DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 26. února 2020

Home » » Report, photos, video - DESTRUCTION, LEGION OF THE DAMNED, SUICIDAL ANGELS, FINAL BREATH - Šeříkovka Plzeň - 27. 2. 2020

Report, photos, video - DESTRUCTION, LEGION OF THE DAMNED, SUICIDAL ANGELS, FINAL BREATH - Šeříkovka Plzeň - 27. 2. 2020


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

promoter: 2P Production, s.r.o.
club: http://www.kdserikova.eu/

Krev není voda. Mám zkrátka thrash metal zakódovaný v genech. Uložený hluboko ve svým srdci. Jsem sice už starej vybíravej pes, ale když zavelí thrashová kavalerie, tak jsem jako na trní. Nemůžu si pomoc, nejde to. A to ani přesto, že byl lístek dost drahej. Na Plzeň a na to, že tuhle sestavu můžete vidět na každým druhým festivalu. Jenže, odpusťte si koncert kapel, který mám rád a ještě k tomu jeďte jen tramvají přes celý město. To bych se musel stydět sám před sebou. Ono taky, do Plzně moc podobných skupin nejezdí. Nevím proč, ale je tomu tak. Asi všichni počítají s tím, že zvedneme zadky a dorazíme do Prahy. 


Tak tedy, všechny zúčastněné kapely jsem viděl (tedy mimo FINAL BREATH) tolikrát, že mě už nemohou ničím překvapit. Normálně trávím svůj volný čas raději v hlubokém undergroundu. Vyzobávám si smečky, které mě baví a ty podporuji. Píšu o nich, fotím je, dokumentuji, kupuji si CD a kazety (tuhle mi nějakej mladej klučina říkal, že jsou vinyly už póza, tak jsem vlastně zase předběhl dobu:))), prostě si pořád užívám. Byl jsem rozhodnut, že podobně pojmu i čtvrteční večer. Byl jsem se synem po náročném dni plavat a večer na mě padla únava. Zachvátila mě lenora. 




Ale jsem ze starý školy. Jsem zvyklej vyrazit, být fanouškem se vším, co k tomu patří. Hele, třeba DESTRUCTION toho dlužím fakt hodně. U jejich prvních alb jsme s kazeťákem na ramenou byli králové sídliště. Moje první holka je milovala a já jí. Vzpomínky, nostalgie, víme svý, zkrátím to. Prostě jsem se zase přemluvil. Já jo, spousta mladých thrasherů ne. Jak je to možný? Nechápu. Asi jsem fakt starej, už nechápu hodně věcí. Ale co, mrdat na to, dneska bude metal, co si přát víc? Taky bych zde chtěl na rovinu napsat, že zrovna ve čtvrtek hrály v Plzni skupiny, který si to oddřely. Byly pracovitý, makaly na sobě, neseděly doma, ale začínaly od píky. A to je mi na nich sympatický, mám to všechno ložený hodně podobně. Třeba kluky ze SUICIDAL ANGELS si pamatuju z koncertů. Jako fanoušci stávali vždycky v první řadě. 






Poslouchám dneska už většinou úplně něco jinýho, ale když jsem vstupoval do Šeříkovky, tak jsem se cítil dobře. Pěkný prostředí, tedy až na ten malej sál, kde to vypadá jak v Modrý Ústřici. Takovej kovbojskej kýč. Ale tak, každej máme jinej vkus. Měl jsem dokonce to jejich jedno pivo, dalo se, ale pak jsem šel radši na Plzeň. Jsem koneckonců doma. Potkávám spoustu místních metalistů i mániček. Dokonce nějaké přespolní. Když je tak poslouchám, tak je na tom spousta z nich podobně jako já. Všichni jsme si utrhli od huby (tentokrát přišel vstup fakt drahej i mě - 900,- kč na místě!) a vyrazili. Bylo na čase narovnat roky mosh - pitem a headbangingem namožená těla, zapomenout na křečový žíly, bolavá záda, starosti všedního dne a užít si to. Společenská událost se pro mě změnila v hudební přesně ve chvíli, kdy nastoupila první kapela. 

FINAL BREATH - na úvod vystřelili z děla bavorští FINAL BREATH. Kapela působí na scéně od roku 1993, přesto jsem se s ní v životě nesetkal. Přitom to nebylo vůbec špatné. Thrash ve stylu DESTRUCTION, KREATOR mi dělal dobře po všech stránkách. Pánům by sice asi lépe seděl menší klub, ale odvedli velmi dobrý výkon. Byl jsem navnaděn na další hudbu, FINAL BREATH tedy splnili svůj účel. Metal! Strong gig that will knock - out you in the first round! German thrash metal of the good quality! Hell!












