DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 1. února 2020

Home » » Recenze/review - MORTAR - Walking Corpse Syndrome (2019)

Recenze/review - MORTAR - Walking Corpse Syndrome (2019)


MORTAR - Walking Corpse Syndrome
CD 2019, vlastní vydání

for english please scroll down

Neustále se ohlížím za sebe. Je to pud sebezáchovy, vyvolaný přirozeným strachem z nebezpečí. Zdánlivě opuštěný park, na periferii našeho města, ožívá každý večer. Je plný stínů, bolesti a utrpení. Přidám do kroku, ode zdi se odlepila postava v kápi. Takhle vypadá moje smrt? Možná jsem si ji představoval hezčí. Zvednu ještě ruce nad hlavu. V marné obraně vykřiknu pár zbytečných slov. Následuje ticho, lovec dosáhl svého. Další smrt, další převtělení. Tisíckrát mrtvý, tisíckrát zrozený, koloběh, který nelze zastavit. Dnes bude všechno o démonech.

Undergroundový death metal se špinavým zvukem od finských MORTAR připomíná možná i ulici ve vašem městě. Z riffů odkapává sirnatá pára. Co se děje v podzemí? Krysy už dávno zběsile tančí na mrtvých tělech. Novinka "Walking Corpse Syndrome" se vyznačuje velkou syrovostí. Tradiční smrtící kov, zahalený do nenávisti, strachu a beznaděje. 



"Walking Corpse Syndrome" je prvním dlouhohrajícím počinem kapely. Ještě má na svém kontě EP z roku 2017. Jedná se přesně o ten druh death metalu, o kterém někteří budou říkat, že má špatnou produkci, málo čitelný zvuk a znechuceně odvrátí svůj zrak. Jenže ono to není pravda. Tohle je underground, tady se na nějaké nesrovnalosti nehledí. Kapela vyznává spíše punkový přístup, řeže do toho hlava nehlava. Hlavní je tlak a energie. Zaplivanej klub, někde u opuštěných garáží. Holky, co nevypadají zrovna nejlépe, spousty piva, hnisu, rozleptaných tváří chlastem. Starý kostel, který obsadila parta výrostků, kteří se neustále pokoušejí vyvolat Satana. Nakonec se jim to povede a teď všichni leží v zákristii s proříznutými hrdly. Vzduchem se vznáší hudba MORTAR a prokletí dávno ví své. Jim se nemusí nic vysvětlovat, stačí poslouchat, vnímat všemi póry těla. Ničit a devastovat, projít parkem, ve kterém vládne strach. Nenávistný hnilobný death metal, u kterého vám odpadá maso od kostí!



sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás MORTAR jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "Walking Corpse Syndrome" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!



Asphyx says:


Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The MORTAR are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "Walking Corpse Syndrome". We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! Very good!


Tracklist:
1. Easy Target 
2. No Glory (The Vilest Group Under The Sun) 
3. Another Year, Another Scar 
4. Payback 
5. Disrupt Lives / Killing Time By Killing People 
6. Waste Disposal 
7. Circling Down The Drain 
8. Concrete Domain 
9. Frozen Casket 
10. With The Truth To The Grave

Line Up:
Juha Koivistoinen - Bass (Taser, Usko, Zyprexa, ex-Lifeless Vomit, Enemyblood)
Taito Soramäki - Drums (ex-Inferia, ex-Necropsy)
Juha Merilaakso - Guitars (ex-Lifeless Vomit, ex-Inferia, ex-Arse, ex-Fukhed)
Olli Ripatti - Vocals (Zyprexa, ex-Bonegrinder, Fat Fuck, ex-Taser)


Share this games :

TWITTER