DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. února 2020

Home » » Recenze/review - SERPENTIAN - The Divine Harm (2019)

Recenze/review - SERPENTIAN - The Divine Harm (2019)


SERPENTIAN - The Divine Harm
CD 2019, Goat Throne Records

for english please scroll down

Už nějakou dobu jsem měl pocit, že jsem zamotán do ostrých bolestivých sítí. Můj život se ubíral směrem, který jsem si nepředstavoval. Bloumal jsem ulicemi jako bez duše. Nesmál se vtipům jako ostatní, neúčastnil se všeobecného veselí. Jakoby nějaká zlá choroba postupně ukusovala z mého těla a pomalu mě ničila. Bylo už na čase, abych vzal do ruky nůž. Rozřezal jsem všechny imaginární pavučiny, ale také bohužel kus sebe. Krev, která ze mě vystříkla, měla černou barvu a smrděla sírou.

Black metal jsou spolu s death metalem styly, které většinou nepojednávají o žádných hezkých věcech. Mnohdy jsou pro nás terapií, abychom zabili svoji bolest. Novinka a zároveň prvotina amerických SERPENTIAN to jen potvrzuje. Řeže a pálí, dokáže mě přenést alespoň na chvilku do temných míst, kde má zlo jasné a čitelné jméno, které září do tmy. 


Pravdou je, že tentokrát mě jako první zaujal monumentální obal (Jon Zig). Takhle nějak podle mě vypadá samotná Smrt. Následovalo několik velice rozjitřených poslechů, kdy jsem měl opravdu pocit, že mě kapela postupně zamotává do pavučin. Dusil jsem se, zmítal a zadíral si nehty do dlaní. Album je totiž velmi návykové, s poctivě syrovým zvukem, spoustou zajímavých momentů a různých zákoutí, kam je příjemné se uchýlit ve chvílích smutku. V opuštěných katakombách, o kterých jste si dávno mysleli, že jsou prázdné, se probudilo nové monstrum. Jmenuje se SERPENTIAN a určitě o něm ještě uslyšíte. Je totiž zrozeno z klasických death a black metalových postupů. Album mi připadá až magické, záhadné, neotřelé. Kapela rozhodně umí složit velmi dobré skladby a zároveň je dokáže skvěle prezentovat. Beru znovu do ruky svůj oblíbený nůž a vydávám se hledat kořeny všeho zla. Cítím v břiše divné chvění, myslím, že už jsem velmi blízko. A deska "The Divine Harm" mi k tomu opravdu pomohla. Black death metalová nahrávka, která vás zamotá do smrtících pavučin!



sumarizace:

Při poslechu prvotiny amerických SERPENTIAN mám neobytný pocit, že jsem opravdu navěky uzavřen ve staré kobce. Každý den k večeru, když nebe ztěžkne a prší krev, se zúčastňuji černých mší plných zaříkávání, reálného a syrového death/black metalu. Vždy moji tvář ovane závan větru ze záhrobí. Máme zde co do činění s opravdovým pekelným ohněm.

"The Divine Harm" je nebývale temným albem. SERPENTIAN mi připomínají padlé kněze, kteří dávno ztratili svoji víru. Dnes jsou zkušenými a značně uvěřitelnými zaříkávači. Hudba zde připomíná svíjející se klubko hadů, kteří se po pálení rozžhaveným železem rozhodli pomstít celému světu. Ze skladeb je cítit tma, rouhání a hlavně nekonečný chlad. Představte si vysokou zeď, postavenou z kamení, železa, špíny, smrti a nenávisti. Padá vám přímo na vaši hruď, dusí vás, drtí nebývalou silou. SERPENTIAN mě přesvědčili na svoji temnou stranu, podmanili si mou duši a navěky mě prokleli. Splňují mé nejvyšší požadavky na rituální obřady. Nebe zase hoří! Smrt pořádá nekonečné orgie! Death black metal, který vás spálí na popel!



Asphyx says:

When listening to the new album of an American band SERPENTIAN I have the feeling that I am really locked up in an old cell. Every day in the evening, when the sky becomes heavy and the blood is raining, I participate in black masses full of invocation, real and raw death/black metal. My face is always blown with wind from the tombs. We are dealing with the real hell fire. 

"The Divine Harm" is an unusually dark album. SERPENTIAN reminds me of fallen priests who have lost their faith long time ago. Today they are experienced and highly believable chants. Their music reminds me of writhing cluster of snakes which were burned with hot iron and they decided to get back at the world. From their songs you can feel darkness, blasphemy and the endless cold. Imagine a high wall made out of stones, iron, dirt, death and hate. It is falling right on your chest, it suffocates you, smashing you with unprecedented strength. SERPENTIAN convinced me on their dark side, they conquered my soul and cursed me forever. They meet my highest requirements for ritual ceremonies. The heaven is burning again! The death is holding endless orgies! Death black metal which will burn you to ashes!


Tracklist:
1. Pentemychos 
2. Rain Of Serpents Vemon 
3. In Godless Void 
4. Impious And Ophidian 
5. Your Daughters Of Illness 
6. Cambions Uncoil 
7. Draped In Dimensions As Skin 
8. To Fallen Wings Condemned

Line Up:
Sean Hudson - Bass (In-Defilade, Vesperian Sorrow)
Kevin Elrod - Drums (Birth A.D., Execration, Teratism, ex-Dismemberment, Villisca, ex-Hod, ex-Expurgate, ex-Habitual Defilement)
Steven Watkins - Guitars (Images Of Violence, Infernal Dominion, Infuriate, Sarcolytic, Sect Of Execration, ex-Malthusia)
Jon Zig - Vocals (Images Of Violence, Sarcolytic)

Share this games :

TWITTER