SUICIDAL ANGELS - když tihle retro thrasheři začínali, tak je měli rádi všichni retro thrasheři:))). Ti jim dnes, pro mě ze záhadného důvodu, nemohou přijít na jméno. Já tento názor nesdílím. Na řeckých válečnících bylo vidět, že na sobě pořád pracují, mají ve své hudbě energii a šťávu. Již jsem je poměrně dlouho neviděl a opět jsem si potvrdil, že fámy internetových bojovníků znovu lhaly. Kapela je ve velmi dobré formě, hrdě se hlásí ke svým vzorům a kořenům. Dokonce bych řekl, že spoustě starším slavným jménům nakopala pěkně zadek. Aspoň tak jsem to slyšel a viděl já. Bylo to divoké, devastující, přitom ještě nedávno jsme s klukama pařili v mosh-pitu. Moc jim úspěch přeji, zaslouží si jej. Thrash! (pokud máte chuť, tak na SUICIDAL ANGELS vyražte v létě do klubu - 13. 7. 2020 - Modrá Vopice, Praha) facebook eventhttps://www.facebook.com/events/2672866546172464/?active_tab=about


setlist:


I like commonplace and the ease with that the performance is coming. The band is like a pack of mad dogs biting around. Be carefull and don't catch rabies from them! The concert is very colourful and it is overflowing with ideas. I think it isn't necessary to add nothing, this music speaks for itself. Thrash metal played with great energy!

LEGION OF THE DAMNED - další skupina, která je mnohými mylně označována za nudnou. Není to pravda! Poslední desky jsou pěkně temné, zákeřné. První naše společné setkání proběhlo také v Plzni, na kdysi skvělém Metalfestu. Holandská mašina na zabíjení navíc vkládá do svých skladeb i kousky starého death metalu. Jejich vystoupení se (i díky tomu) stalo pro mě tím nejlepším výkonem, který jsem ve čtvrtek zažil. Pro moji maličkost byl jejich koncert přesně tím okamžikem, kdy do vás vystupující zasekne dráp. A to pěkně hluboko. Parádní vokál, drtivé bicí, energie doslova sálala všude kolem. Jakoby mě někdo zavázal do pytle na mrtvoly a zmlátil basebalovou pálkou. Peklo!


















I admit that I did not expect so much energy, power and great tunes. Legendary Netherlands thrashers LEGION OF THE DAMNED showed us basically perfect thrash/death metal in Pilsen. Old dogs showed everyone how to do it properly. Nothing can be done, I must bow to this legend to the ground. Burning Thrash Metal Massacre! War!

setlist:


DESTRUCTION - jestliže jsem loni v Jablonci nad Nisou na podzim nadšeně souhlasil s tím, že má tahle německá skvadra nově dvě kytary, tak v Plzni mi jejich vystoupení přišlo trošku slabší. Odvedli sice poctivé thrashové řemeslo, ale v některých momentech jsem měl už trošku pocit, že se na některých členech podepisuje věk. Nebylo to cítit v "nepřesnostech" nebo nedej bože falši (na to jsou pánové až moc velcí profíci), ale spíše jsem postrádal více energie. Jinak si ale nebylo na co stěžovat. V Šeříkovce je navíc vynikající zvuk a tak kytary řezaly jako čerstvě nabroušené motorové pily. DESTRUCTION jsem ve svém životě viděl snad padesátkrát a plzeňská akce se dle mého opět vydařila. Bylo příjemné zase znovu zažít tuhle legendu, zavzpomínat si a skočit do toho po hlavě. Thrash metalová válka!


























It was heavy, unbelievably pressurized and has a big chunk of energy. I had to admit that I was not expecting that and the reward is this concert which makes my bones crush. Thrash metal with high octane number! Excellent! And when you add the standard procedures, gradation and headbanging, everything is there. The band stroked out on a long trip along the timeline, to its own roots. They quote from textbooks they have created. I like when legends speak with the same voice. They are a clue for me, the certainty that somewhere the world is still okay. Give me some beer and let me out of the chain! The absolute definition of thrash metal! Total metal! 



setlist:



K organizaci snad jen pochvala za brzký konec, vše běželo jak na drátkách. Prostředí jsem již zmiňoval, zvuk patří k jedněm z nejlepších v republice. Nestěžuji si ani na 53,- korun stojící pivo (Prazdroj), bylo v pohodě pitelné. Snad pouze jednou jsem zažil delší frontu, ale jsem tolerantní. Jen si tak říkám, proč v takovém krásném sále hrají převážně skoro samé srágory (dle plakátů). Neříkejte mi, že by podobné kapely typu DESTRUCTION Šeříkovku také nezaplnili. Lidí přišlo hodně. Dalo se sice v klidu projít, ale úplně vyprodáno myslím nebylo. Pro mě ideální poměr rozvržení sil pod pódiem.







Jedu domů tramvají, venku sněží a říkám si, jaká je to paráda, vyrazit si na pořádnej koncert jen tak doma. Poslední roky, když už se něco na poli extrémního metalu odehrává, tak musíme do Prahy, Ostravy nebo Brna. Pevně věřím, že vydařený koncert DESTRUCTION a ostatních byl první vlaštovkou. Doufejme. Šeříkovka je krásný místo s příjemnou atmosféru. Pro podobné akce jako stvořené. Vyrazil bych s chutí znovu. Myslím, že nejsem sám. Čtvrteční thrashové setkání se nadmíru vydařilo. Krev totiž není voda, víme? A na rovinu, fanoušci v metalu stárnou, lenivějí a mají i spoustu jiných starostí. Stejně jim budete muset hudbu přivést až pod nos. Jiná cesta není. Přemýšlím nad tím a je mi tak nějak fajn. Byl to příjemný večer po všech stránkách. 


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:

--------------------------------------------------------------------------------------------
info:

https://www.facebook.com/events/2672866546172464/?active_tab=about



info:

Share this games :

TWITTER