a jsem hrozně spokojenej, protože už na nádraží mě přivítal Michal ve velkém stylu. Přijdou i holky a Míra a tak je veselo, no hrom do police, neskutečná paráda. Tomuhle říkám pohoda.





Tak jo, jdeme do klubu, je tu až nebývalé množství známých obličejů. Už od začátku je cítit, že to bude takový ten metalový večírek, na který se bude dlouho vzpomínat. Kdo tu není, ten asi neposlouchá metal. Podobná sestava se totiž jen tak nevidí. Jsem rád, že jsem stylový všežravec, gurmán, co si může ochutnávat z každé kovové odrůdy to nejlepší. Snad jedinej nemám džísku, nášivky a kecky. Já to mám totiž v prdeli a na háku, jedu si svoje a užívám si už jen tu možnost, že můžu. Prostě metal vole. Strhněte modly!

Meetfactory je fakt hnusnej klub. Štvou mě ty sloupy, necítím se zde dobře. Ale co už, přece nebudu nadávat, pivo piju, i když mi Budvar fakt hodně nejede, uff. Taky hodně korzuju, jsem ve svým živlu, my starý metly se vždycky rádi vidíme, pokecáme, jsme nadšený, že jsme se utrhli od rodin, od práce, od nekonečných povinností. Pro nás je metal svoboda, jo kurva, pod to se vám vždycky podepíšu. Nemáme potřebu plivat v diskuzích, když nás někdo sere, řekneme mu to radši do očí. Ono to chce koule, opravdový chlapy. Hergot, tohle by se zrovna mohlo vrátit. To by bodlo. Koukám, Mr. Asphyx, toho času v nejlepších letech, se zase nějak rozkecal. Dobrá, muselo to ven, takhle to vnímám já a mí kámoši, tak to máte a teď už prosím pojďme na muziku.




SKELETAL REMAINS - kapelu vidím asi posedmé a pokaždé se jednalo o skvělý morbidní zážitek. Sobotní adventní vystoupení není výjimkou. Prašivina se v tvorbě této smečky potkává s plesnivinou a temnotou. Vystoupení má potřebný drive, sílu, energii, i když menší klub by jim slušel přeci jen víc. Klukům se povedlo vystihnout ducha starých death metalových časů na výbornou. Skladby se velmi dobře poslouchají, mají spád a dobře se na ně paří. Co chtít vlastně víc? Citovalo se z knihy mrtvých a hrálo se přesně tím drásavým způsobem, který mám tolik rád. Katakomby byly otevřeny!


















I admire the old, dusty death metal where the bones burst under the pressure. The undead really comes to life and coffin slowly is runs out of air. I'm right here. While listening my tissues are gradually disintegrate and I feel I want to destroy and tear my face into the blood. Excellent grave death metal performance which bring undead back to life! Death!


ENFORCER - mě se vlastně ta retro vlna docela líbí, i když nejsem ze všeho úplně vydřenej. ENFORCER jsem měl na prvních deskách rád, ale poslední počiny mě moc nebaví. Naživo to bylo sice o trošku lepší, ale když já heavy metal neměl v oblibě snad nikdy (mimo několika výjimek). Chápu, že pro spoustu lidí je právě tohle to pravé ořechové, ale tady mi prostě pořád něco vadilo. Bylo to velmi dobře zahrané, ale připadal jsem si, jako by mi někdo přehrával starý desky po svém (prostě dobrý revival). Nic proti, ale v závěru už mé myšlenky létaly úplně někde jinde (přede mnou stála moc hezká prdelka). 




















The road where these guys ENFORCER go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this it was a very good and easy to listen concert which would kick your ass. Solid, traditional type of heavy/speed metal, good ideas and believable ideas makes this gig very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this performance. Everything flows and it has a drive and power. Good job! Solid!

TOXIC HOLOCAUST - v jednoduchosti je síla a Joel Grind to moc dobře ví. Pro mě jeho hudba přesně splňuje to, co mám na thrash metalu rád. Dravost, rebelii, neurvalost, divokost. Myslím, že se kapele povedlo přenést sílu svých desek i na pódium. V kotli to vřelo, v kotli se vařily emoce. Jakoby najednou všichni vypustili ven své frustrace, problémy, všechny zbytečnosti, které nám zasírají mozek. V tento moment jsem se opravdu cítil jako v dobách svého mládí. Tohle nebylo žádný retro ani kopie, ale od srdce zahraný thrash metal. Uvěřitelná hudba, autentická, uřvaná, šílená. Vše perfektně sedlo dohromady, odpovídalo i mému naturelu. Pro mě osobně byl tohle skvělý zážitek! Thrash metalové orgie špinavé jak ulice na periférii vašeho města! Vynikající!















