DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 31. ledna 2020

Home » » Recenze/review - BONDED - Rest in Violence (2020)

Recenze/review - BONDED - Rest in Violence (2020)


BONDED - Rest in Violence
CD 2020, Century Media Records


for english summary please scroll down

Dvě páteře zakončené lebkami z obalu této desky jsou jasným znamením toho, co se zde bude odehrávat. Stačí se podívat do sestavy kapely a vše je jen potvrzeno. Členové ASSASSIN, SUICIDAL ANGELS (ex), SODOM (ex) a dalších se rozhodli, že budou hrát ... ano, hádáte správně, thrash metal. Slovo dalo slovo a najednou zde máme album, které má nejen masivní propagaci a velký label, ale také pomalu se tvořící fanouškovskou základnu. 

Kapela má zkrátka velmi dobře našlápnuto. Dobrá, to jsou ale všechno věci, které jsou okolo. A jaká že je vlastně hudba? Všude se píše, že jako u SODOM. Vcelku souhlasím a ještě bych přidal TESTAMENT, KREATOR, v několika skladbách dokonce cítím lehký náznak PANTERY. Potěší také hostování Bobbyho Blitze z OVEKRILL, který dle mého názoru skladbu opravdu skvěle oživil (a já jí mám z celého alba nejraději).  



Jinak se jedná o klasické album dnešní doby. Zvuk je moderní, masivní, občas až moc uřvaný, ale tak si to lidé žádají. V telefonech a mp3 je to potřeba, s tím nic neuděláte. Tak a teď co s tím? Osobně se mi deska vcelku líbí, ale rozhodně se nepřidávám k nadšeným výkřikům. Ocenil bych asi víc staroškolský přístup, který se přeci jen podle mého skromného názoru k thrash metalu hodí lépe. Nicméně, klukům to sype pěkně, umí hrát, mají dobré nápady, troufám si tvrdit, že oko nejednoho thrashera nezůstane suché. Velký label zaručuje i slušná hodnocení a útok na vrchol všech žebříčků. Stroje se musí točit, v závěru je to všechno taky o penězích a BONDED si svoje odvedli a ne že ne. Jinak je nahrávka solidní po všech stránkách, pokud bych poslouchal jen tento styl, tak bych s "Rest in Violence" strávil určitě spoustu času. Myslím, že nemá cenu se dál rozepisovat, od toho zde máme spoustu jiných mudrlantů. Můj verdikt zní - solidní thrash metalové album!


sumarizace:

Německé thrashové komando BONDED letos vydalo své první dlouhohrající album. Je plné energického thrashe, který je klasický a tradiční. Jedná se určitě o solidní záležitost, ale mě přeci jen chybí něco navíc. Novinka "Rest in Violence" je odpovědí na staré postupy, na zlatou éru thrashe a je zahrána opravdu velmi dobře. Škoda, že pánové nedodali více zajímavějších pasáží, pestřejších momentů. Každopádně, nahrávka určitě potěší každého thrash maniaka. Thrash metalové album, které je nabroušené jen někdy!


Asphyx says:

German thrash commando BONDED released their first long playing album this year. It is full of energic thrash that is classic and traditional. This is definitely a solid stuff, but after all I 'm missing something extra. New "Rest in Violence" is the answer to the old methods, the golden era of thrash and it is played really well. It's a pity that the gentlemans didn't give more interesting passages, more colourful moments. Anyway, every thrasher maniacs will be pleased with this recording. Thrash metal album that is sharpened only sometimes!

Tracklist:
01. Godgiven (04:13)
02. Suit Murderer (04:12)
03. Rest in Violence (03:49)
04. Je Suis Charlie (03:55)
05. The Rattle & The Snake (04:00)
06. No Cure For Life (04:40)
07. Where Silence Reverberates (05:14)
08. Galaxy M87 (04:52)
09. Arrival (03:52)
10. The Beginning of the End (04:15)
11. To Each His Own (04:26)
12. The Outer Rim (04:42)

band:
Bernemann Kost - Guitars
Markus (Makka) Freiwald - Drums
Ingo Bajonczak -Vocals
Marc Hauschild - Bass
Chris Tsitsis - Guitars

Share this games :

TWITTER