I can feel the enthusiasm for music as such with the desire to destroy everything alive. Excellent thrash metal which feels liked a pressure container right before cracking. There was nothing but burned earth after this gig! Thrash!I have to say that so much energy, strength and great tunes I didn't expect. The concert sparkles, shines, burns and cuts unreal! Excellent gig that will knock - out me in the first round! Great! American thrash metal of the highest quality! Hell and fan! What do you want more? 

MUNICIPAL WASTE - přiznám se, že jsem nikdy nebyl vyloženě ultra fanoušek téhle smečky, ale těšil jsem se moc. Neviděl jsem je snad od Kuvajtu napadení, všechno ale sedlo krásně do sebe. Hladina alkoholu v mé krvi, nálada a chuť se bavit, užít si to. Pro mě to nebylo tak strhující jako TOXIC HOLOCAUST, ale bylo hrozně příjemné si hezky zavzpomínat. Naživo to pánové vždycky uměli, to je bez debat. A tak se zase všichni točili jak vrtule, kroutilo se hlavama, divočilo, křičelo. Jakoby byl metal nakonec fakt věčnej. A ono vlastně jo, mladoši do toho šli po hlavě a my staří bardi jsme se usmívali pod vousy. Kytary řezaly tou správnou stranou nože a Tony Foresta je démon sám o sobě. Vlastně jsem tam stál a celý koncert řval jak za mlada! Skvělý to bylo.






















It was heavy, unbelievably pressurized and has a big chunk of energy. I had to admit that I was not expecting that and the reward is this concert which makes my bones crush. Thrash metal with high octane number! Excellent! And when you add the standard procedures, gradation and headbanging, everything is there. The band stroked out on a long trip along the timeline, to its own roots. They quote from textbooks they have created. I like when legends speak with the same voice. They are a clue for me, the certainty that somewhere the world is still okay. Give me some beer and let me out of the chain! The absolute definition of thrash metal! Total metal! Excellent!

Zvuk zněl prostě jako ve staré opuštěné továrně, žádná sláva, ale ani vyložený průšvih. Organizačně bylo vše v pořádku, jen těch lidí bylo fakt hodně moc.  Chodili jsme s holkama často ven na vzduch, uvnitř nám bylo vedro. Původně jsem se těšil na komornější thrashový večírek, nakonec z toho byla možná až příliš velká akce, ale budiž. Potěšil konec v jedenáct, v pohodě jsem stíhal vlak na Plzeň. Potkám kamaráda, oba máme již notně nacamráno, tak je cesta domů ve znamení různých vtípků. Určitě to znáte a pokud ne, tak jste nikdy nebyli na opravdovém metalu. 



Všechno se motá v kruhu, všechno se opakuje. Historie je jak jeden velkej mosh-pit. Mladí zase už několik let nosí džísky, poslouchají zaručeně starou muziku a uznávají i nové kapely, které hrají to správné retro. Vrací se hudba, móda, názory i styl života. Akorát se navíc všechno sdílí, pijou se ochucený piva, každej má aspoň jednu kérku a nežere se maso. A je to tak správně, je to dobře a super, že tahle muzika pořád žije, že na ní chodí lidé, pořádají se koncerty. Já jsem si svůj předvánoční večírek užil vrchovatě. Potkal jsem spoustu známých, kteří vylezli jak čerti z nor, pokecal, viděl, kapely, které tu nebývají zase tolik často a domů jsem přijel s takovým tím úsměvem na tváři, o kterém moje žena říká, že jej mám jen z metalu. Opatrujte se, užijte si vánoce a milujte se a množte se, nikdo to za vás neudělá:)). Hezký den všem!






ENFORCER


TOXIC HOLOCAUST


MUNICIPAL WASTE


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

----------------------------------------------------------------------------------------- 
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

Instagram: 

facebook: 

twitter: 
https://twitter.com/jakubasphyx

----------------------------------------------------------------------------------------- 

PROMOTION! ABSOLUT SUPPORT!

Info:
https://www.symbolic.cz/



Info:
https://www.symbolic.cz/
Share this games :

TWITTER